In Roma, pe urmele operelor lui Caravaggio

Imi place Caravaggio, iubesc puterea pura si pasiunea din picturile lui, contrastul indraznet dintre lumina si intuneric. Indiferent cum a fost descris de-a lungul timpurilor: straniu, ezoteric, criminal, studiu de caz psihanalitic, sigur a fost un personaj inteligent, complex, cu o viata tumultoasa, dar care a pictat imagini nepieritoare dramatice, incredibil de realiste.  Daca ai drum prin Roma, ai sansa de a urma turul Caravaggio pentru a descoperi in centrul istoric al orasului cateva din capodoperele sale.  Sunt noua locatii, din care trei biserici unde accesul este gratuit.

In Roma, pe urmele operelor lui Caravaggio

Caravaggio in Roma

1) Palazzo Corsini adaposteste pictura „Sfantul Ioan Botezatorul”;

2) In Muzeele Capitoline vei gasi „Sfantul Ioan Botezatorul”;

3) La Galleria Doria-Pamphilj vei putea admira trei tablouri: „Penitenta Magdalenei”, „Fuga in Egipt” si „Sfantul. Ioan Botezatorul”;

4) Biserica San Luigi dei Francesi: Contarelli Capela contine un triptic al Sfantului Matei -„Chemarea Sfantului Matei”, „Martiriul Sfantului Matei”, „Sfantul Matei si ingerul”.

5) Biserica Sf. Augustin: „Madonna Loreto”;

6) Palazzo Barberini: „Judith și Holofern”‘;

7) Galeria Borghese este cea mai bogata in operele sale, contine 6 picturi celebre: „Baiatul cu un cos de fructe”, „Bachus”, „Madonna Palafrenieri”, „Sfantul Ieronim”, „Sfantul Ioan Botezatorul” si „David cu capul lui Goliat”;

In Roma, pe urmele operelor lui Caravaggio
Michelangelo Merisi da Caravaggio- David cu capul lui Goliat
In Roma, pe urmele operelor lui Caravaggio
Michelangelo Merisi da Caravaggio- Sfantul Ieronim scriind
In Roma, pe urmele operelor lui Caravaggio
Michelangelo Merisi da Caravaggio- „Baiatul cu un cos de fructe” si „Sfantul Ioan Botezatorul”

8) Biserica Santa Maria del Popolo: Capela Cerasi contine „Convertirea Sfantului Pavel” si „Crucificarea Sfantului Petru„.

In Roma, pe urmele operelor lui Caravaggio
Michelangelo Merisi da Caravaggio- „Convertirea Sfantului Pavel” si „Crucificarea Sfantului Petru”.

9) Muzeele Vaticanului: „Depozitia lui Hristos”.

Ai vazut vreuna din picturile sale?  Cum ti s-au parut? Daca poate pana acum ti-a lipsit prilejul de a calatori la Roma, aceste picturi constituie o reala atractie daca esti un iubitor al artei lui Caravaggio.

P.S.

Un alt tur pe care ti-l recomand prin Roma este  8 obeliscuri egiptene sau incearca sa calci in cetatea eterna pe urmele operelor lui Rafael Sanzio.

22 de comentarii la „In Roma, pe urmele operelor lui Caravaggio

  1. Azi am o obiectie: prea putin ai scris!!!
    Ma obisnuisem cu articole care contin enorm de multe informatii si deja salvez tot ce scrii pentru proiectele Dariei de la scoala 😛
    (glumesc, stii, da?)

  2. Spre rusinea mea nu stiam aceste date despre Caravaggio si nici picturile lui nu le cunosteam. Norocul cu tine ca ne mai cultivi ( pe cele care e cazul, adica pe mine, restul… nu ma bag ) Cat despre Roma, putine sanse sa ajung vreodata.

  3. De fiecare data aflu informatii noi su descper lucruri pe care nu le stiam. Multumesc Raluca de postare, foarte faina si documentata.

  4. Si mie imi plac picturile renascentiste. Din cate tin minte, Caravaggio este numele satului in care s-a nascut 🙂 era un fel de porecla a pictorului. S-a facut un film despre viata lui, de acolo mi-am descoperit pasiunea pentru picturile lui.

  5. Am văzut mai multe picturi pe blogul tau decât intr-un muzeu. Nu sunt o mare devoratoare de astfel de picturi, dar se pare ca tu le alegi pe cele mai drăguțe

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.