Budinca din seminte de chia si lapte de cocos

Budinca din seminte de chia si lapte de cocos
Semintele de chia au devenit un ingredient din cele mai popular in mancarurile celor care se preocupa de sanatatea lor. Sunt usor de digerat, un ingredient versatil care poate fi adaugat cu usurinta in retete. Initial cultivate in Mexic, astazi semintele de chia sunt apreciate in toata lumea datorita proprietatilor lor medicinale si valorii nutritive. Ce putea fi mai nimerit pentru o reteta la „Miercurea fara carne” decat una care sa contina seminte de chia? Astazi preparam Budinca din seminte de chia si lapte de cocos. Se poate prepara si cu lapte normal, eu am vrut doar sa adaug mai multa valoare nutritiva semintelor de chia, asa ca le-am combinat cu laptele de cocos.

Budinca din seminte de chia si lapte de cocos

 

Ingrediente budinca din seminte de chia si lapte de cocos:

– 30 gr seminte de chia (2 linguri);
– 160 ml lapte de cocos;
– 1 lingurita miere:
– un praf de scortisoara;
– o banana.

Budinca din seminte de chia si lapte de cocos

Seminte de Chia 1kg NIAVIS 20% Seminte de Chia 1kg NIAVIS

Seminte de Chia 1kg NIAVIS

Seminte de Quinoa Neagra HERBALSANA 500 grame

Seminte de Chia Pronat - Foil Pack 1000 grame

Seminte de Chia Pronat – Foil Pack 1000 grame

Seminte de Quinoa Alba HERBALSANA 1 Kg

Mod de preparare budinca din seminte de chia si lapte de cocos :
 
Deoarece laptele de cocos era cam gros am incalzit 100 ml de apa si am amestecat-o cu el. Pentru a putea amesteca bine continutul am ales un borcan unde peste laptele diluat am adaugat semintele de chia, scortisoara, mierea si cateva bucatele de banana. Se pot pune orice fel de fructe mai ales deshidratate.

Budinca din seminte de chia si lapte de cocos

Budinca din seminte de chia si lapte de cocos
Am amestecat prin invartire usoara si am pus borcanul la frigider, unde l-am lasat peste noapte pentru a se putea hidrata bine semintele.
  A doua zi dimineata am golit continutul borcanului intr-un castron cu o lingurita si l-am ornat cu cateva bucati de banana.
 
 
 
 
 
Budinca din seminte de chia si lapte de cocos

 

 

Daniel a pregatit pentru #miercureafaracarne o detoxifiere cu aloe vera. Alte reteta pe baza de seminte de chia este cea de paine cu seminte de chia.

Pofta buna!

20 de comentarii la „Budinca din seminte de chia si lapte de cocos

  1. Am citit o reteta insa cu lapte simplu fara lapte de cocos, am incercat-o si mi-a placut. Cred ca trebuie sa includ in dieta mea si semintele de chia deoarece au atat de multe beneficii si valori nutritionale care nu pot fi ignorate.

  2. Vreau sa incerc si eu semintele de chia și laptele de cocos. Trebuie sa vad ce indice glicemic au daca mi se potrivesc dietei.

  3. Mmmm suna bine, dar nu știu dacă as putea mânca. Mănânc chiar ocazional și atunci o pun in iaurt și o servesc in maxim 5 minute

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.