Cam cum decurg relatiile dintre noi si banca, orice banca financiara

   Sa precizez aici nu-i vorba de banca din parc, banca acuzatiilor sau banca de organe, e vorba despre institutia financiara ce organizeaza circulatiile banesti. Am carduri de credit, debit, etc, la trei banci si cam aceeasi experienta cu toate. A dispune de un card si a putea face plati cu el oricand si oriunde mi s-a parut din prima clipa o idee excelenta, dar zilele astea birocratii din spatele ghiseelor au reusit sa ma scoata din pepeni. Am calcat pe bec la una din banci, la care am cont, card de 14 ani si n-am platit 120 de lei dobanda la nu stiu ce in nu stiu cate zile. O suma colosala in viziunea lor banuiesc, asa ca am primit un telefon de la „centru”.
  Eram la Universitate la vernisajul Annei Borcz si al studentilor sai din Polonia, alaturi de ambasadorul Poloniei, primar, prefect, rector, etc. Ma simteam bine, socializam cand… tzar tzar telefonul. Sa raspund, sa nu raspund, numar privat. Fac greseala si rapund. O doamna cu o voce de clestar (inghetata si raspicata) ma ia la trei pazeste ca n-am platit nu stiu ce. N-am primit doua palme pentru era ceva distanta intre noi, dar mi-a facut rapid un dus rece. Scurt la obiect imi explica gravitatea faptei si ma roaga sa platesc maxim pana a doua zi ca altfel o sa ia masuri. Eu stateam si ma intrebam unde e cuconita aia numai lapte si miere de m-a pisat trei ani ca sa-mi fac card de cumparaturi de pana la urma m-am dat batuta si mi-am facut numai ca sa scap de gura ei.
 Banuiesc ca la „centru” sunt doua divizii: cea a masterilor si cea a dulcineelor, pentru ca nu cred in transformari instant din una in alta chiar daca la mijloc ar fi vreo vraja substantiala in bani.
 Ajunsa acasa am cautat la posta si mastera avea dreptate primisem in urma cu o saptamana o instiintare sa platesc suma, dar intrebarea mea era de ce nu m-au sunat, de ce nu mi-au trimis SMS, de ce nu mi-au trimis un email sau vreun mesaj pe contul meu, de ce nu au trimis scrisoarea recomandata sau printr-un curier. 
  Cine mai trimite acte prin Posta Romana in zilele noastre? Banca. De ce? Raspunsul meu: ca sa se piarda, ca alt motiv nu vad. 
  De ce atunci cand au interes ei nu te lasa sa respiri si iti trimit mailuri, mesaje, SMS, iti dau telefoane si te imbie cu tot felul de oferte si cand este necesar sa te instiinteze ca din prostie sau nestiinta ai calcat nu stiu ce cod scris de vreun birocrat ascuns in spatele unui birou te ignora si-ti trimit o hartie prin posta in dorul lelii?
  De ce sa mai am cont la ei cand desi am cont in lei, cont in valuta, token si alte prostii pentru care platesc destui bani, ei nu se indura sa-mi scrie un SMS? As scrie raspunsul, dar ma fac singura de ras.
 De ce acum doi ani am umblat doua saptamani ca sa-mi pot cupla contul de PayPal cu al lor si am rezolvat dandu-i eu operatoarei numarul de telefon al altei colege de banca dintr-un alt oras ca s-o dumireasca si pe a mea unde si ce sa caute?
  De ce cand am vrut sa-mi deschid cont in valuta m-a flituit urgent ca se face pe internet? De ce a trebuit sa dau trei telefoane la numarul lor de contact ca sa aflu cat este comisionul unui transfer din contul meu in valuta in alt cont in valuta? De ce primii doi nu au stiut si mi-au dat relatii aiurea? 
  Am o gramada de ce-uri si asa-mi vine sa-mi inchid toate cardurile si sa va instig si pe voi la asa ceva, pentru ca nu exista respect pentru noi, cei datorita carora au ei un loc de munca.

4 comentarii la „Cam cum decurg relatiile dintre noi si banca, orice banca financiara

  1. "De ce acum doi ani am umblat doua saptamani ca sa-mi pot cupla contul de PayPal cu al lor si am rezolvat dandu-i eu operatoarei numarul de telefon al altei colege de banca dintr-un alt oras ca s-o dumireasca si pe a mea unde si ce sa caute?" – La ce banca ai reusit acest fenomen? Eu am cont la Banca Transilvania si mamaia aia s-a uitat la mine ca la cineva cu doua capete cand i-am zis de pay pal. De-aia nu m-am dus nici pana acum sa le cuplez pe cele doua, dar o sa incerc in curand online mai intai.
    Per total, e un exces de zel ca pe la noi. Eu am card BRD facut de multi ani, am cont deschis si nu l-am inchis nici pana acum. Probabil am adunat acolo cateva sute bune de roni si nu m-au sunat sa ma cheme sa-l inchid. Bine, mi-am schimbat si numarul de telefon, dar intre banci sunt sigura ca pot afla datele mele usor. Nu sunt ele asa confidentiale cum pretind.
    Eu mi-as inchide toate conturile la acea banca si m-as muta la alta. Nu de alta, dar daca tot e aceeasi marie cu alta palarie, macar i-as oftica oleaca. Asta, desigur in caz ca ai timp la dispozitie si nu e complicat.

  2. Am reusit la Raiffeisen acum doi ani cu chiu cu vai. Acelasi lucru il incerc fara rezultat inca la CEC si BCR. Daca nu umbli pana nu-ti rupi pingelele si nu intrebi toate cunostiintele nu ai sanse sa rezolvi ceva. La Raiffeisen dupa ce am fost in trei agentii si am intrebat cred 6 persoane care erau blana, m-am dus eu cu numarul de telefon al uneia care lucra la Botosani, la Raiffeisen si am rugat sa o intrebe pe respectiva ce anume trebuie facut. (numarul l-am luat de la o prietena virtuala de pe Facebook ce reusise sa-si ataseze PayPal-ul la contul curent) Pe un grup de FB -Bloggerite inca se dezbate tema cum anume poti rezolva aceasta treaba cu CEC-ul, se pare ca totusi este posibil:)) Eu m-as muta la orice banca la care pot purta un dialog civilizat, ca m-am speriat la cum m-a interpelat ultima individa, ziceai ca i-am furat tezaurul.

  3. Am avut si eu card de student la BRD, mi-am facut in singurul an cat am fost la ISE pentru ca au venit innsala de curs cu povesti si costuri zero, bla bla. Pana la urma mi l-am inchis si am de, cel putin trei ani, cont la ING. Nu am avut probleme cu PayPal, comisioane, imi dau si bani cand platesc facturi (2%) dar ti-i da si nu ti-i ia. Tata are la BRD si platesc constant chestii…

    1. Poate ca ar fi cazul sa incerc si alte banci, Vali are la BRD si nu e tocmai multumit, dar la ING nu am incercat. Ma mai gandesc care ar fi cea mai buna solutie pentru mine.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.