Idei de decorare a camerei bebelușului

  Știu ceea ce simți. Ești în așteptarea minunii vieții tale, peste căteva luni vei deveni mamă.

Idei de decorare a camerei bebelușului

A fi mamă este un cadou uimitor pe care nimic nu-l poate egala.

 Nu ai nicio idee despre cât de minunat va fi totul după aceea. Un copil iți face dragostea mai puternică, zilele mai scurte, nopțile mai lungi, contul în banca mai subțire, casa un tăram de poveste, te face sa uiți trecutul și să nu vezi decăt prezentul și viitorul pe care îl ții străns în brațe.
  Deocamdată ești nerăbdătoare, construiești scenarii legate de viitor, puțin agitată,  și puțin îngrijorată pentru că trebuie să-i amenajezi bebelușului camera.
  Anul acesta nu au mers toate cum ați fi vrut voi și acum nu dispuneți de mulți bani pentru a amenaja camera copilului. Nu vreți insă să faceți rabat de la calitate, bebe merită tot ce este mai bun.
 Știu, și noi am pățit la fel, dar am găsit soluția – Diego.  Astfel am economisit bani și am transformat noi camera, inițiind un proiect DIY.
 Diego este un participant influent pe piaţa produselor pentru amenajări interioare din Bazinul Carpatic, iar în România se găsesc nu mai puțin de 30 de magazine. El distribuie parchet laminat, covoare şi mochetă, covoare PVC, perdele şi draperii, plus toate accesoriile aferente decorării căminului visat. Te invit în magazinul aflat în proximitatea ta, pentru a vedea pe viu produsele și modul în care sunt prestate serviciile. Daca nu știai, asta îi deosebeste de celelalte magazine concurente, serviciile ireprosabile: consiliere profesională chiar la o ceașcă de cafea, tăierea gratuită a mochetelor, a traverselor, a linoleumului, tivirea gratuită a perdelelor, a draperiilor, surfilarea la un preț promoțional, transport la domiciliu la un preț fără concurență, plata cu cardul. Noi am beneficiat de toate aceste facilități, suntem clienți fideli.
 În cazul în care ai nevoie de puțină inspirație pentru a începe transformarea, iți pot arăta în cateva imagini cum am reușit noi să metamorfozăm o camera albă, goală intr-o cameră de vis.
 Ca și voi nu ne pricepem niciunul la design interior, dar știm ce ne place și ce anume dorim. Am vrut pentru copilul nostru un spațiu confortabil și elegant, linii curate, o paletă de culori pastel, mobilier modern, alb, în stilul scandinav.
 La inceput a fost……. cardul de fidelitate.
  Indiferent de natura lucrării prin care vrei să-ți imbunătățești căminul, vei avea nevoie de cardul de fidelitate de la Diego. Acesta  te rentabilizează, devenindu-ți chiar indispensabil datorită faptului că numai prin el poți avea acces la marile oferte. Cu el poți beneficia de promoții lunare care ajung și pană la 50% reducere din preț.
  Fără el am fi cheltuit mult mai mulți bani și n-am fi putut afla în timp util promoțiile derulate. Poți aplica pentru el oricând, e gratuit, ușor de completat și nu ai vreo obligație de a cumpăra ceva.
  Avand acest card, am intrat pe site și pentru a selecta cele mai bune combinații am apelat la „Vrăjitorul de stil”. Aceasta este o secțiune aparte unde poți bifa produsele dorite: parchet laminat, mochetă, perdea, draperie, tapet, iar un program ți-le afișează pe toate astfel încat să existe o armonie a culorilor, stilurilor..
 Pentru început aveam nevoie de un parchet laminat într-o nuanță de alb. Am ales parchetul laminat fiindcă este mai ieftin, se pretează la încăperi elegante, permite instalarea unui sistem de încălzire prin pardoseală, are mai multe straturi, este mai rezistent la umiditate decât parchetul din lemn masiv, este la fel de rezistent la zgârieturi ca parchetul din lemn masiv, nu se rașchetează, nu se refinisează, nu are probleme de stabilitate dimensională și este recomandat familiilor cu copii mici sau animale de companie.
Decorarea cu tapet a unui scrin   Montatul lui nu a constituit vreo problemă, deși niciunul din noi nu mai pusese vreodată așa ceva sau ceva asemănator.
  Cand am ajuns să punem tapetul, deja ne mandream la prieteni cu dexteritatea căpătată. Am ales un tapet în culori calde, pastelate, cu inimioare, fără vreo culoare predominantă: roz sau albastru,  pentru că încă nu știam sexul copilului. S-a dovedit a fi fundalul perfect pentru mobilierul nostru alb. Așa de mult ne-a pasionat transformarea pereților încat ne-a inspirat în a decora cu tapet și câteva piese de mobilier. E drept că la aceasta a contribuit și nesocotința noastră în a calcula corect suprafața necesară, astfel încât am cumpărat nu 20% în plus, ci aproape 40%. Tu să nu repeți greșeala noastră, calculează bine suprafețele necesare.
  Din piese de mobilier vechi, uzate, care stăteau uitate prin garaj sau în pod, dar pline de incărcătură sentimentală, am reușit să facem niște piese moderne, pline de eleganța și strălucirea unor vremuri trecute, punandu-ne totodată și o amprentă personală asupra lor.
Revitalizarea unui dulap vechi

Uite frumos arată acum dulapul bunicii!

  Alătur cateva imagini din timpul lipirii tapetului pe un scrin vechi, pentru a-ți arăta cat de ușor a decurs totul.
 Îți trebuie doar putină dexteritate pe care  o capeți după ce deja ai lipit tapet într-o încăpere și un strop de răbdare pentru a face finisajele. Am folosit decat o singură sculă electrică – mașina de șlefuit și pe aceea pentru că din întâmplare o aveam, dar pentru restul lucrării cele mai bune scule s-au dovedit a fi mainile noastre. Nicio bula nu a scăpat ochilor și mainilor noastre vigilente.
Tapet aplicat pe suprafetele laterale ale sertarelor
 Luna aprilie este luna curățeniei. Toate gospodinele pregătesc casele de Paște, iar eu sunt încă ocupată cu schimbările ce trebuie facute in interior datorită trecerii la sezonul cald. Pentru a termina cat mai repede igienizarea și curățarea locuinței mai am nevoie de cateva soluții eficiente de depozitare și cand timpul imi va permite o să imbrac cateva cutii de carton în tapet. Ele mă vor ajuta să mențin aspectul îngrijit al casei și vor fi un plus estetic. Poate îmi va rămâne timp ca să refac abajururile la veiozele din camera lui Iris și să-i dau o față nouă vechiului paravan. Binențeles că la aceste proiecte voi folosi tapetul ramas.
   Dacă mai ai tu alte idei interesante, spune-mi!
Perdea Diego  Dar nu am apucat să-ți spun cât de încantată este Iris de mocheta. Deși merge în picioare, cea mai mare parte a timpului și-o petrece pe podea jucându-se. Inițial mi-a fost teamă să aleg o mochetă monocromă și de-o culoare deschisă, dar din considerente estetice am optat pană la urmă pentru una, Neptunus. E moale la pășire, chiar aș putea spune catifelată și are marele avantaj că nu se tasează ușor. Se intreține bine prin aspirare și se spală cu agenti de curățire obișnuiti, iar pigmenții de culoare se mențin foarte bine. Datorită ei copilul nostru se poate juca în voie pe podea fără a exista riscul de a răci.
   Tot de la Diego am achiziționat și niște perdele foarte frumoase, de organza, delicate, eterice ca un vis, cu modele florale realizate printr-o tehnică specială,  dar Iris mereu trăgea de ele ca să se ridice, iar în final le-am înlocuit cu o jaluzea. Cand va mai crește puțin le voi pune inapoi.
  Ai vazut, nu-i foarte greu să decorezi camera micuțului. Sunt convinsă că  și voi aveți o grămadă de idei, însă cel mai important  este ca finisajele, mobilierul, accesoriile să fie de calitate. Numai astfel puiul vostru va avea o cameră frumoasă, sănătoasă și sigură. Apucați-vă de decorat cât încă poți participa și tu în mod activ la acest proiect si dacă vă permite programul, in  perioada 7-10 aprilie se desfășoară Ambient Expo București. Acolo veți întâlni echipa Diego care-și prezintă noua colecție și care are pregătite multe cadouri pentru vizitatori.
       Profitați de ofertele lor atractive!
Standul Diego la Ambient Expo

Acest articol a fost scris pentru Spring SuperBlog 2016.

Un comentariu la „Idei de decorare a camerei bebelușului

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.