Discursul Bridezillei

   Pentru ca deja este o traditie ca mireasa sa tina un discurs, o sa va spun si eu cateva vorbe.
  Va multumesc la toti pentru ca sunteti alaturi de noi azi, aici, la acest salon de nunta, Salon du Mariage Toujours l’Amour.

Discursul Bridezillei
  A venit si ziua la care am visat mereu, ziua cand sunt mireasa. E ciudat cum am construit fantezii de nunta in capul meu, inca de la sase ani. La 13 ani deja planificasem impreuna cu prietenele mele toate detaliile zilei, stabilisem data, rochia, tortul, florile, masina de lux, atmosfera restaurantului.                                    La intrebarea: Ce vrei sa te faci cand vei fi mare?, eu mereu am raspuns: Mireasa. Tot ce-mi lipsea era mirele. Pe capul lui cadea cea mai mare sarcina: sa plateasca nunta perfecta, o nunta ca-n filme. Intre timp l-am gasit pe pe mire si nu am scutit niciun efort sau bani pentru a va oferi o experienta plina de farmec, glamour. Da, acesta a fost scopul meu, sa recreez atmosfera unui eveniment de la Hollywood, o decernare de Oscar combinata cu nunta unei dive. De aceea la intrare v-a asteptat un covor rosu.
  Am urmarit ani de zile nuntile celebritatilor si am cautat sa obtin si eu un efect asemanator, de rafinament, exclusivism. Se pare ca nuntile in aer liber sunt alegerea nr unu si chiar daca nu am la dispozitie un cort alb in curtea resedintei Playboy, am gasit atmosfera perfecta la Salon du Mariage. Conceptul american de nunta poate fi aplicat aici usor, salonul are flexibilitatea de a se transforma in decorul visat, exista posibilitati de a crea o ambianta de neegalat, o atmosfera exotica a luxului hollywoodian. Farmecul, stralucirea, luxul, magia culorilor, fastul, sunt parte din decorul sofisticat, a meniului fabulos, a surprizelor oferite, ale cadourilor oferite si al vestimentatiei elegante, dar spectacolul va plusa cu momente artistice fascinante, artificii, jonglerii ale barmanilor, lucruri ce o sa va aduca un zambet larg.  Orchestra va interpreta melodii celebre din filme si binenteles ca din acest cadru nu putea sa lipseasca pianul, cel ale carui sunete creeaza cele mai romantice melodii.
   Ma aflu la decernarea premiilor Oscar pentru cea mai norocoasa mireasa.
  Uite plicul, acum vom afla castigatoarea. Sa bata tobele va rog! Vai, castigatoarea sunt EU!!!!
E timpul sa se serveasca sampania scumpa in cupe de cristal.
 Inainte de a incepe sa plang ca Gwyneth Paltrow sau sa trec prin diferite stadii de betie datorita …bucuriei, va rog sa nu ezitati sa luati cat mai multe imagini cu mine,  incerc sa obtin un contract de exclusivitate cu o casa de productie romaneasca. Pentru fanii care doresc poze cu mine sau autografe, in zece minute voi fi in zona special amenajata pentru fotografii.
  Ma simt ca si Leonardo Di Caprio, am castigat premiul cel mare dupa sase nominalizari nefinalizate. Da, dupa ani de cautari, dupa domnul Sportiv, domnul Infumurat, domnul Plictisitor, domnul Gigolo de Doi Bani, domnul Casatorit, domnul Taie Frunze la Caini, l-am gasit in sfarsit si pe domnul Plin de Bani. E drept ca-i un pic cam senil, de aia ii spun Baby, dar asta nu mai conteaza. Ii multumesc ca m-a luat de nevasta, ca oricum altul n-o mai facea. Nu va uitati stramb la mine, oi fi eu ciudata, dar si viata e un pic ciudata, asa ca am gasit pe cineva a carui ciudatenie este compatibila cu a mea, rezultand o ciudatenie reciproc satisfacatoare. De azi unii mai aveti o femeie nebuna in familie si altii se pot bucura ca au scapat de-o piatra-n casa. Tata, acum poti sta linistit, nu exista garantie pentru mireasa, anularea sau returnarea nu mai este posibila. Baby e obligat sa ma pastreze un timp chiar daca se va dovedi ca-s defecta, dar el nu mai vede de mult. Era greu sa gasesc o persoana mai potrivita pe care s-o enervez pentru restul vietii…lui, ca eu o mai duc inca o jumate de secol.
  Baby, vino langa mine, dupa discursul meu urmeaza dansul mirilor. Sosia lui Elton John ne va canta la pian „Can You Feel The Love Tonight? ” si noi vom dansa pe ponton deasupra piscinei. Nu va speriati, nu facem un remake dupa „Petrecerea”, nu va cadea nimeni in piscina pana la ora patru, de atunci incolo nu garantez nimic. De fapt stiti ca nu ar strica o balaceala in costumele originare de Adam si Eva? Baby va fi la loc sigur atunci, va dormi ca un copil.  In contractul prenuptial nepotii lui au insistat sa scrie ca nu primesc niciun ban daca da ortu-popii in mai putin de-un an, asa ca am mare grija de el.
 Ei bine eu niciodata nu am tinut sa am ultimul cuvant, Baby il are. La orice spun el zice; Da. Acesta este un lucru bun pentru viitorul meu. De fapt asa a inceput totul, eu m-am prezentat pentru a-i fi asistenta si cum Baby nu aude prea bine am profit de prilej si l-am intrebat daca vrea sa se insoare cu mine. El a raspuns ca de fiecare data: Da, si uite asa am ajuns la ziua de azi. Acum nu trebuie decat sa stau linistita, sa zambesc dulce, sa fiu modesta si sa las sa preia comanda Baby, comanda de la scaunul electric cu rotile, cadoul meu de nunta.

Aranjament floral pentru masa
  Special am ales acest salon spatios fara stalpi in sala, ca sa te poti strecura tu, Baby, cu scaunul rulant mai bine. Este locul cel mai romantic din tot Bucurestiul, o locatie de vis, eu voiam piscina, tu spatiu verde si mese in aer liber. Nu stiu de ce, pentru ca oricum ai aparatul de respirat portabil cu concentrator de oxigen, dar s-a nimerit la fix pentru ca pe lista mea figurau focuri de artificii deasupra piscinei.
  Planificarea unei ceremonii de nunta este mare consumatoare de timp si de nervi, dar la mine nu a fost cazul si nu uitati, eu sunt Bridezilla. Salonul du Mariage Toujours l’Amour a avut o oferta completa, ultra all-inclusive care m-a scapat de grija furnizorilor. Sunt multe detalii de care trebuie sa tii cont, alergatura dupa invitatii, buchete, place card-uri, meniuri, intalniri la care trebuie sa ajungi, o gramada de decizii de luat.
 Eu decat mi-am adus jurnalul pe care-l tineam de la 13 ani si ei au facut totul dupa planurile mele. Aici erau trecute toate in functie de culoare, dimensiune, stil, materiale. Unele nu le puteam prevedea de atunci, dar stiam ca sursele de inspiratie vor fi filmele de la Hollywood.
  M-am gandit ca unii dintre voi or sa vina cu copii si pentru a va distra in voie, in fata salonului, in aer liber exista amenajate pentru copii doua foisoare : unul pentru fete cu tema „Alba ca Zapada si cei sapte pitici” si unul pentru baieti cu tema „Harry Potter”.

 Pentru tine tata si prietenii tai in zona de lounge exista un colt special pentru pasionatii de filme western, loc unde doi barmani vor face jonglerii cu shakere si vor servi cocktailuri in sticle de buzunar din inox, bauturi de tipul Snake Bites ( whisky cu un stop de lamaie) inspirate de filme clasice: High Noon, Unforgiven, True Grit.
 Mama, tu si prietenele tale pregatiti-va sa sorbiti coctailuri spumante gen: Casablanca, Rebecca, Gilda, The Lady Eve, ce va vor face sa va simtiti ca starletele Tinseltown din anii ’40.
  Distractia nu are ora fixa si nu-i nicio problema daca exagerati cu bautura, avem pentru voi 20 de camere de cazare, astfel incat drumul spre casa sa nu va puna in pericol sau dificultate.
Spectacol la salon de nunta  Hai sa ciocnim, voi cu o cupa de sampanie si eu cu un pahar din coctailul „Titanic” pregatit special de gazde pentru miri!  In cinstea mea si a lui Baby, cel mai fericit cuplu!
 Pana ajunge Baby langa ponton, dau o fuga la toaleta speciala a miresei ca sa-mi refac machiajul. Fotograful va trebui sa ma surprinda asa cum sunt azi: perfecta, mai stralucitoare decat Beyonce, fara niciun fir de par nelalocul lui, cu rochia ce sta extraordinar pe corpul meu mai slab cu 15 kilograme, ca doar pentru clipa asta m-am infometat doua luni.
 Mama, dupa poze pot sa-ti aplic sfatul: Femeie, de acum poti manca tot ce vrei! Si nici nu stiti ce bunatati urmeaza sa apara, dar va previn ca veti pleca de aici cu cel putin doua kilograme in plus. Ar mai trebui un avertisment pentru cei care tin post, regim sau sunt mai slabi de inger, vor fi mancaruri ca: berbecut la protap sau ciorba de potroace,  care dau dependenta.
  Mancarea este unul din criteriile mele cele mai importante si o experienta senzoriala greu de depasit, asa ca la Salon du Mariage veti descoperi un restaurant cu bucatarie proprie unde un Chef cunoscut si o echipa de stewarts de patru stele, produc meniuri ce nu o sa le puteti uita niciodata.
Din acest motiv rochia mea  are corsaj cu sireturi, pentru a putea devora tot ce-mi doresc.
   Dar pentru ca un discurs bun este ca o fusta mini, suficient de scurt pentru a-l pastra interesant si suficient de lung pentru a acoperi elementele esentiale si pentru ca Baby a strabatut deja jumatate de sala ramandu-mi  decat cinci minute pentru a ma aranja, inchei aici.
   Distrati-va ca si cand ar fi ultima nunta la care participati….pana peste un an!Acest articol a fost scris pentru Spring SuperBlog 2016.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.