Intre arta si natura aleg dragostea!

Intre arta si natura aleg dragostea!
„Dragostea pentru arta te face sa pierzi dragostea cea adevarata”.

  M-a pus pe ganduri citatul din Richepin, am adormit cu greu si m-am trezit in zori, cred ca era ora 4, ravasit de nelinisti. Aceasta singuratoare dureroasa de la trezire ma apasa de doua zile si nu ma mai paraseste. Inainte ma simteam vulnerabil doar cand nu o gaseam langa mine, dar pe urma ma conectam la job, la proiecte, la lume, la viata, lucruri care ma subjugau, dar in acelasi timp ma si eliberau de angoasele mele. Joi seara lucrurile mergeau bine. Numaratoarea inversa a inceput de vineri, cand ne-am certat. Simt ca o pierd pe Ana. Sunt gelos. Gelos pe arta care mi-o rapeste zi de zi din ce in ce mai mult, gelos pe cateva tablouri care ocupa de catva timp locul principal in existenta ei.

   
Intre arta si natura aleg dragostea!
  Noroc ca i-am spus lui Dan despre ingrijorarea mea. N-a priceput nimic, a zis ca la mijloc e un alt barbat, dar mi-a dat un sfat bun, sa apelez la serviciul de livrare buchete trandafiri in Bucuresti. O idee grozava, pot comanda flori la o florarie online care are livrare buchete prin curier si astfel ii voi face o surpriza frumoasa la serviciu. Si ma va ierta. Stiu ca se afla intr-un impas, mai sunt cateva zile pana la vernisajul expozitiei de pictura „Flori in Bucuresti” si inca nu-i gata catalogul. As fi incercat sa-i trimit flori la domiciliu, dar de-abia a trecut pe acolo in graba ca sa-si faca un dus si sa se schimbe.
  Florile, viata surazatoare pe care o simbolizeaza, veselia aceasta pasnica si colorata de-un farmec deosebit o vor putea desprinde pentru cateva clipe de la lucru, se va gandi la mine, va zambi si ma va ierta. Eram nervos si in treacat i-am spus ca arta nu poate concura cu natura, e ca un soricel care vrea sa imite un elefant. Asta unei femei care e critic de arta. Si am insistat pe urma ca vad in picturi doar placerea omului de a crea ceva ce seamana cu natura, o incercare esuata de a fi Demiurg. Cu cat reproducerea este mai similara modelului, bucuria si admiratia mea sunt mai reci, ma cuprinde chiar plictiseala. Asta unei femei care e pictorita.
 
 Ea a replicat ca arta este superioara naturii, deoarece exprima gandul. Scopul artei nu este de a spune o poveste, sa ne distreze sau sa ne inmoaie, ci sa ne forteze sa gandim, sa intelegem sensul mai profund si evenimentele ascunse. Asta cui are aceasta facultate a gandirii. Asta mie care sunt profesor de logica. Si uite asa a inceput prima noastra cearta. Absurd, nu? Acum imi vine sa rad, dar atunci ne-am enervat cumplit unul pe altul. Trebuie sa-mi cer iertare, a fost o prostie, amandoi eram obositi, nervosi si ne-am certat ca doi copii.
 

Un buchet de trandafiri albi va fi purtatorul scuzelor mele.  Dumnezeu a creat trandafirul asemanandu-l cu o femeie. Trandafirul exprima frumusetea. Petalele sale sunt moi ca pielea unei femei, au parfumul pur si dulce ca al ei, iar frunzele reprezinta bratele intinse, intotdeauna iubitoare care se daruie inconjurandu-ne. Categoric nu exista nicio modalitate mai buna de a trimite un mesaj din inima decat clasicul trandafir, floarea cea mai ravnita de-a-lungul veacurilor pentru frumusetea si parfumul sau imbatator. Una din legendele sale spune ca ar fi aparut dintr-un suras al lui Cupidon, iar spinii nu ar fi decat sagetile cu care zeul trage in inimi facand tinerii sa se indragosteasca.

 Pentru ca trandafirii sa-si indeplineasca rolul de mesager al sentimentelor mele ar trebui sa tin seama de semnificatia si regulile privitoare la asocierea si armonia culorilor. Desi rosu este culoarea pasiunii, eu am ales trandafiri albi. Alb pentru ca aceasta culoare aduce intotdeauna sentimente calde, vibratii pozitive, pace si liniste si pentru ca tabloul favorit al Anei este „Roses” de Vincent van Gogh.  Fara culorile vibrante frumusetea formala si structurala a trandafirului este cel mai bine pusa in valoare (atat in arta cat si in natura), este versatila si perfecta pentru ocazii in care vrei sa-ti ceri iertare. Ana spune mereu ca-i transmit un sentiment de speranta, de noi inceputuri si desi ea se gandeste la perioada de acalmie  de la azil cand Vicent a pictat trandafirii si eu simt la fel neraportandu-ma la niciun tablou.

 

Roses Vincent Van Gogh            

Sunt unele simboluri care pot fi cheia unei vieti simple si linistite si un astfel de buchet de trandafiri albi aduce un sentiment de calmare pe un fond luminos de dragoste impartasita. Raspunsul invariabil comportamental si emotional la primirea unui buchet de flori arata ca ele, florile, sunt un moderator natural si sanatos al starii de spirit cu impact imediat asupra fericirii. Parca o si aud pe Ana uimita de venirea curierului. Tipul asta chiar e de la livrari flori? Curier la costum? Ce cutie frumoasa! Oare ce-o contine? Flori cadou!!!!
Plina de emotie desface cutia. Inauntru buchetul de trandafiri albi si in mijloc un biletel ” Iarta-ma! Te iubesc!” E atat de emotionata incat i-au dat lacrimile. Colegele se foiesc toate in jurul ei curioase si putin invidioase. Parca aud reprosurile facute acasa sotilor sau iubitilor: Tu nu mi-ai trimis niciodata flori la serviciu.

 Niciun dar oricat de scump  nu poate inlocui bucuria de a o surprinde pe EA printr-o comanda de flori la locul de munca sau cand e singura acasa. Primirea unui buchet de flori o va face sa se simta unica si va aprecia efortul tau de a o face sa se simta speciala. Florile ii vor lumina ziua si ii vor rupe rutina. Am citi undeva, intr-o poezie, „Nu exista iubire, exista doar dovezi de dragoste”. Florile reprezinta o dovada a dragostei care i-o porti.
Toate femeile indiferent de varsta isi doresc un strop de eleganta, frumusete, glamour, iar florile sunt o expresie a feminitatii, a seductiei, dau  stralucire. Florile fac ca totul sa arate mai bine: ziua, casa, femeia, iar fericirea oglindita pe chipul lor se va reflecta si pe al tau.

Cumpara flori pentru a pastra romantismul viu in viata voastra! Cumpara trandafiri pentru ca este unul din cele mai mari simboluri ale iubirii si un astfel de buchet  este probabil cel mai romantic cadou! De fiecare data cand iubita se va uita la buchet se va gandi la tine si la cat de adanci sunt sentimentele tale.
  Noi toti vrem sa facem femeile din viata noastra fericite, indiferent ce loc ocupa ele in viata noastra: iubita, sotia, colega, mama sau matusa tafnoasa, dar sa fim sinceri de multe ori dam gres. Data viitoare cand ti se intampla asta iti recomand sa-i faci cadou un buchet de flori. Asculta-mi sfatul, acum totul e simplu, apelezi o florarie online, alegi  buchetul, culoarea potrivita momentului pe care vrei sa-l celebrezi si binenteles ei vor livra florile gratuit la domiciliu sau la serviciu intr-o cutie speciala!
Cu asemenea buchete nu poti da gres!
 

Acest articol a fost scris pentru SuperBlog 2016.

8 comentarii la „Intre arta si natura aleg dragostea!

    1. Cred ca cumparam buchete diferite in functie de dispozitia pe care o avem in ziua aceea. Eu azi as alege un buchet vesel alcatuit din mai multe feluri de flori.

  1. I send you a cream-white rosebud
    With a flush on its petal tips;
    For the love that is purest and sweetest
    Has a kiss of desire on the lips.
    John Boyle O’Reilly

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.