Cum obtine o fata tot ce vrea?

   De mult timp ma macina intrebarea asta si pana acum nu i-am gasit raspuns. Pentru ca nu pot fi obiectiva daca m-as analiza pe mine am hotarat sa fi tu primul meu studiu de caz si sper sa nu te superi. Comportamentul tau il pot ilustra printr-un exemplu prototip dintr-o poveste, Cenusareasa.
  Cenusareasa este intr-un sens mai larg povestea tuturor fetelor care sunt subapreciate.
 Dupa cum stii este vorba de o tanara maltratata, fortata sa faca munci dezonorante, altfel ar fi aruncata afara de familia ei. Pentru a scapa din aceasta situatie are prilejul de a se casatori bine, dar numai daca este confundata cu o persoana cu stare. In final datorita cadourilor unei zane bune si a unui pantof care i se potriveste doar ei, isi atinge obiectivul, se marita cu cel visat.
   Este povestea unei fete a carei viata merita transformata dintr-una obisnuita in una extraordinara, este o poveste despre un ajutor neasteptat pe care-l primeste exact atunci cand are nevoie. Tot ceea ce trebuie sa faca ea este sa nu-si tradeze cele mai profunde dorinte, sa persevereze si poate obtine ce vrea.
  Si revenind la intrebarea mea din titlu raspunsul raportat la tine este simplu: impasul si solutia sunt date de catre alte femei.
  Care femei? Mama vitrega si nasa zana.
  Si care-i legatura cu tine? Imediat iti explic.
Cum obtine o fata tot ce vrea?

Cenusareasa este un basm contemporan cu implicatii psihologice, despre invidia intre femei. Da, ai auzit bine, este un conflict intre femei. Se creeaza aceasta situatie datorita unei ierahiei stabilita in casa mamei vitrege care o oprima cu ajutorul celor doua fiice ale ei. Barbatii din basm sunt sexul absent, nu sunt conturati aproape deloc. Ajutorul nasei zane este crucial, de fapt nu o face frumoasa pe Cenusareasa, magia ei decat descrie frumusetea fetei, o arata asa cum este ea cu adevarat.

 Nu ti se pare cunoscuta povestea? Daca muti ierarhia la locul tau de munca cred ca te-ai recunoscut. Nu mai vocifera, tu crezi fara echivoc ca printul (pardon, managerul) e minunat si ca nu ai fost inaintata in functie datorita unei mici neintelegeri. Ai dreptate…..pe jumatate, directoarea economica era geloasa pe felul cum arati cu pantofii de la zana Carmine si ti-a pus o „vorba buna”.  Pentru a calma spiritele invit-o la o sesiune de shopping in magazinul online de pantofi, sa-si  aleaga perechea dorita de pantofi de dama  si sper ca invidia se va stinge.
   Esti o femeie frumoasa si plina de farmec asa ca ai experimentat deja numeroase priviri geloase sau scheme rautacioase puse la cale de alte femei. Da, gelozia feminina e prezenta peste tot, noi avem un al saselea simt care adulmeca forta uimitoare si misterioasa a feminitatii. Femeile constientizeaza mai mult decat barbatii atractivitatea celorlalte femei, o percep ca pe un pericol real, se simt amenintate si ……incepe invidia. Faptul ca femeile pot captiva barbatii, nu se pune in discutie, cel putin in aceasta poveste. Ma bantuie o idee cam ciudata cum ca femeile se nasc pentru a avea acest efect asupra barbatilor. Daca mai adaug si raspunsul pe care l-am gasit la intrebarea mea deja mi-e ca urmeaza matriarhatul. Sper sa nu se ajunga ca realitatea sa copieze basmul, nu vreau ca barbatii sa fie sexul absent, nimic n-ar mai avea sens, n-ar mai fi nicio distractie.
Poarta pantofii potriviti, pantofii Carmine!     Sa concluzionez. Te afli intre doua femei puternice: problema este directoarea, iar solutia vine de la zana Cramine.
    Cum obtii tu tot ceea ce vrei?
    Simplu, printr-o pereche de pantofi.
  O sa-mi raspunzi ca nu crezi ca totul s-a intamplat asa pentru ca ti-ai cumparat o noua pereche de pantofi. Da, dar ce pantofi?  Pantofi stiletto Red Queen. Ia mai gandeste-te!
  Cand te-ai incaltat prima zi in ei nu ai simtit ca esti unica? Nu te-ai simtit frumoasa? El nu ti-a zambit? Directoarea nu ti-a cautat nod in papura la toate lucrarile?
   Ba da, asta pentru ca adevarata femininitate este radianta, este dragoste si forta de viata, iar barbatii iubesc femeile fericite. Fiecare femeie percepe adevarata feminitate, dar nu fiecare femeie o are. De fapt in prima faza directoarea era geloasa fara sa constientizeze de ce. Tot ce a stiut era ca voia ca fetele ei sa aiba ceea ce tu ai si astfel sa atraga atentia sexului masculin, in speta a Lui. Apoi a observat pantofii.
  Vezi, am ajuns ambele la aceeasi concluzie, inseamna ca am gasit raspunsul corect la intrebarea mea.
  Pe langa functia lor evidenta de a proteja picioarele, pantofii transmit statut social, identitate, sporesc sex appeal-ul. Nu nega, o femeie se exprima prin pantofii ei. Piciorul gol in sine nu este atragator, dar pantoful il ridica, ii da mister si alura. Mersul pe tocuri este o abilitate atletica, chiar artistica, e un adevarat balet pe poante. Pantofii conserva trecutul și proiecteaza viitorul. In cazul tau proiectarea viitorului nu a prea incantat-o pentru ca o excludea atat pe ea cat si progeniturile sale.
  Ce spui? Cum adica te-ai logodit? Cum, cand?
Cum adica directoarea s-a impiedicat de un fir si tu ai cazut??? Tu chiar crezi ca a fost ceva neintentionat?? De fapt ce mai conteaza acum, important este ca aceasta sabotare din partea ei l-a facut pe El sa te ia in brate si sa te duca la spital. Bine ca nu ai patit nimic grav!
  Ai pierdut pantofii? Asta e chiar culmea! Cum sa se piarda intr-o institutie o pereche de pantofi din biroul managerului? Sunt la ea. Si El ce zice despre asta? Wow! Ti-a comandat alte zece perechi de la Carmine!!!Si vreti ca ea sa va fie nasa de cununie!!!
  Felicitari!!!
Incepe sa-mi placa de El si povestea voastra incepe sa prinda contur. Astept invitatia la logodna, la nunta, la botez !
logo Carmine  Ti-am zis eu ca pantofii proiecteaza viitorul. E timpul sa aplic unul din sfaturile mele motivationale: norocul, fericirea si succesul pot fi folosite ca sursa de inspiratie pentru a ajuta pe altii. Te-am lasat, ma duc sa-mi cumpar o pereche noua de pantofi de la Carmine. M-a invitat instructorul de fitness la o cafea si vreau sa incerc puterea pantofilor. Poate intalnirea se termina tot cu o logodna!
P.S.
  Povestea Cenusaresei este despre ceea ce isi doresc femeile. Raspunsul ar fi ca ele nu-si doresc lucruri, ci isi doresc o mama care sa aiba o influenta pozitiva asupra lor, sa le ajute, sa le sustina si cateodata sa le faciliteze placerile, asa cum face Carmine cu noi.
Acest articol a fost scris pentru SuperBlog 2016.

5 comentarii la „Cum obtine o fata tot ce vrea?

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.