Simon Boccanegra in premiera nationala la Opera Romana Craiova

    In premiera nationala, pe scena Operei Romane Craiova, pe data de 11 si 13 februarie, va putea fi savurata o capodopera verdiana „Simon Boccanegra”. Vor fi doua seri extraordinare alaturi de o echipa internationala: regizorul Plamen Kartaloff, scenograful Rasvan Draganescu, dirijorul Marcello Mottadelli, solistii Stefan Ignat, Sorin Draniceanu, Kakhaber Shavidze, Ioan Cherata, Dragos Draniceanu, Cellia Costea, Lacrimioara Cristescu, Rafael Alvarez, Serban Cristache, Marian Dabuleanu, Madalina Zamfir, Orchestra si Corul Operei Romane Craiova.
Simon Boccanegra, este o opera intr-un prolog si trei acte de Giuseppe Verdi, libret de Francesco Maria Piave bazat pe o piesa de Antonio Garcia Gutiérrez.
Opera are la baza o figura istorica care in 1339 a devenit doge al Republicii Genova. Verdi abordeaza un amestec de drame: drama politica, drama sociala si drama umana prin tema draga lui: relatia dintre tata si fiica, o iubire totala care dezvaluie de multe ori o forta morala nebanuita. Pe langa faptul ca este una din cele mai emotionante si profunde opere verdiene se adauga si importanta ei din punct de vedere muzical, cu o textura orchestrala colorata, sclipitoare ce ne dezvaluie geniul neobosit al lui Verdi. Rolul principal de bariton este al unui dintre cele mai fascinante personaje verdiene, care da culoare si emotie operei.
Va las sa raspundeti singuri la intrebarea din spatele operei: Care este pretul care trebuie platit pentru a avea succes?
Nu vreau sa va dezvalui sinopsisul, luptele dintre orasele-state italiene ale epocii sau povestea omului uzat datorita fragmentarii sociale si personale, dar va invit sa le descoperiti singuri pe scena Operei Craiovene.

Deoarece nu mai sunt decat doua zile, va indemn sa va grabiti sa va procurati bilete si nu numai la acesta reprezentatie, ci la toate spectacolele acestei stagiuni frumoase.
Eu abia astept „Simon Boccanegra”!!

17 comentarii la „Simon Boccanegra in premiera nationala la Opera Romana Craiova

  1. Si la Iasi a venit primavara cu multe premiere la opera, timp sa fie sa ma pot bucura de toate. Din ce observ tu esti un pic mai organizata si reusesti sa savurezi si cateva portii de arta pe luna.

    1. Ne-am luat patru ani pana sa reusim sa avem statut juridic, dar acum putem organiza orice fel de eveniment mult mai bine si mai usor.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.