Decalog pentru SuperBlog

Decalog pentru SuperBlog

   Sunt de la campie, asa ca cel mai apropiat munte e haaat departe si nu vreau sa ma erijez in ceea ce nu sunt, dar pentru ca intru in cel de-al doilea an de participare la SuperBlog mi s-au revelat anumite lucruri importante. Pentru veterani, pentru cei care scriu pentru prima data in aceasta competitie, pentru oricine este curios sa afle mai multe despre aceasta competitie intre bloggeri, m-am gandit sa scriu cateva sfaturi. Cum s-au adunat zece, era logic sa le zic Decalog pentru SuperBlog.

 

 

 

Decalog pentru SuperBlog:

 

Decalog pentru SuperBlog

 
1. Sa nu uiti sa te inscrii ca participant printr-un articol. 
Asa am patit la prima mea participare, am scris articolul l-am pus in platforma si asteptam nota. Dupa o zi am constatat ca adunam punctaj, dar cu minus, fiind ca eram penalizata nescriind articolul prin care imi anuntam participarea.
 
 
2. Sa te uiti bine cand expira fiecare proba.
   Mi s-a intamplat sa scriu articol fix pentru proba urmatoare si nu pentru cea care expira in acea zi.
 
 
3. Citeste bine si atent tema data. Pe urma mai citeste-o de zece ori si intreaba daca ai neclaritati.
  In toamna la proba cu cafeaua a fost mare tambalau, foarte multi dintre noi ne-am declarat nemultumiti de note. Nici eu n-am facut exceptie – a scrie in genul Seherezadei pentru mine s-a tradus in a spune o poveste cu tema respectiva, pe cand pentru brand insemna povestea plus limbajul Seherezadei plus altele pe care cel care a intocmit tema a crezut ca le poate transmite telepatic fiecarui participant si nu in scris.
 
 
4. Odata tema afisata stiu ca ai impulsul de a scrie despre prima idee care-ti vine in minte. Opreste-te! Uit-o! E foarte probabil ca inca 3-4 bloggeri sa se fi gandit la acelasi lucru.
  Anul trecut la proba cu masina de cusut, 50% din competitori au scris despre ii (cred ca ne-a influentat saptamana Brancusi promovata de La Blouse Roumaine).
 
 
5. Acum ca ai trecut de primul impuls scrie un articol aflat la 180 de grade, scrie ceva original.
 Aici e discutabil, ceea ce crezi tu ca-i original s-ar putea sa nu fie la fel si pentru juriu, dar oricum tu incearca :)).
 
 
6. Nu scrie pentru premiu, e cel mai sigur mod de a-l rata. Scrie pentru cititori si s-ar putea sa ai surpriza sa te afli printre castigatori, posibil chiar castigatorul trofeului.
   S-au vazut cazuri in care trofeul a fost luat fix de cel care nu-l voia (Daniel) (ca si mare castigator nu mai ai dreptul pe urma sa participi la niciuna din competitiile SuperBlog).
Ti se poate intampla sa castigi o proba, nu dispera ai tot timpul sa ratezi restul.
 
 
7. Nu uita sa te inscrii pe grup, cea mai frumoasa parte a competitiei e schimbul de impresii pe marginea competitiei. 
Uite asa ajungi sa te imprietenesti deocamdata virtual cu cei pe care ulterior ii vei cunoaste si offline.
 
 
8. Daca e ora 23 si nu se afiseaza notele, du-te de te culca, o sa apara ele si atunci s-ar putea sa-ti fuga somnul. 
 
 
9. Au venit notele si te bate gandul sa faci contestatie? Eu zic sa depasesti momentul, rapunsul la contestatii in 90% din cazuri necesita contestatie la contestatie si asta nu-i prevazuta in regulament.
In toamna am facut ceea ce credeam ca n-o sa mi se intample niciodata: am completat toate cele trei contestatii. Raspunsurile au fost un fel de copy paste indiferent de firma, un fel de bla, bla, bla, eu fac legea aicea.
 
 
10. Ca sa citez unul dintre parteneri – Creadiv- „Nu e vorba despre cine are dreptate, ci despre rezultat.” rezultatul competitiei este unirea intr-un proiect frumos a bloggerilor din toata tara, legarea de prietenii, incurajarea competitivitatii, creativitatii, restul, adica obstacolele din cale nu mai conteaza.
 
 
And the winner is...everyone!
 
 
   E un concurs frumos, care ne imbogateste experienta si sufletele. Vei uita supararile legate de punctajele date de diferiti sponsori care nu te-au inteles sau nu i-ai inteles tu pe ei si vei mai invata ceva, vei  mai cunoaste alti oameni frumosi. Eu zic ca intotdeauna trebuie sa incerci, sa nu renunti pe parcurs chiar daca crezi ca dreptatea e de partea ta, stiu ca poti mai mult si poate data aceasta va fi cu mai mult cu noroc, cu mai multa inspiratie.
 
                                                             Bafta tuturor!!!
 
 

22 de comentarii la „Decalog pentru SuperBlog

    1. Uite acum am realizat ca am facut un banner cu o maimuta si nu cu un pinguin. Cred ca m-a influentat filmuletul pe care l-am facut la Gala, cu noi dansand pe "I Wanna Be Like You" cantat de Daniel Max Dragomir & Band

    1. Ma bate gandul sa-i zic Claudiei sa faca cate-un SuperBlog pe anotimp, ca parca ne intalnim prea rar. E drept ca am putea sa ne intalnim si cu alte ocazii, dar nu reusim sa ne apropiem nici macar pe sfert de concentratiei blogger/m2 de la SuperBlog.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.