Colete trimise prin drone?

    Da, e posibil. Acest sistem nu va porni chiar azi, dar primul prototip este realizat. Amazon are in testare un tip de drona capabil sa transporte colete cu greutate redusa, pe o raza de 16 kilometri, in maxim 30 de minute de la plasarea comenzii. Tare!!!! Au scos si un videoclip in care-si prezinta drona si serviciul futurist.
Colete trimise prin drone?
   Nu stiu cat ar putea costa o astfel de drona, dar nu pot sa nu ma gandesc la efectul asupra vanzarilor online. Acum ne aflam in plin sezon de reduceri si multe persoane fac cumparaturi impulsive. Sa spun ca am facut si eu?  Da, de ce sa ma ascund dupa deget. 
  Am comandat de exemplu vinerea trecuta de pe site-ul magazinului Poema niste articole si mi-au venit marti. Poate nu vi se pare intervalul de timp foarte mare, dar pentru a-mi livra coletul trebuiau decat sa strabata orasul (erau maxim 10 km). Am vrut sa mi le cumpar direct din moll, dar nu aveau niciunul din articole. Ce bine le-ar fi prins aceste drone sau macar un curier  pe bicicleta. 
  Am o prietena in oras care detine o florarie online si face livrarea pe bicicleta. Bravo ei! Uite asa poti comanda acum un buchet iubitei si il poate primi  in maxim doua ore. Magazinele de ce nu pot face asa ceva?
 Mai grav este ca momentan orice colet sosit din afara tarii ajunge la vama. Stai la coada pana iti vine randul (eu am stat 2 ore, in cazul in care nu am avut decat maxim 10 persoane in fata mea) apoi  un functionar plictist te cauta in doua registre si pe calculator. Te gaseste intr-un final si esti poftit intr-o camera alaturata unde iti este desfacut pachetul in fata ta si cautat (!!!!!!) Nu stiu ce cred ei ca ar putea gasi intr-un astfel de colet (bombe, antrax?), dar operatia iti taie tot cheful de a mai comanda ceva vreodata de pe Amazon, eBay, etc. Eu sigur nu mai comand nimic de acolo pana nu ajung dronele si la serviciul de curierat din Romania.

7 comentarii la „Colete trimise prin drone?

  1. interesant mod de a trimite colete,cam cum ai trimite mesaje prin porumbeii voiajori pe timpuri.Cine s-ar fi gandit vreodata ca acest mod de a trimite cuiva ceva,va fi implementat la nivel de aparatura :)))

  2. Oare in ce an vor fi trimise si la noi coletele cu drone? De posta vamala ce pot spune…e ca te mananca de banii, eu am patit-o si cred ca am sa renunt si eu la comenzile de pe site-urile straine.

  3. sa stii ca nici mie nu-mi place deloc "tratamentul" de la posta vamala, cu cautatul in colet. poate eu mi-am luat chestii intime pe care nu vreau sa le vezi… nu inteleg de ce trebuie sa le expun!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.