Energie si optimism alaturi de Ovidiu Lipan Tandarica si invitatii sai

   Vrei sa te incarci cu o explozie de energie? Vrei sa-ti propulsezi sentimentul de coeziune ritmica al cantecului de inspiratie populara sau sa te purifici prin muzica groove din Balcani? Vrei sa traiesti intens, sa te incarci de un optimism molipsitor, sa dansezi si sa te distrezi?
  Atunci vino luni, pe 21 decembrie, la Casa Studentilor din Craiova, la ora 20 si iti garantez ca showul lui Ovidiu Lipan Tandarica si al invitatilor sai: Rona Hartner, Stelu Enache, Pantiru Brass si Grupul Balcano te va fermeca.

 

Energie si optimism alaturi de Ovidiu Lipan Tandarica si invitatii sai


  Fostul percutionist al formatiilor marcante de muzica rock romanesti: Phoenix si Rosu si Negru, are unul din cele mai de succes proiecte muzicale romanesti, cu zeci de concerte in tara si strainatate. Nu degeaba i s-a zis de la prima aparitie pe scena Tandarica, explodeaza pe scena o energie adevarata, romaneasca, jucandu-se cu seturile de tobe si facand tandari betele. In showurile lui capeti o stare complexa, fizica si spirituala care te purifica, se palpeaza transferul energetic intre cei de pe scena si spectatori, sunt niste concerte memorabile. De fapt acest spectacol este o petrecere balcanica intre prieteni, cu o muzica emotionanta ce combina energia galagioasa cu tristetea insondabila. Daca geografia cantecelor e cumva confuza, sunetele sunt inconfundabile, au autenticitate si sunt traite intens pe scena. Pot fi sunetele unei nunti sau al unui priveghi, le simti greutatea in aer, iti sunt aproape de inima, dar sunt greu de etichetat sau definit.
E un vartej de instrumente de percutie, de alamuri cu rezonante uluitoare ce te plimba prin muzica exploziva, plina de ritm si imaginatie a Fanfarei 10 Prajini condusa de Costica Pantiru, prin muzica aromana alaturi de Stelian Enache, prin terapia gypsy alaturi de Rona Hartner sau prin traditiile, motivele balcanice alaturi de Grupul Balcano.
Ovidiu Lipan Tandarica este liantul care uneste toti acesti artisti si cantecele compuse de el te transpun in acest peisaj balcanic. Piesele originale ale artistului Ovidiu Lipan Tandarica: Tango Toledo, Balerina, Ave Maria, Margareta, sunt cunoscute in toata lumea, iar colaborarile sale cu artisti talentati au condus la melodii compuse in coproductie: Natalis, Trandafirlu, Bachita sau la reinterpretarea unor melodii traditionale romanesti foarte cunoscute: Sarba lui Jenica, Hora Moldoveneasca, Sarba de la Cozmesti, Ciocarlia.
  Melodia mea preferata este Margareta poate si din cauza ca a fost mediatizata intens, dar ritmul viu al tuturor melodiilor grupurilor etnice sud-est europene din acest proiect te prinde si te subjuga dandu-ti o stare de bine, imbunatatindu-ti tonusul.
 Acesta este viata adevarata, traieste-o alaturi de acesti artisti si nu rata acest moment de euforie muzicala.
Ovidiu Lipan Tandarica

Proiectul Ovidiu Lipan Tandarica & Rona Hartner inseamna:
Ovidiu Lipan Tandarica / tobe, darboca;
Rona Hartner / voce;
Stelu Enache / voce ;
Grupul Balcano / Adrian Stavian, clape; Stefan Craciun, chitara; Narcis Chiamil, chitara;
Pantiru Brass / cinci suflatori din Fanfara 10 Prajini.

2 comentarii la „Energie si optimism alaturi de Ovidiu Lipan Tandarica si invitatii sai

  1. A fost frumos concertul…cat a mers statia de sonorizare. Urat din partea celor care asigurau sonorul, ne-au trimis acasa la mijlocul concertului pentru ca tehnica si-a dat ostescul sfarsit.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.