Trandafirul rosu simbolul iubirii noastre

Trandafirul rosu simbolul iubirii noastre
 Trandafirul este una din florile favorite ale oamenilor inca de la inceputurile timpului, influentand nenumarate mituri, basme, legende in intreaga lume. Acestea vorbesc despre puteri si virtuti magice, asa ca nu-i de mirare ca am atribuit florilor un limbaj secret. Magia e un lucru extraordinar, exista peste tot in jurul nostru, numai ca nu totdeauna avem suficienta forta s-o percepem si s-o facem sa actioneze in folosul nostru.
   Afara era tot incetosat si frig, cred ca a si burnitat, nu stiu sigur, n-am iesit deloc din casa. Am stat la birou si langa mine buchetul  de tandafiri de la EL.  Stie ca ador sa primesc flori pe neasteptate, nu doar de ziua mea sau de Ziua Indragostitilor, doar pentru ca afara e toamna sau pentru ca azi e luni, iar acum mi-a trimis trandafiri la cutie insotiti de o felicitare si o punguta cu macaroons.
Trandafirul rosu, simbol al dragostei
  Oare ce-o  fi vrut sa-mi spuna?
Am o problema, simbolistica mesajelor nu se prea leaga. Pe de-o parte buchetul de trandafiri cu cei 12 trandafiri inseamna: Fii a mea!, dar delicioasele macaroons sunt un simbol al ispitei, inselatoriei.
Mi-a batut mai repede inima cand am vazut numarul trandafirilor, ba chiar m-am suparat zarind prajiturelele. Stiu ca sunt bune, sunt si dragute in culorile lor pastelate, dar mi se pare ca in cazul acesta contin o amenintare. Am fost impreuna la teatru, la „Casa papusilor” de Ibsen si nu avea cum sa rateze simbolistica lor. Torvald o manipula pe Nora si o trata ca pe-o papusa, iar aparenta bucurie de atmosfera ludica din casa lor era doar o modalitate de a ascunde secretele, diferentele dintre cei doi si totul a pornit de la macaroons.

Nu mai vreau sa ma gandesc la asta, ci doar la inmiresmatul buchet de trandafiri rosii. Aici stiu sigur ca nu a gresit simbolistica, pentru ca m-am suparat cand mi-a oferit un buchet cliseu cumparat de la supermarket sau cand  buchetul exprima respingere, dragoste neimpartasita. Vazand insa ca nu face acestea intentionat, l-am invatat limbajul romantic dezvoltat in jurul daruirii si primirii de flori. Asa a putut fi romantic neimplicand cheltuirea unei averi si si-a putut exprima sentimentele, gandurile intr-un mod mai special decat prin niste simple cuvinte…. catre mine. Aceasta traditie victoriana infuzeaza dragoste si mister printr-un gest subtil…asta daca nu diseci ca mine, la nesfarsit, ceea ce a vrut sa-mi transmita. Acum EL imi comanda flori  apeland la o florarie online, deoarece are posibilitatea comenzii de la distanta chiar si atunci cand nu este in tara.  Alege un buchet de trandafiri, trandafiri in cutie,  trandafiri in cosulete sau mai nou trandafiri criogenati, toate in aranjamente clasice, le insoteste de cate o felicitare sau un cadou: bomboane, o jucarie de plus sau o sticla de vin bun si plateste cu cardul.  Simplu si eficient! Asa a ajuns sa fie trandafirul rosu simbolul iubirii noastre.

Cosulet magnific de primavara
Cutie cadou de primavara
13 trandafiri rosii Love
13 trandafiri rosii Love
Imprastiem dragostea
Imprastiem dragostea
 
cos cu trandafiri
  Am avut o presimtire dinainte sa vina curierul. Am refacut numaratoarea de trei ori a firelor de trandafir pentru ca nu-mi venea sa cred cati sunt…12!!!! O duzina este numarul perfect, o duzină de trandafiri este o declaratie de dragoste, ba chiar de casatorie, iar mesajul este consolidat si prin culoarea trandafirului ales – rosu intens.
  Sa inteleg ca dragostea noastra va trece la un nivel superior?
 
Mi-a mai trimis:
9 trandafiri – Dragoste vesnica;
10 trandafiri – Tu esti perfecta;
11 trandafiri – Tu esti cea mai importanta din viata mea;
13 trandafiri – Sunt prietenul tau (!!!!aici m-am suparat) sau chiar
15 – Iarta-ma! (!!!!oare ce-a facut?),
dar 12 trandafiri – Fi iubita mea!, niciodata.
Tare mult as vrea sa stiu daca s-a gandit si el la un buchet de mireasa, deoarece mie asta mi-a inspirat. Ma gandesc eu prea departe sau poate am dreptate?
   Am citit felicitarea ce-l insotea de zeci de ori, in speranta ca voi putea citi raspunsul printre randuri.
 Nu pot sa fac nimic, sunt ca paralizata si ma uit mereu la trandafirii gratiosi si eleganti, ce adauga o pata de culoare in atmosfera livingului meu cu aer romantic, in stil Shabby Chic. Delicatetea lor imi aduce prospetime in camin, simplitate si imi transmite fara echivoc mesajul lui despre iubirea ce mi-o poarta. In aceeasi vaza am pus si un ornithogalum ce ma duce cu gandul la gypsophila, floarea buchetelor de mireasa, iar floricelele sale mici si albe par o dantela fina ce contrasteaza frumos cu trandafirii.  M-a cuprins un sentiment ciudat de fericire, de parca ceva ma facea sa respir mai repede. Linistea din jur mi-a cuprins treptat intreaga fiinta, chiar ma intrebam daca nu cumva sunt pe punctul de a adormi, dar nici vorba de asa ceva. Ma uitam la buchet, la cupele florilor cu arome delicate ce-si revarsau parfumul in intreaga casa, prinzand viata ora de ora, inmiresmandu-mi sufletul. Atunci mi-am amintit ca mai vazusem undeva asemenea minunatii cu ani in urma, acest gand mi-a umplut incet mintea si tot crestea, pana ce toate celelate ganduri au fost alungate. N-as putea sa spun cat timp am stat ca vrajita sau ce s-a intamplat acolo, insa m-am ridicat brusc cuprinsa de mirare, parca ceva se dezlegase in adancul fiintei mele, ceva ce m-a eliberat pe nesimtite. M-am simtit surprinzator de calma toata ziua si noaptea totul mi s-a relevat in vis.
Visul m-a transporatat in lumea amintirilor, in gradina bunicului, acolo unde am descoperit alaturi de el o lume noua, care trebuia explorata, acolo unde bunicul imi destainuia tainele fiecarei flori, fiecarei insecte, iar discutiile si intrebarile nu mai conteneau. Imi petreceam ore intregi in gradina chiar si in zilele mohorate si priveam cum „cresc plantele”, faceam cunostiinta cu furnicile, albinele, toate intr-o vesnica miscare. Tot ce semana bunicul parea atins de o mana magica, florile dansau in adierea vantului, se impleteau in jurul copacilor, unele se catarau pe zidurile casei, imbracand-o in ghirlande. Ma frapau tulpinitele verzi ce tot rasareau una dupa alta din pamant sau chiar din crapaturile aleii. Tulpinile se acopereau cu muguri ce explodau sub puterea culorilor si apoi deveneau cupe cu arome delicate.

Macaroons

  In vis bunicul venea spre mine, iar eu deodata m-am transformat din copilita slabuta si guresa ce privea curioasa lastarii, in femeia care sunt azi, implinita prin dragoste. M-a sarutat si mi-a aratat niste trandafiri ce aveau un miros ceresc indemnandu-ma sa-i tai si apoi a disparut. Taindu-i, buchetul a crescut, s-a contopit cu mine si brusc m-a cuprins un val de energie dublat de o imensa bucurie ce m-au facut sa ma trezesc. Aproape buimaca am cautat intr-un mod febril in dictionarul de vise interpretarea sa … intuisem bine mesajul florilor, pe langa magia lor ce mi-a reinviat clipele fericite ale copilariei, mi-au relevat si alte clipe dintr-un viitor apropiat. Cat despre macaroons mi-am dat seama ca autorii adauga frecvent un strop de umor in scene pentru a transmite un mesaj serios, umorul poate fi vazut ca o masca pentru cititor de a descoperi adevaratul mesaj transmis in spatele ei. Asa s-a intamplat si in cazul meu, cele 6 macaroons au fost un element de umor, un simbol important la fel ca intriga intr-o opera literara.
 
Numerologia inregistreaza aspecte pozitive in legatura cu cifra sase: cartea de tarot cu acest numar simbolizeaza Indragostitii, iar pentru persoanele care au in harta lor acest numar puternic, casatoria este doar o chestiune de timp. Acum imi vine sa rad, mi-a intins o cursa subtila si eu am cazut in ea. Stiu cum s-a simtit cand a fost bine intentionat, iar eu i-am disecat dragostea, asa ca pe viitor ma voi bucura mai mult de orice cadou venit de la EL.
  Viata e mult mai plina de sens atunci cand iubim. E mai frumoasa, mai plina de optimism, mai colorata, mai plina de magie.
Rapsodie de primavara
Cos cu flori in nuante suave
Cos cu flori in nuante suave
Flori Valentines Day
Flori Valentines Day
Cufar flori I LOVE YOU

12 comentarii la „Trandafirul rosu simbolul iubirii noastre

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.