Traieste-ti viata ca un bob de cafea!

Logo MarketOnline.ro

Viata ca o boaba de cafea

     In saptamana aceasta tot mapamondul a sarbatorit Ziua Internationala a Cafelei. Toate natiunile au omagiat cafeaua ca un corolar al energiei umane, a eficientei umane si al placerii.    Am vrut sa-mi ofer si eu zilnic o astfel de experienta senzuala tradusa intr-o cafea turceasca si am cautat  setul de cafea turceasca  alcatuit din „cezve” (ibric de cupru lucrat manual) si cateva filigene (ceasca mica, fara toarta)  aduse de bunicul, mare cafegiu, dintr-o calatorie.
 Datorita modelelor lor decorative pictate manual si a gravurilor cu dalta le-am ridicat de mult la grad de arta si odihnesc intr-o vitrina.  Pentru a-i reda functia principala a „cezve”-ului care a fost folosit intensiv de-al lungul timpului si pentru siguranta sanatatii mele, am hotarat ca trebuia stanat iar. Costurile pentru a face aceasta operatie m-au surprins si asa am ajuns sa caut  unul nou pe Net.

 

   Navigand mi-au cazut ochii pe promotii cafetiere la magazinul MarketOnline.ro unde am gasit cafetiera Arzum profesionala care imi poate prepara aceeasi licoare direct in filigeana, fara a mai avea nevoie de ibric, nisip sau foc. Asta in conditiile unei  excelente spume echilibrate care da adevarata valoare unei cafele turcesti.  Asa ca am hotarat ca astfel pot folosi filigenele ce ar adauga un plus de autenticitate, rafinament si pot avea aceeasi experienta savuroasa ca cea a cafelei la nisip, dar intr-un cadru mult mai modern. Prin aceasta trecere de la traditional la modern as cinsti insasi esenta cafelei, de reformatoare.

 

Acest articol a fost scris pentru SuperBlog 2015

7 comentarii la „Traieste-ti viata ca un bob de cafea!

    1. M-am întrebat uneori cum de fiintele umane primitive au descoperit anumite delicii gastronomice. Hai ca fructele le-au cules din pom, dar boabele de cafea ce traiectorie sinuoasa au urmat pana sa ajunga pe masa noastra ca licoare ?
      Culegi boabele din arbust dar cum au ales sa le prajeasca, macine si apoi sa le fiarba astfel incat sa rezulte ceva de nerecunoscut? Cui i-o fi dat prin cap toata insiruirea asta?

    1. Fiecare e liber sa-si bage nasul unde-i fierbe lui oala:)) Sa inteleg ca ai trecut la parabola iepurasului morcovit? Iepurasul=credinciosul; morcovul=viata vesnica

  1. De mult n-am mai baut o cafea turceasca, la noi in oras nu am vazut nicaieri, in niciun bar, dar acum am posibilitatea sa-mi cumpar o cafetiera care sa mi-o prepare acasa. Merci de pont!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.