Sunt Star la Transilvania

                      „I’m feeling like a star, you can’t stop my shine.”

  Acum stiu ce a simtit Jason Derulo cand a scris versurile cantecului, dar ma intreb daca este si el client al bancii Transilvania. Cred ca  a compus versurile melodiei cand a aflat de  cardul Star Forte, un card de cumparaturi cu pana la 12 rate fara dobanda, fara comisioane si care-ti da posibilitatea de a acumula puncte Star.
  Eu am aflat acum si deja am aplicat online pentru el, vreau sa fiu  star.  Stii ce m-a facut sa reactionez atat de repede?

  Faptul ca prin el pot face cumparaturi atat online cat si offline din peste 6500 de magazine partenere Star, cumparaturi care sa insumeze 5000 de euro. Fiecare magazin are propriul sistem de rate oferind chiar cateva fara dobanda, unele ofera 3 luni dar altele merg pana la 12 luni. Cumpari si nu platesti nicio dobanda!
 Perioada pe care poate fi acordat creditul este de 5 ani, iar dobanda este de 24% pe an. Un alt marea avantaj il constituie faptul ca  nu sunt multe documente de completat.
In sfarsit pot sa investesc in eficienta energetica a apartamentului meu, mai ales ca sunt un om SOHO (Small Office Home Office), care are biroul in domiciliul propriu. Pentru a lucra nu am nevoie decat de o camera speciala dotata cu un calculator, un laptop, un fax, o imprimanta, un scanner, dar si un confort minim.  Lucrul de acasa are multe avantaje printre care flexibilitatea timpului si a structurii organizatorice. Nu am ore fixe de lucru, uneori lucrez toata ziua, alteori deloc si ..nu am Sef, eu sunt propriul meu sef.
  Prin natura hobbyului meu – bloggingul, sunt prezenta si activa la diverse evenimente „verzi” ce au loc la nivelul tarii noastre sau chiar la nivel global. Anul acesta mi s-a parut cel mai interesant din istoria mediului, a fost un an in care cresterea economica a demonstrat ca poate coexista cu dezvoltarea sustenabila a sistemelor tehnico-economice. Pe 22 aprilie tot mapamondul a sarbatorit Ziua Pamantului si printre programele derulate de organizatia internationala Earth Day s-a aflat si Use Less Energy: Save Money and the Environment!.  M-am alaturat
acesteia si am semnat un act verde de adeziune.
M-a surprins faptul ca am fost cea de-a 1.123.953.998 persoana, in conditiile in
care actiunea incepuse chiar in aceea zi. Am intrat pe aplicatia lor si dupa ce am dat cateva date ale apartamentului meu, mi-au propus trucuri pentru a creste eficienta energetica. Unele nu implica nicio cheltuiala, in timp ce altele necesita o investitie mai mare pe termen mai lung si eu nu am banii necesari. Mai bine zis nu-i aveam, ca acum am rezolvat problema, trebuie numai sa intocmesc lista.
   Ecologia nu este o moda, un gest de fatada sau un sentimentalism
ieftin, ea inseamna bani economisiti si responsabilitate asumata fata de
copii nostrii.
Sunt Star la Transilvania  Izolatia apartamentului ar fi singura masura radicala care mi-ar micsora vizibil factura, dar deocamdata asociatia noastra de locatari inca negociaza pentru o astfel de lucrare majora. Pentru ca anul acesta este scos din calcul si iarna bate la usa, am hotarat sa izolez eu pe interior. Practic, chiar acest lucru minor mi-ar salva intre 10-25% din factura de incalzire, ca sa nu mai spun de reducerea emisiilor de CO2.
De la magazinul  Dedeman,  raionul de termoizolatii imi pot cumpara polistiren, vata minerala, adezivi si diverse accesorii, de la amenajari interioare:  vopsea lavabila, chit.  Am socotit ca pentru toate aceste materiale ar fi suficienti 1000 ron si pot plati cu cardul Star avand  totodata 6 rate fara dobanda si 0,5 % din suma puncte Star.
Nu-ti vine sa crezi? Stai, ca nu am terminat, am mai multe planuri.
As mai vrea  sa-mi achizitionez un nou sistem de incalzire bazat pe o centrala murala cu condensare si radiatoare cu suprafata mare de schimb. Pe acestea le-am gasit pe magazinul online partener Star – Romstal. Un element de radiator costa 110 ron si inmultit cu 24 de bucati  totalizeaza 2640 ron, iar centrala este 5890 ron. Cu ajutorul acestora as putea obtine un consum mai redus de gaze, cu pana la 25-30%. Suma acestora totalizeaza 8530 ron si la acest magazin pot beneficia de 3 rate fara dobanda si 2% din suma, puncte Star.   Calatorind asta-vara prin Spania am vazut noi tipuri de aparate de aer conditionat cu o tehnologie noua: Inverter. Acestea folosesc un sistem nou de compresor care are capacitatea frigorifica si calorica variabila, cuplat la o unitate electronica de control.
Dorintele mele de star la Transilvania
  La pornirea aparatului, compresorul functioneaza la capacitate maxima, mai mare decat capacitatea nominala, dar raceste incaperea intr-un timp foarte scurt. Apropiindu-se de temperatura dorita sistemul micsoreaza progresiv capacitatea compresorului si turatia ventilatoarelor, iar de la atingerea temperaturii compresorul va functiona continuu, dar la capacitate foarte mica. Aceasta tehnologie Inverter reduce consumul de energie al aparatelor de aer condiționat cu minim 30% raportat la aparatele conventionale, plus ca sunt mai silentioase. Pretul este ok, un astfel de aparat costa cu numai 15-20% mai mult decat un aparat de tehnologie veche.  Am gasit la Altex, in aceasta perioada, o reducere si vreau sa achizitionez doua astfel de aparate, fiecare costand 2199 ron. Altex ofera clientilor sai 8 rate fara dobanda si 2% din suma transformata in puncte Star. Ar mai fi cateva imbunatatiri pe care le pot face acasa, cum ar fi modernizarea ferestrelor. Apartamentul meu este indreptat catre vest, asa ca ofera lumina naturala moderata de dimineata pana seara, in orice anotimp si nu contribuie cu mult la incalzirea solara in timpul iernii. Trebuia sa-mi pun mai demult geam termopan de la QFort si anume 6Stars. Uite pana si denumirile rezoneaza, asa ca voi aloca 5000 ron pentru ele.  La QFort am posibilitatea a 8 rate fara dobanda si 2% puncte Star. Astfel upgradat apartamentul ma astept ca sa salvez deja 20-30% din costurile de energie, imbunatatind in acelasi timp confortul si calitatea lui. Toate aceste cumparaturi nu au totalizat decat 18928 ron si imi ramane o diferenta de 3500 ron, cu care imi pot plati o mini vacanta la Viena prin Christian Tour cat timp mesterii vor instala totul. Agentia de turism Christian Tour ofera 12 rate fara dobanda la o achizitionare de  vacanta si 1% puncte Star. Cand voi veni bine-dispus si energizat, apartamentul va fi „la cheie” scapand de tot inconfortul provocat de reamenajarea interioara.
Ideea mea este sa-mi ridic gradul de confort si durabilitatea apartamentului facandu-l eficient energetic si reducand astfel impactul meu asupra mediului, dar tu poti avea alt vis, orice vis. As fi bucuroasa daca iti vei putea implini si tu visul cu Star Card si totodata sa-ti reduci  amprenta de carbon.

Card Star Forte

Exista o constientizare publica si o preocupare din ce in ce mai mare
pentru organismele vii, mediul si sanatatea publica, fapt care a
reaprins angajamentul public si  activizeaza intreaga lume intr-o paleta
larga de evenimente si activitati. Milioane de oameni sunt mobilizati
cu privire la problemele de mediu, se da un impuls in eforturile de
reciclare din intreaga lume, in folosirea energiei eco, se concentreaza
asupra efectelor incalzirii globale. Se lupta pentru un mediu curat
intr-un mediu ravasit de ravagiile schimbarilor climatice, se cauta sa
se lase generatiilor urmatoare o lume curata si sanatoasa. Ma aliniez si
eu modest cu efectuarea de modificari reale care pleaca de la o mica
economie de energie, dar arata ca-mi pasa, ca am constientizat problemele
si ca am trecut la actiune.

Acest articol a fost scris pentru competitia SuperBlog.

Un comentariu la „Sunt Star la Transilvania

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.