Conferintele practice pentru tineri BookLand evolution – ziua2

 

    Azi a fost cea de-a doua zi a Conferintelor  practice pentru tineri BookLand evolution Craiova.
  La aceasta a  doua editie a caravanei vor fi strabatute 23 de orase  timp de 12 saptamani si tinerii isi vor putea largi orizontul cu informatii si solutii pentru viitorul lor profesional, impartasite de peste 250 de profesionisti din diferite domenii.
   In Craiova aceste conferinte se vor desfasura pe parcursul intregii saptamani (12-16.10) la Universitatea din Craiova, sala 444, intre orele 15-17.
Speakerii de astazi au fost:
– Stefan Voinea coordonator al diviziilor print si radio ale trustului Media Sud;
– Horatiu Buzatu detinator al  celei mai mari reprezentante auto din Oltenia;
– Irina Gruia psiholog si manager al Casei de Cultura a Sindicatelor;
iar moderator a fost eleva Iris Brezniceanu.
Conferintele practice pentru tineri BookLand evolution Craiova - ziua2
„Cred ca primul pas in a schimba lumea este sa te schimbi pe tine. Iar ca sa faci acest lucru, trebuie sa te cunosti cat mai bine. Fiecare drum pe care pasim cand citim o carte ne poate spune cate ceva despre noi insine. E simplu: citim si schimbam lumea”
 Un alt subiect dezbatut a fost cel al  framantarilor omului cu privire la destinul sau, al vietii pe pamant, la sensul vietii.   Nu este suficient sa traiesti, omul ar trebui sa stie si pentru ce sa vietuiasca, iar sensul vietii a fost vazut diferit de-a lungul anilor:
–  Sigmund Freud, inventatorul psihanalizei, spune ca sensul vietii este principiul placerii,
– Alfred Adler, medic si psiholog pretinde ca sensul vietii este principiul puterii, controlul,
– Frankl sustine ca nevoia de sens a omului este fundamentala si ca de indata ce omul gaseste un rost vietii sale, el devine capabil sa faca fata triadei tragice: durere, vina si moarte.
  Lipsa sensului existential, lipsa telului in viata, lipsa visului de indeplinit, acestea sunt adevarate cauze ale vidul spiritual.
„Am observat ca tinerii de azi pornesc in viata cu multa greutate. Multi dintre ei se declara invinsi inainte de a se confrunta cu dificultati reale. Cred ca aceasta atitudine este determinata de o dorinta nefireasca de a obtine succesul imediat, la care se mai adauga lipsa de educatie. In timp castigatorii vor fi cei care accepta ca succesul nu are reteta si nu vine dupa ce aplici un algoritm. Succesul durabil este posibil doar dupa idei noi, dupa inovatii, totul dublat de munca.”
  Un alt subiect de discutie a fost  rebeliunea adolescentilor fata de societate, parinti, profesori, un tipar al adolescentilor si cautarea unei portite de canalizare si sublimare a agresivitatii reiesite din contactul cu sistemul rigid care incearca sa puna pe fiecare in patratica sa, sa-l incadreze intr-un tipar anume.
  Primul subiectul de discutie a fost necesitatea implicarii tinerilor si actiunea lor in diverse programe europene cum ar fi „Tineret in Actiune„, ce le dezvolta personalitatea si le sporeste apetitul pentru cunoastere.
  Al doilea subiect atins a fost legea polaritatii – nimic nu e in intregime alb sau negru, totul exista pe un spectru si intre extremitati exista un numar infinit de puncte. Aceasta lege ne arata ca nu avem doar doua posibilitati de alegere, intotdeauna exista mai multe optiuni. In orice situatie exista mai multe posibilitati de evoluare si aceasta inseamna ca orice problema are continuta in ea rezolvarea. Nu putem cunoaste succesul decat daca cunoastem esecul, invatam din experiente. De fapt nu exista esec, exista doar rezultate si in timp va fi gasita si calea cea buna.

  Cartea de dezvoltare personala care a influentat-o „Conversatie cu Dumnezeu” de Neale Donald Walsch.
  Fiecare speaker a pus intrebari auditoriului si  raspunsurile au fost recompensate cu carti si CD-uri.
S-a incheiat a doua zi de conferinta. Ne vedem si maine in aceeasi sala alaturi de alti speakeri:
Silviu Dumitrache, Cristian Toaxen, Daniel Botea, Elena Luiza Mitu.
  Rezumatul evolutiei primei zile de conferinte de la Craiova.

3 comentarii la „Conferintele practice pentru tineri BookLand evolution – ziua2

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.