Pilaf de bulgur – mancare de post

Pilaf de bulgur – mancare de post

Despre bulgur v-am povestit mai multe aici, acum e timpul pentru o reteta simpla, de post-Pilaf de bulgur.

Pilaf de bulgur - mancare de post

Ingrediente Pilaf de bulgur:

 
– 1 1/2 cana bulgur;
– 3 cani  supa de pui;
– o ceapa;
– doi catei de usturoi;
– trei rosii;
– un ardei;
– o lingura ulei;
– sare, piper.
 

Mod de preparare Pilaf de bulgur

 
Pilaf de bulgur - ingrediente
  Deoarece este deja gatit partial, acest pilaf de bulgur necesita putin timp pentru preparare, dar acesta difera in functie de dimensiune (eu am gasit trei), cu cat sunt boabele mai mari cu atat mai mult vor trebui gatite. La granulatia mica un clocot rapid este suficient pentru a-l inmuia. Nu trebuie confundat cu arpacasul, bulgurul este grau prefiert.
     Am incalzit supa, cand a atins punctul de fierbere am turnat-o peste bulgurul pus intr-un castron si l-am lasat la inmuiat 40-50 minute. In functie de gradul de absorbtie mai puteam suplimenta cu supa, dar  nu a fost nevoie.
  Intre timp am tocat ceapa, ardeiul, am curatat de pielita rosiile si le-am taiat in cubulete. Cand am constatat ca bulgurul este suficient de pufos am incalzit uleiul intr-o cratita si am sotat legumele.
Apoi am adaugat bulgurul, am amestecat in compozitie, am pus capacul si am micsorat focul.
  Dupa 5 minute am luat cratita de pe foc si am lasat sa se raceasca.
  De asemenea mergea sa-l pregatesc altfel, schimband putin ordinea: intai sotam legumele, apoi adaugam bulgurul si supa. In acest caz as fi asteptat ca amestecul sa atinga temperatura de fierbere si apoi as fi pus capacul. Timp de 10-15 minute la foc mic ar fi suficiente pentru ca pilaful sa fie gata. Se mai lasa cam o jumatate de ora pana a fi servit, timp in care bobul se imbiba in sos si devine pufos.
Voi puteti alege orice varianta doriti, chiar sunt curioasa care anume va aranjeaza mai bine.

19 comentarii la „Pilaf de bulgur – mancare de post

  1. vai, imi place orezul, insa ma streseaza faptul ca trebuie sa l fierb mult. M ai salvat cu aceasta retete si cu pontul despre bulgur. Chiar nu stiam aceste info. multumesc.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.