Cine vrea, cine pofteste? Hai, la….. balta are peste!

   Pe malul Dunarii,  potentialul pescaresc si economic e …garla, problemele sociale, de mediu si economic sunt un ocean, iar posibilitatea valorificarii resurselor disponibile balteste. 
 Dar nu peste tot, FLAG Calafat a reusit sa reuneasca cativa membrii importanti in teritoriu din punct de vedere al sectorului pescaresc. Atuul zonei este prezenta fluviului Dunarea si a altor suprafete importante de apa, precum si traditia sectorului pescaresc si de acvacultura.

  Grupul Local Pescaresc Calafat reprezinta un teritoriu compact din punct de vedere economic, social si geografic, din sudul judetului Dolj si un parteneriat alcatuit din 19 unitati administrativ teritoriale: Bechet, Bistret, Calafat, Calarasi, Carna, Cetate, Catane, Ciupercenii Noi, Dabuleni, Desa, Ghidici, Gighera, Maglavit, Macesu de Jos, Negoi, Ostroveni, Piscu Vechi, Poiana Mare si Rast. 

  Am aflat  de un proiect in plina derulare  ”Dezvoltarea ecoturismului in localitati riverane Dunarii prin promovarea comunitatilor pescaresti si protejarea mediului in zonele de pescuit –ECOFISH DANUBIUS”, in parteneriat cu Primaria Ghidici, Primaria Maglavit, Primaria Bistret, Primaria Ciupercenii Noi. Acest proiect isi propune sprijinirea dezvoltarii si promovarii infrastructurii si serviciilor legate de turismul tematic, in beneficiul acestor patru comunitati pescaresti din cadrul Asociatiei „Grup Local Pescaresc” Calafat (Maglavit, Ciupercenii Noi, Ghidici, Bistret). 
  Se doreste dezvoltarea integrata a acestei zone pescaresti, reducerea declinului sectorului pescaresc, valorificarea produselor pescaresti, a mediului si cresterea nivelului de trai a comunitatii pescaresti. 
Cel mai important lac situat pe teritoriul Grupului Local Pescăresc „Calafat” este Lacul Bistret, cu o suprafata totala de 1.867 ha si un volum de 28 mil. m3 . 
  Balta asta are peste!! Si pestele are gust!

   Aici vreau eu sa va invit pe data de 19 septembrie ca sa participati la Concursul de pescuit „Are balta peşte la BISTREŢ !” si la Concursul de mancaruri traditionale pescaresti „Are peştele gust la BISTREŢ !”.
  Concursul de pescuit va incepe la ora 09.00, iar concursul de gatit la ora 10.00. Eu zic sa nu pierdeti ocazia si sa va inscrieti, mai ales ca au mai ramas decat doua zile. Concursurile nu percep taxa de participare si au regulamentele de functionare aici.

                                                                     Fir intins! si Pofta buna!

6 comentarii la „Cine vrea, cine pofteste? Hai, la….. balta are peste!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.