Festivalul Puppets Occupy Street

Festivalul Puppets Occupy Street
   A fost odata ca niciodata, ca dacă n-ar fi nu s-ar povesti: a fost cea de-a doua editie a Festivalului  „Puppets occupy street”, cel mai amplu festival de arta a animatiei din Oltenia
 (25 august – 1 septembrie).
  La sfarsitul verii, dar cu mult soare (chiar prea mult in ultimele zile) si multa distractie, acest festival a cuprins reprezentatii teatrale, animatie stradala, ateliere de creatie, proiectii video, expozitii de scenografie la Centrul Multifunctional Craiova , parade cu papusi gigantice, adresandu-se tuturor categoriilor de varsta.
Festivalul Puppets Occupy Street tema acvatica

 

   In editia de anul trecut au fost prefigurate patru teme principale ale urmatorilor ani, prin patru papusi gigantice provenite din mitologia populara  – Stima Apelor, Muma Padurii, Zmeul si Pasarea Maiastra – reprezentand elementele de geneza: apa, aerul, pamantul si focul.
  Tema centrala a acestui an  a fost „Apa”, toate evenimentele circumcriindu-se acesteia, celelalte trei elemente constituind temele anilor urmatori.

parada Festivalul Puppets Occupy Street

    Peste 100 de evenimente, prezentate de 20 de trupe si de artisti internationali din  Spania, Argentina, Italia, Iran, Ungaria, Bulgaria, Serbia, ne-au creat experiente de neuitat si au incantat publicul craiovean.
  Structura festivalului este una de tip caravana si astfel au invadat strazile orasului, nu numai cele din centru, ci si ale cartierelor.
  Craiovenii au avut de infruntat o sumedenie de ispite si pericole pentru plictiseala ce se instaura intr-un oras solar, iar Craiova a devenit timp de o saptamana un taram de basm impanzit de papusi magice, copii fiind fermecati de spectacolele stradale aflate la orice pas.
papusi Festivalul Puppets Occupy Street
  Acest festival este organizat de Teatrul pentru Copii si Tineret „Colibri”, cu sustinerea financiara a Primariei si Consiliului Local Municipal Craiova, sub egida „Craiova – Capitala Culturala Europeana 2021”.

 

                                 Si-am incalecat pe-o sa si v-am spus povestea asa cum a fost ea!
Festivalul Puppets Occupy Street, o poveste de adormit Zmeul

14 comentarii la „Festivalul Puppets Occupy Street

  1. E adevarat ca nu prea avem parte de astfel de festivaluri si felicitari organizatorilor si sustinatorilor fiananciari

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.