Remediul naturist de a trata acneea – Tea Tree Oil

Remediul naturist de a trata acneea – Tea Tree Oil
  Tea Tree Oil, cunoscut sub numele de Melaleuca alternifolia, este un ulei esential extras dintr-o planta originara din Australia si contine o substanta naturala anti-bacteriana. Copacul de ceai a fost numit astfel de catre marinari in secolul XVIII, deoarece  au făcut din frunzele copacului un ceai care mirosea a nucsoara.
   Din ceea ce am citit eu uleiul extras din acest arbore de ceai este aplicat pe piele pentru infectii cum ar fi acneea, infectii fungice ale unghiei, paduchi, scabie. De asemenea este folosit topic, ca un antiseptic local pentru taieturi si escoriatii, pentru arsuri, muscaturi de insecte, intepaturi, abcese, dureri de dinti, dureri de gat, infectii ale gurii, nasului, ale urechii.
  Eu l-am folosit decat pentru a reduce usoarele inflamatii ale pielii ce-mi apar pe timpul verii. Am tenul gras si datorita temperaturii ridicate, transpiratiei, prafului, nisipului, combinate cu apa marii si razelor solare, sunt predispusa la aparitia cosurilor si a punctelor negre. Vara nu pot sa controlez acesti factori, asa ca imi trebuie o ingrijire mai atenta a tenului. Acelasi remediu l-a incercat si fata mea care este adolescenta si are probleme de ten specifice varstei. Tratamentul l-am mentinut timp de o saptamana, dar cred ca merge extins la 3 si chiar 4, in functie de necesitati.
 
Deodorant Natural cu Tea Tree si Lime 60g TRIO VERDE
Gel Antiacneic Cu Ulei De Tea Tree 50ml VIVA NATURA
Gel Antiacneic Cu Ulei De Tea Tree 50ml VIVA NATURA
Gel pentru Igiena Intima cu Galbenele si Tea Tree 370ml GREEN PHARMACY
Ulei Esential de Tea Tree 10ml TRIO VERDE
Noi l-am folosit putin diluat deoarece am observat ca pus direct pe piele poate provoca iritarea si umflarea ei, urmate de o uscarea in exces, mancarime si roseata.
   Ritualul folosit in fiecare seara a fost urmatorul:
– am udat un tampon de bumbac cu apa si apoi am picurat peste o picatura de ulei;
– am tamponat usor pe zona cu probleme;
– am clatit fata de ulei, dimineata.
  Nu stiu daca merge la fiecare tip de ten si va sfatuiesc ca fiecare sa-si afle concentratia necesara. Va veti da seama de aceasta dupa cateva incercari, iar rezultatul va fi un ten curat si luminos.
Tea tree oil
 
   Atunci cand este aplicat pe ten sau alte suprafete rosii si inflamate, uleiul de arbore de ceai ajuta sistemul imunitar sa ucida bacteriile. Daca vreti sa vindecati mai mult decat niste pete si aveti eventuale tesuturi cicatriciale, ideal ar fi utilizarea lui Tea Tree Oil coroborat cu suplimente de vitamina E.
    Astept sa-mi spuneti cum anume a functionat acest remediu naturist in cazul vostru.
Masca Antiacneica Cu Argila Si Tea Tree 75ml VIVA NATURA
Masca Antiacneica Cu Argila Si Tea Tree 75ml VIVA NATURA
Tea Tree Complex 10ml BIONOVATIV
Tea Tree Complex 10ml BIONOVATIV
Sapun Natural Cu Carbune Si Tea Tree 110Gr TRIO VERDE
Sapun Natural Cu Carbune Si Tea Tree 110Gr TRIO VERDE
Ulei Esential de Tea Tree 10ml TRIO VERDE
Ulei Esential de Tea Tree 10ml TRIO VERDE

13 comentarii la „Remediul naturist de a trata acneea – Tea Tree Oil

  1. Am folosit si eu acest ulei de la acest brand, iar acum am in uz un alt ulei de arbore de ceai de la un alt brand, aceeasi marie cu alta palarie! :)) Chiar da rezultate! Eu chiar recent mi-am anihilat un inamic! :))

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.