Chec sarat cu branza si rosii uscate

  Am gasit ratacit un borcan cu rosii uscate si deoarece in general le folosesc in sezonul rece la sandwichuri, am zis sa il termin pentru a nu se strica pana atunci. Prima idee care mi-a venit a fost sa fac un chec sarat cu branza in care sa pun si rosiile mele uscate. E o idee buna, mai ales ca astazi este ziua in care nu mananc carne si promovez proiectul „Miercurea fara carne”. 
Daca nu stiai istoria checului o poti gasi in reteta de Chec cu fructe confiate Tot acolo gasesti si cei sapte pasi obligatorii pentru a obtine un chec perfect.
 
 

Ingrediente chec sarat:

 
– 200gr faina;
– 200 ml lapte;
– 200gr branza;
– 100 gr rosii uscate in ulei;
– 1 pachet praf de copt;
-sare, piper.
ingrediente chec sarat cu branza si rosii uscate
 

Mod de preparare chec sarat:

    Intr-un castron mai adanc am pus faina, praful de copt si un praf de sare si de piper. Rosiile le-am scos din ulei punandu-le intr-o strecuratoare fina pentru a se scurge uleiul din ele si apoi le-am taiat in bucatele. Am adaugat in castron branza, rosiile si am amestecat totul turnand putin cate putin laptele incalzit. In functie de felul branzei se poate pune mai mult sau mai putin lapte.
   Compozitia am varsat-o intr-o forma de chec pe care apoi am pus-o in cuptorul incins. Sa nu ma intrebati de grade, ca nu am cuptor asa de destept, eu am o unealta foarte performanta: ochiometru si merg pe intuitie. Din acest motiv nu prea imi ies prajiturile, pentru ca nu obisnuiesc sa ma tin riguros de vreo reteta, pe toate le infloresc adaptandu-le la feelingul meu.
    Checul e gata cam in 30 de minute de tinut la foc potrivit. Poti face testul cu scobitoarea: daca iese curata din chec inseamna ca este gata de scos din cuptor.
  Va urez o frumoasa  miercuri fara carne si va sugerez sa cititi si postarea lui Daniel pe aceasta tema!
 

Germeni si vlastari. Surse de sanatate si energie - Ligia Pop
Maramures in bucate - Nicolai Tand
Maramures in bucate - Nicolai Tand
5 Ingrediente. Mese rapide si usoare - Jamie Oliver
5 Ingrediente. Mese rapide si usoare - Jamie Oliver
300 retete delicioase de post
300 retete delicioase de post
Dictatura gastronomica - Constantin Bacalbasa
Dictatura gastronomica - Constantin Bacalbasa

24 de comentarii la „Chec sarat cu branza si rosii uscate

  1. Imi plac foarte mult aceste checuri-aperitiv, sau briose, etc…. mai ales de sarbatori, imi place sa ii surprind cu ceva nou pe cei din familie. Si pentru mine, tot ce contine branza, e ceva super gustos 😀

  2. Nu am incercat niciodata un chec sarat, insa eu am o obsesie pentru sare – cred ca folosesc foarte multa. Oricum, rezultatul arata mai mult decat apetisant! 🙂

  3. Imi plac foarte mult checurile aperitiv si sunt deschisa la retete noi, asa ca imi notez si reteta ta.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.