Am gasit ratacit un borcan cu rosii uscate si deoarece in general le folosesc in sezonul rece la sandwichuri, am zis sa il termin pentru a nu se strica pana atunci. Prima idee care mi-a venit a fost sa fac un chec sarat cu branza in care sa pun si rosiile mele uscate. E o idee buna, mai ales ca astazi este ziua in care nu mananc carne si promovez proiectul „Miercurea fara carne”.
Daca nu stiai istoria checului o poti gasi in reteta de Chec cu fructe confiate. Tot acolo gasesti si cei sapte pasi obligatorii pentru a obtine un chec perfect.
Ingrediente chec sarat:
– 200gr faina;
– 200 ml lapte;
– 200gr branza;
– 100 gr rosii uscate in ulei;
– 1 pachet praf de copt;
-sare, piper.
Mod de preparare chec sarat:
Intr-un castron mai adanc am pus faina, praful de copt si un praf de sare si de piper. Rosiile le-am scos din ulei punandu-le intr-o strecuratoare fina pentru a se scurge uleiul din ele si apoi le-am taiat in bucatele. Am adaugat in castron branza, rosiile si am amestecat totul turnand putin cate putin laptele incalzit. In functie de felul branzei se poate pune mai mult sau mai putin lapte.
Compozitia am varsat-o intr-o forma de chec pe care apoi am pus-o in cuptorul incins. Sa nu ma intrebati de grade, ca nu am cuptor asa de destept, eu am o unealta foarte performanta: ochiometru si merg pe intuitie. Din acest motiv nu prea imi ies prajiturile, pentru ca nu obisnuiesc sa ma tin riguros de vreo reteta, pe toate le infloresc adaptandu-le la feelingul meu.
Checul e gata cam in 30 de minute de tinut la foc potrivit. Poti face testul cu scobitoarea: daca iese curata din chec inseamna ca este gata de scos din cuptor.
Va urez o frumoasa miercuri fara carne si va sugerez sa cititi si postarea lui Daniel pe aceasta tema!
24 de comentarii la „Chec sarat cu branza si rosii uscate”
Foarte bine arata! Pofta buna fara carne!
arata foarte bine si cred ca este si foarte gustos <3
Interesant , cred ca e bun ! Branza si rosiile imi plac , aluatul da , mmm…
O reteta excelenta!
Arata delicios!
Alta reteta minunata, arata tare bine.
Yummy! Nu am incercat niciodata varianta sarata a checului insa cred ca e delicios, l-as incerca si eu!
Si eu fac un chec sarat, dar cu ciuperci, masline si ardei, pare interesanta si reteta propusa de tine.
Arata absolut genial! O sa incerc cu siguranta reteta ta!
Arata foarte bine, weekendul urmator sper sa am timp sa il incerc si eu
Imi plac foarte mult aceste checuri-aperitiv, sau briose, etc…. mai ales de sarbatori, imi place sa ii surprind cu ceva nou pe cei din familie. Si pentru mine, tot ce contine branza, e ceva super gustos 😀
Imi plac checurile si am mancat si din asta sarat dar eu nu am facut niciodata pana acum un chec. Poate ca e momentul sa incerc.
Interesant, n am incercat pana acum nimic de genul, poate o sa fac si eu intr o zi.
Imi plac checurile aperative, cu siguranta voi incerca si eu reteta. Arata tare bine!
sunt sigura ca este absolut pe gustul meu, imi plac aceste preparate si iubesc rosiile uscate!
Chec sarat nu stiu sa fi mancat, chec aperitiv in schimb is my fav 🙂
Foarte fain! Eu cu rosii uscate nu am facut, insa am preferat sa pun compozitia in forme de briose!
Interesanta combinatia. Nu m-am gandit la asta pana acum. Trebuie sa fie delicios
Nu am incercat niciodata un chec sarat, insa eu am o obsesie pentru sare – cred ca folosesc foarte multa. Oricum, rezultatul arata mai mult decat apetisant! 🙂
Nici nu stiam ca exista si chec sarata, dar omul cat traieste invata. Asa ca in curand sper sa incerc si eu reteta ta.
Variante sarate de chec am mai incercat, mie imi place cum iese cu ardei rosu mai mult decat cu rosii. Oricum ar fi, e delicios.
Cred ca e tare bun. Imi plac mult checurile aperitiv. 🙂
Imi plac foarte mult checurile aperitiv si sunt deschisa la retete noi, asa ca imi notez si reteta ta.