Supa crema de sfecla si rubarba

Supa crema de sfecla si rubarba (3)
E zapuseala mare afara si nu-mi vine sa mananc nimic cald, asa ca m-am gandit la o supa crema care poate fi consumata rece. Pentru prepararea ei e nevoie de fierbere, dar esti recompensat pentru plusul de caldura adaugat unei zile de vara prin savoarea, prospetimea si racoarea adusa de aceasta supa.
   Reteta acestei zile se incadreaza in proiectul Miercurea fara carne, prin care un grup de bloggeri craioveni isi aduc contributia la imbunatatirea sanatatii lor si a celor din jur, adoptand intr-o zi a saptamanii o dieta ce contine numai legume si fructe.
   Este o investitie in sanatatea noastra si totodata o poveste noua in fiecare saptamana, in care aducem natura vegetala sa fie pentru o zi stapana in bucataria noastra.
  Sfecla rosie este inca din Antichitate cunoscuta ca un aliment minune datorita beneficiilor sale asupra organismului si starii de sanatate fizica si psihica. Contine un complex de vitamine, minerale ce ofera energie si vitalitate pe tot parcursul unei zile.
  Rubarba pe care spre surprinderea mea o gasesc in market la fructe desi e clar leguma, are la fel ca si sfecla o multime de proprietati curative pe langa cele culinare. Alaturand aceste doua legume se obtine un status nutritional optim  pentru desfasurarea activitatilor zilnice si o protectie a organismului fata de diverse boli.

   Ingrediente supa crema de sfecla si rubarba:supa crema de sfecla si rubarba
– 5 sfecle rosii;
– 3 tije rubarba;
– o ceapa;
– un morcov;
– pastarnac;
– un ardei gras;
– un dovlecel;
– o bucata ghimbir (cam 2 cm);
– smantana;
– patrunjel;
– sare.

Mod de preparare supa crema de sfecla si rubarba:

Am curatat sfecla de coaja si am taiat-o in bucati mici punand-o la fiert in apa cu putina sare.(bucatile mici vor ajuta la fierberea mai rapida)
 
Rubarba am taiat-o in bucati de 3 cm si am lasat-o sa fiarba in apa cam 3 minute.prezentare farfurie supa crema de sfecla si rubarba
  Am curatat toate legumele, le-am feliat destul de mare si le-am calit in putin ulei. Dupa ce s-a fiert bine sfecla am separat legumele de lichid, pe care l-am adaugat peste legumele sotate. Am lasat sa fiarba totul cam 10 minute, timp in care s-au fiert si cele mai tari legume din oala: morcovul si pastarnacul.
   Am unit intr-o singura oala totul: sfecla, rubarba, lichidul in care fiersese aceasta si am pasat ingredientele. In functie de consistenta dorita a supei se mai poate adauga sau nu apa. Se poate face chiar un finisaj profesionist trecandu-se supa printr-o sita, dar astfel i se mai pierde din textura legumelor si eu nu as recomanda.
Am ornat farfuria cu o lingura de smantana si patrunjel.
 
Supa crema de sfecla si rubarba (4)

Pofta buna!

Carte de bucate - Sanda Marin

Carte de bucate – Sanda Marin

Jamila Cuisine. Vol II - Geanina Staicu-Avram

Jamila Cuisine. Vol II – Geanina Staicu-Avram

Retete vegetariene din toata lumea - Giuliana Lomazzi

Retete vegetariene din toata lumea – Giuliana Lomazzi

Carte de bucate - Silvia Jurcovan

Carte de bucate – Silvia Jurcovan

300 retete delicioase de post

300 retete delicioase de post

15 comentarii la „Supa crema de sfecla si rubarba

  1. Imi place sfecla facuta cu hrean. Mai face o vecina sfecla umpluta cu miez de nuca, e super. Eu gatita nu am incercat niciodata, iar rubarba nu am mancat niciodata, sper sa nu mai uit cu prima ocazie sa cumpar sa vad cum e, sa nu mor proasta.

  2. Arata delicios, nu am mai mancat pana acum supa de sflecla cu rubarba, ma gandesc ca ar avea un gust usor acrisor. Oricum imi aduc aminte ca prima data cand am mancat bors de sfleclal a tara la bunici i-am zis ca eu nu sunt purcel, de ce imi da sfecla 😉 Ai mei bunici dadeau sfecla la porci si am asociat niste lucruri in capul meu :))

  3. M-am chinuit sa beau suc de sfecla o gramada. Simteam ca tot stomacul mi se invarte. Sper ca supa sa fie mai buna.
    Sfecla rosie este foarte buna pentru circulatie si asta m-a convins sa mi-o doresc s-o incerc

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.