Gingerada, o bautura aromata cu ghimbir

Gingerada, o bautura aromata cu ghimbir
    Gingerada este o bautura aromata cu ghimbir. Ghimbirul este una dintre mirodeniile folosite pe scara larga in bucataria indiana in condimentarea mancarurilor cu carne, a deserturilor printre care un loc aparte ii este destinat inghetatei. Este folosit si in bucataria nostra, dar mai putin, mai mult este considerat un fel de tratament minune pentru diverse afectiuni si intr-adevar are efecte spectaculoase asupra sanatatii.
    Ghimbirul are efect de calmare a tusei, este antialgic, sedativ, antipiretic, anticancerigen, antiinflamator si intareste imunitatea organismului. Contine calciu, fier, magneziu, mangan, potasiu, proteine, carbohidrati, fibre alimentare, seleniu, sodiu, vitaminele C, E şi B6. Pentru „Miercurea fara carne”, astazi, am preparat o bautura de ghimbir care te va reimprospata si racori in caldura verii, iar azi chiar a fost foarte cald. Aceasta bautura e un rasfat, cu un gust placut si exotic.

Ingrediente Gingerada:

– 2 lamai;
– o ceasca de miere;
– 2 cm de ghimbir;
– 1 litru de apa.

Mod de preparare Gingerada:

  Se curata radacina de ghimbir cu un curatator de legume sau cu coada de la lingurita si se da pe razatoare. Daca a mai ramas coaja nu-i nimic, oricum sucul va fi trecut printr-o strecuratoare.
  Pun ghimbirul in strecuratoarea canii de ceai si adaug peste 1/2 litru de apa fierbinte. Il las cam 15 minute ca ghimbirul sa se inmoaie si sa-si lase uleiurile volatile ce-i dau gustul putin iute si aroma specifica.
 Storc lamaile si sucul obtinut il torn peste ceaiul de ghimbir impreuna cu o ceasca de miere si amestec pana se dizolva.  Adaug restul de apa.   Daca vrei sa faceti cidru de ghimbir, gingerada se lasa o zi-doua la caldura si apoi se poate bea asa sau cu apa gazoasa.
Include si tu in alimentatie ghimbirul!

15 comentarii la „Gingerada, o bautura aromata cu ghimbir

  1. Toate ingredientele folosite sunt minunate si ofera multe beneficii, in afara gustului placut pe care il are. Imi place ghimbirul si il folosesc mereu oi de cate ori am ocaza.

  2. Nu stiu de ce, dar nu prea sunt prietena cu ghimbirul. L-am folosit la mancare si am pus un strop. Mi s-a parut cam aromat si nu l-am mai folosit. Reteta asta n-am incercat-o si cred ca nu se simte atat de tare

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.