Cheia progresului- cultura corporatista bazata pe multumirea oamenilor fie ei clienti, fie angajati

Cheia progresului- cultura corporatista bazata pe multumirea oamenilor fie ei clienti, fie angajati
Cred in cheia progresului -cultura corporatista. Exista multe moduri in care poti extinde o afacere. Largeste-ti mereu orizontul – este valabil nu numai la persoane, ci se aplica si la companii. Nu te declara multumit, ci priveste mereu in viitor, cauta mereu modalitati prin care afacerea sa devina mai puternica, mai stabila. Poti avea o multime de clienti, dar mereu incurajeaza si alte persoane sa incerce produsele, stabileste o relatie cu clientii tai urmarind nivelul lor de multumire, iar astfel iti poti imbunatati calitatea produsului sau serviciului prestat si ii poti fideliza. Cred in cheia progresului -cultura corporatista.
Cel mai eficient mod in care se poate face publicitate produselor si serviciilor astazi este internetul. Majoritatea oamenilor se afla on-line o buna bucata din zi, iar potentialii clienti au astfel o cale usoara de a vedea si compara produsele. Un site web bine pus la punct este un atuu formidabil, o sansa de a fi vizibil pentru oricine. Trebuie creata o conexiune sociala in care compania sa fie prezentata ca rezultatul unei culturi organizationale, o cultura corporatista, cu valori morale, o viziune, obiective si care respecta un anumit cod de conduita. Obiective de genul: inovare, respect, integritate, excelenta, valoare superioara, performanta, omul potrivit la locul potrivit, cresc increderea in brand. Cine nu-si doreste sa lucreze sau cine nu doreste sa colaboreze cu o companie care vede si altceva in afara de profit si se gandeste si la responsabilitatea sociala sau la durabilitate?
Noile confesiuni ale unui asasin economic - John Perkins
Noile confesiuni ale unui asasin economic - John Perkins
Performanta sub presiune - Hendrie Weisinger, J.P. Pawliw-Fry
Performanta sub presiune - Hendrie Weisinger, J.P. Pawliw-Fry
Modelul faptelor bune - Shari Arison
Metoda GTD. Arta productivitatii fara stres - David Allen
Metoda GTD. Arta productivitatii fara stres - David Allen
Orice companie are ca fundament componenta umana ce-i contureaza functionarea eficienta si profitabila, creeaza valoarea si o defineste. Situatia ideala este de transpunere a sistemului propriu de valori in sistemul de valori al companiei, un cadru benefic ce poate garanta succesul afacerii.
 
 

Cheia progresului- cultura corporatista bazata pe multumirea angajatilor

Eu as insista pe anumite puncte ale unei companii care se doreste a fi prezente in social media:
– Prezentarea oamenilor care lucreza in firma nu neaparat in functii de conducere, ci mai degraba a celor care prin munca lor fizica construiesc produsele sau care presteaza serviciile. Acest lucru sporeste increderea potentialului client, se simte mult mai aproape de companie raportandu-se la alte persoane.
– Vizualizarea faptului ca angajatii se aliniaza la valorile companiei si impartasesc chiar aceleasi valori si in viata personala, acesta fiind unul din lucrurile care ii face sa-si iubeasca munca. Cand oamenii sunt multumiti la locul de munca sunt si mult mai dispusi sa faca eforturi mai mari pentru a imbunatati activitatea companiei. Este important ca oamenii sa impartasească aceleasi valori cu restul grupului lor social, aceasta poate fi motorul fericirii sau nefericirii la locul de munca. Trecerea printr-o perioada de criza evidentiaza omogenitatea echipei, atunci cand toti colaboreaza si trag impreuna pentru a o depasi.
– Un sistem de recunoastere prin premii,  apreciere publica, o sarbatorire a valorii.
– Exemplificarea unor produse fizice executate de compania respectiva sau feedback ale altor afaceri care au beneficiat de serviciile acesteia.
De ce esueaza companiile - Iancu Guda
De ce esueaza companiile - Iancu Guda
Idei cu lipici - Chip Heath, Dan Heath
Idei cu lipici - Chip Heath, Dan Heath
Matsushita leadership - John P. Kotter
Matsushita leadership - John P. Kotter
Revitalizarea corporatiei - Jonas Ridderstrale, Mark Wilcox
Revitalizarea corporatiei - Jonas Ridderstrale, Mark Wilcox

Cheia progresului- cultura corporatista bazata pe multumirea clientilor

  Cel mai important lucru mi se pare aflarea parerii oamenilor, atat clienti cat si angajati, despre companie, un feedback cu privire la modul in care compania functioneaza, daca reuseste mereu sa indeplineasca valorile pe care le-a promovat. Ei trebuie sa stie ca au un cuvant de spus si sugestiile lor ar putea surprinde placut. Altfel peste valorile enuntate ale companiei s-ar putea aduna praful si ar putea exista doar la modul de lozinca. Eu cred ca oamenii au dreptul sa aiba pareri diferite si sa le poata exprima, dialogul, libertatea de exprimare duce la progres. Aceasta inseamna respect!  Pe de alta parte un angajat nemultumit poate evidentia faptul ca valorile organizatiei sunt uneori confuze, practica nu corespunde intotdeauna cu ceea ce este enuntat, faptul ca integritatea, decenta, profesionalismul nu sunt vizibile in practica de zi cu zi sau ca compania a ajuns la un stadiu de automultumire.
   Succesul unei afaceri depinde de valorile promovate si de oamenii implicati! Concluzia- Cheia progresului- cultura corporatista bazata pe multumirea oamenilor fie ei clienti, fie angajati.
 
 
 

12 comentarii la „Cheia progresului- cultura corporatista bazata pe multumirea oamenilor fie ei clienti, fie angajati

  1. Am lucrat si eu intr-o companie care ne inebunea pe toti cu termene limita si cu marirea productivitatii, dar nu au reusit decat sa bage cativa in spital si sa ne streseze pe toti ceilalti. Nu aveau fizic posibilitatea de a construi ceea ce isi propusesera si au sfarsit prin a isteriza angajatii care au cautat alte locuri de munca mai bine platite si companii cu o viziune mai realista.

  2. Daca fiecare companie ar pune accentul pe bunastarea angajatilor si pe calitatea serviciilor oferite, lucrurile ar fi mult mai simple si mai eficiente.

  3. Sunt putine companii care se gândesc și la angajați. Majoritatea considera ca trebuie sa obțină tot de la ei și sa-și atingă firma obiectivele indiferent cum

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.