Spaghetti ai limoni

    Nici n-am apucat sa ajung bine acasa si mi s-a facut dor de Italia, asa ca am zis sa-mi pregatesc de mancare ceva specific italian, usor de pregatit si care sa fie fara carne, deoarece am sarit saptamana asta peste „Miercurea fara carne”. Cateodata in meniu la restaurant se pierd combinatii pure ca spaghettele ai limone din cauza ca nu contin cuvinte ca prosciuto, carnati, sunca, etc. Astazi am chef de ceva simplu, un fel de entrée vegetarian perfect, in stare proaspata si stralucitoare, dar si bogat, robust.
     Am mancat langa Pantheon niste Spaghette Carbonara si m-a surprins culoarea lor galben aprins. Mi-a fost jena sa intreb de ce arata asa si am concluzionat ca-s facute cu sofran. Acum imi dau seama ca m-am inselat,  spaghettele au culoarea asta solara din fabricatie.Spaghetti ai limoni
 Am plecat la cumparaturi si am cautat paste italiene care sa fie de un galben aprins si am gasit Spaghettini ai limoni della Costiera, pe care scrie ca-s „lavorata a mano”.

Ingrediente Spaghetti ai limoni:

– spaghette ai limone della Costiera;
– o mana de spanac;
– cascaval;
– ulei de masline;
– sare, piper;
– o limeta.

Mod de preparare Spaghetti ai limoni:

  Am pus la fiert spaghettele in apa si sare si mai ca nu m-a imbatat mirosul de lamaie ce iesea din oala mea. Am fiert totul cat scria pe ambalaj deoarece daca nu le faci al dente mai bine te lasi pagubas. Terciul moale servit de unii drept paste nu are niciun farmec.
Spanacul l-am taiat in suvite, iar cascavalul l-am ras si mai mare si mai mic.
   Am scurs pastele, le-am pus pe farfurie, am presarat cascavalul ras mic, putin ulei amestecand usor si am presarat spanacul proaspat tocat. Am mai presarat pe deasupra cascaval ras mare, am stors limeta peste amestec, am mai stropit cu putin ulei, am rasnit niste piper si am servit imediat.
Sunt excelente mai ales cand le imparti cu familia sau prietenii.
Pofta buna!

19 comentarii la „Spaghetti ai limoni

  1. După ce venim din vacanța din Italia, mereu mi se face dor de mâncarea lor. Tot cu paste încercăm să ne alinăm dorul.

  2. Gusturile cu adevarat mediteraneene se regasesc in cele mai simple retete. Nu am incercat pana acum astea cu lamaie, desigur, mie nu prea imi place lamaia nici in peste sau in salate, ma tem ca nu o sa-mi placa nici in paste asa ca, probabil, as pune niste otet balsamic pt aciditate. Preferatele mele sunt pastele „al bianco”, adica fierte al dente, putin parmezan proaspat ras si niste ulei extravirgin de masline insotite de un pahar rosu de vin demisec. tentant? 🙂

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.