”Fa-mi cu mana” si hai la concertul Vunk sa cantam „La multi ani, Cornel!”

   Totul a pornit in 1994, ca apoi sa continue timp de 14 ani sub numele de scena Vank, avand ca membrii ai formatiei pe Alex Belciu, Victor Cenușă, Nicu Sârghea, Cornel Ilie.
Eu ii fredonez cam de cand am devenit „Independent„-a si de atunci „Stiu ce stiu eu /Fac ce vreau eu /Evident„, iar ei au devenit de nelipsit de la toate party-urile noastre datorita energiei de care dispun si pe care reusesc s-o transmita acultatorilor. „E cum va spun eu„, trupei ii place cu siguranta ceea ce fac, stiu sa rada si sa se distreze si nu oricum, ci…pe muzica.
Au un fel de prezentare amuzanta, deschisa si onesta care e dezarmanta si haioasa fiind „Voyeur„-i la vecina care „Fermecata danseaza” recunoscand in final ca „Noi o scoatem la capat„, cand scriu „6 piese de 5 stele” unde impart „Prajitura cu jeleu”  la pustance de liceu sau  cand Cornel se declara „Regele soselelor” sustinand sus si tare ca e topit de dor dupa ….”Doamna doctor„.
Un super tratament pentru mine l-a constituit si urmatorul album „In haine noi” in care care degeaba se plange solistul ca „Nu am noroc„, una din piese ”All Too Young”a ocupat locul II la selecția nationala Eurovision 2002.
   Dupa ce mi-a afectat corasonul tot cantand „Langa inima mea vine inima ta „, chiar daca e o „Iubire cu imprumut” , urmatoarele „1000″ de cantece am stiu ca vor fi tot hituri. Mi-au dat ceva palpitatii cand au anuntat ca se destrama, dar decat s-au reinventat sub numele de Vunk „Din prima noapte”, iar ideea videoclipului reprezentata de un ceas stricat, inscriptionat cu numele vechi al trupei, ce incepe sa functioneze atunci cand se schimba litera A in U, este geniala si a dus imediat la „Artificii pe tavan” „La orice ora”.
     Apoi baietii „Dau alarma!” si lanseaza campania sociala ”Vreau o țară ca afară” fiind recompensati cu ‘‘Premiul de excelență’‘ la Gala 10 pentru România, iar Vunk devine Ambasador Oficial al Organizatiei de Autism România. Tot ei ne-au indemnat sa ne alaturam campaniei FreDoneazaVunk si astfel s-a reusit sa se stranga fonduri pentru doi copii cu handicap.
   Din 2011 au castigat toate premiile: Cea mai bună trupă pop-rock, Cel mai bun album pop-rock, Premiul de excelență, Cel mai bun rock si Cea mai bună interpretare, iar calitatea ascendenta a melodiilor ma face sa am asteptari si mai mari de la ei,  in studio sau pe scena ei raman unii dintre artistii de top ai muzicii de astazi.

   Acum trupa  „Pleaca ” iar sa faca „Inconjurul lumii”, adica dupa cele 23 de zile si 18 orase initiale, au hotarat sa mai prelungeasca adaugand inca 6 orase, in care sa ne cante si incante cu acest turneu acustic. Numele turneului face referire la credinta lor exprimata ca „România este mai mult decât o țară, este o lume”, fiecare oras fiind un oras al minunilor.
  Pe data de 25 mai sunt asteptati de catre craioveni in sala Filarmonicii Oltenia, ca sa ne incante cu piesele indragite reinterpretate din punct de vedere al soundului si al ritmurilor.   Se anunta un spectacol spumos, cu mult umor din cauza versurilor binecunoscute si cu reprize de aplauze ca niste artificii….pe tavan. Acest turneu este conceput ca o productie complexa cu ecrane de proiectie, efecte speciale de scena iar alaturi de membrii trupei, pe scena vor urca un cvartet de coarde Muse Quartet, trompetistul Dan Nicolau, pianistul Bobby Stoica, percuționistul Dan Incrosnatu, la chitara Razvan Ilie, fratele lui Cornel, iar in deschidere va canta Alexandra Ușurelu. Alegerea salii Filarmonicii este una inspirata din punct de vedere al sound-ului, dar si din punct de vedere al intimitatii spectacolului, al dialogarii mai bune cu trupa sau putiintei deplasarii lor printre spectatori.
  De curand, pe 13 mai a fost declarata la initiativa artistilor din trupa Vunk „Ziua Internationala a Dorului” transformand o emotie pur romaneasca intr-o sarbatoare globala, un moment necesar pentru a ne aduce aminte de sufletele noastre, de emotiile noastre, iar melodia trupei ” Fa-mi cu mana” m-a animat pe tot parcursul zilei, ca un fel de imn. Mie mi-e dor nu numai de persoane anume, dar si de altele cum ar fi: de un concert bun, de-o carte excelenta, de implinirea unui vis sau chiar de mine, toate resimtite nu ca o lipsa, ci ca o nevoie. Cantecul mi-a alinat putin sufletul, chiar daca nu am inaltat vreun zmeu sau nu am facut dansul dorului, in schimb am privit cerul si am facut cu mana prietenilor de pretutindeni si am subscris la mesajul emotionant al cantecului: „Nu poti sa inlocuiesti pe cineva drag cu un obiect”. “ De atunci mi-am mai regasit niste doruri, le-am recunoscut si asumat si am incercat sa le transform in bucurie si asta referitor nu numai la dorurile mele, ci si la ale celor din jur.

„Fa-mi cu mana” e piesa cantata in premiera la concertul ‘VUNK in Orasul Minunilor’ in toamna trecuta si-mi place „La nebunie”, dar nu numai mie, astfel ca la cererea fanilor a fost extras ca single intr-o versiune speciala, cantat alaturi de Fly Project.

  Nu stiu cum or fi ceilalti, dar eu in muzica ma regasesc mereu in cel care canta, chiar daca acesta joaca un rol. As vrea sa fiu acolo, in locul solistului si sa-mi transmit astfel sentimentele, dar deocamdata este o iluzie, asa ca il deleg pe el sa spuna ceea ce eu nu pot sa exprim prin vorbe sau cant secondandu-l. Astfel in mine si in altii asemeanea mie, se creaza o emotie ce se transmite inapoi la trupa si uite ca ajungem sa facem si noi la randul nostru spectacol, fiind pasionali.
Dupa acest spectacol sigur vom ajunge subiect pe blogul lui Cornel, mai ales ca avem o surpriza pentru el – ii vom canta si noi.
Eu impreuna cu prietenii mei vom privi in sus spre scena si ii vom face cu mana  cantand  La multi ani, Cornel!
Ati ghicit, pe 25 e chiar ziua lui si nu trebuie sa treaca neobservata de catre fanii olteni, vrem si noi sa-i transmitem o parte din emotia pe care o simtim atunci cand el ne canta.
Daca esti fanul trupei Vunk ai acum ocazia sa-i vezi intr-un show incendiar chiar aici, in Craiova si sa mi te alaturi in a incerca sa-i coloram ziua lui Cornel.

Doar„Fa-mi cu mana” !

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.