Alteta Sa Regala Principesa Maria si „Margareta. Marturia unui sfert de veac regal”…. la Craiova

Alteta Sa Regala Principesa Maria si "Margareta. Marturia unui sfert de veac regal".... la Craiova
     Vineri 29 mai, craiovenii au fost onorati de vizita Altetei Sale Regale Principesa Maria, care a lansat in Sala Oglinzilor din Muzeul de Arta Craiova volumul „Margareta. Marturia unui sfert de veac regal de Sandra Gatejeanu Gheorghe.
   Acest volum, „Margareta. Marturia unui sfert de veac regal, face parte din  Colectia Regala a Editurii Curtea Veche si prezinta istoria monarhiei romanesti, activitatea Casei Regale a Romaniei din perspectiva secolului XXI, pe parcursul a aproape 150 de ani.
   La 18 ianuarie 1990 paseau in Romania dupa o intrerupere de 42 de ani primii membri ai Familiei Regale: Alteta Sa Regala Principesa Mostenitoare Margareta impreuna cu sora dansei, Alteta Sa Regala Principesa Sofia.
   Alaturi de Regele Mihai si de Altesa Sa Regala Principesa Maria, la scurt timp au creat Fundatia Principesa Margareta care a implinit anul acesta 25 de ani de activitate in slujba romanilor. Fundatia a ajutat mii de copii, tineri sau adulti prin programe integrate si durabile in toata tara.
Ultimul rege al Romaniei mari
Ultimul rege al Romaniei mari: Carol al II-lea - Ion Bulei
Bunul nostru rege: Ferdinad - Ion Bulei
Bunul nostru rege: Ferdinad - Ion Bulei
Ultima romantica - Hannah Pakula
Ultima romantica - Hannah Pakula
Mihai I, ultimul rege al romanilor - Tatiana Niculescu
Mihai I, ultimul rege al romanilor - Tatiana Niculescu
Carol al II-lea, un rege, un cult, o camarila - Daniel Dieaconu
Carol al II-lea, un rege, un cult, o camarila - Daniel Dieaconu
 
 Dintre programele rulate de fundatie amintesc:
– „Tinere talente” in care peste 170 de artisti au fost sustinuti sa-si implineasca o cariera prin burse de studiu, mentorate, masterclassuri sau promovarea directa a operei lor;
– “Niciodată singur”care a adus sprijin la peste 171000 de varstnici in centre de ingrijire sau direct la domiciliu;
– “O meserie pentru incredere in viitorul tau” prin care peste 180 de tineri au putut sa urmeze cursuri de calificare intr-o meserie, incat sa poata sa-si asigure independenta.
   Acest volum, „Marturia unui sfert de veac regalexemplifica activitatea principesei Margareta de-a lungul a 25 de ani si totodata face parte dintr-o serie de evenimente dedicate celebrarii sfertului de veac al Coroanei alaturi de romani. Cartea contine numeroase fotografii inedite ale Familiei Regale realizate cu ocazia evenimentelor din viata publica si privata.
 
 
   Principesa Maria a fost primita cu bratele deschise de catre craioveni si personalitati ale orasului care au vorbit despre aportul dansei la contributia reinnoirii spirituale si sociale a Romaniei.
 Scriitoarea volumului, Sandra Gatejeanu Gheorghe ne-a impartasit din experienta acumulata in timpul scrierii si documentarii, aflandu-se deja la a patra carte ce are ca tema monarhia. Despre acest volum ne-a marturisit ca la gasirea unei monede batute cu ocazia a 25 de ani de la urcarea pe tron a lui CarolI, a observat ca pe langa chipul domnitorului si informatii la domnia acestuia, se aflau si cateva chipuri mitologice ce reprezentau modul in care a ales regele sa conduca tara, dar care totodata il  prezentau si ca persoana.
„Și acele cinci figuri mitologice cred că i se potrivesc foarte bine și Alteței Sale Regale, pentru că reprezentau înțelepciunea, vitejia, bunătatea, răbdarea și justiția”, a mai spus autoarea.
 
 
 
   A urmat o sesiune de autografe in care autoarele au purtat dialoguri scurte cu interlocutorii, dialoguri ce au personalizat si umanizat relatia care nu a fost restransa la convenienta, ci s-a facut in mod direct, intr-o maniera simpla.

Titlul este disponibil pe www.curteaveche.ro si in toate librariile din tara.

 
Muzeul de Arta din Craiova proaspat renovat isi asteapta vizitatorii de toate varstele sa-i incante cu comorile sale.
 
 

20 de comentarii la „Alteta Sa Regala Principesa Maria si „Margareta. Marturia unui sfert de veac regal”…. la Craiova

  1. Wowww..ce eveniment interesant, mi-as dori sa o cunosc pe principesa! Arata tare bine! Sigur ai avut emotii la aceasta intalnire, nu-i asa? Doar nu in fiecare zi faci cunostinta cu un membru regal! 🙂

  2. Mereu m-a fascinat aspectul regal ce tine de Romania si am incercat mereu sa citesc orice carte ce dezbatea un subiect de acest gen. Cat despre vizita la diverse castele si muzee nici nu mai zic!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.