2 in 1 East European Comic Con Bucuresti si Otaku Festival 2015

   Sa spun drept nu am pasiuni incendiare pentru comics, jocuri sau seriale, dar am o fata, mare fana manga si de cand s-a terminat Nijikon ma tot bate la cap ca sa venim la Otaku Festival. Mai mult din intamplare am primit de la Kiss Fm doua invitatii la Comic Con, asa ca am zis ca mergem la ambele conventii, mai ales ca erau localizate una langa alta: Comic Con la Romexpo si Otaku la Universitatea Romano-Americana.
  Am plecat cu noaptea-n cap cu  Hyperion si deoarece eram sustinatoarele unei trupe care facea cosplay la East European Comic Con am inceput de aici. Cat timp Assassin’s Creed Brotherhood Romania isi pregateau tinutele finale noi am intrat, deoarece incepeau panelurile. Fiind ora 10:40 inauntru nu erau foarte multi si asa am reusit sa  joc „Battle of the Blackwater Bay” Game of Thrones si sa scufund mai multe vase.
   M-a prins jocul si parca nu as mai fi renuntat la arc, dar ma atragea ca un magnet Tronul de Fier aflat alaturi, asa ca mi-am urzit imediat de-o poza.
  Am dat o tura la standurile din C1 remarcand multe interesante: HoldFeny – www.holdfenyteam.hu, Kryptonited Z. Inc, Forever Young si cheltuind ceva bani.
    Dintre expozantii care au prezentat carti cel mai bine organizat si „calcat” a fost Carturesti, care de catva timp e singura librarie din tara care vinde manga. Poza e facuta in prima ora, pe urma a fost buluceala mare.
 Aleea Artistilor a fost batuta de cei pasionati de desen si pe unii chiar i-a impulsionat sa  deseneze  la standul Wacom.
     Intre timp venisera cativa dintre artistii invitati si acel areal s-a umplut imediat de fani. Favoritul meu este Manu Bennett – gladiatorul Crixus din serialul Spartacus, Azog, regele orcilor din trilogia The Hobbit, dar nu-s chiar asa mare fan incat sa dau 125 pe o poza si un autograf.
     Dintre ceilalti actori foarte multi fani  a avut Kristian Nairn -Hodor din Game of Thrones si se pare ca i-a placut Bucurestiul,

Osric Chau (Kevin Tran din Supernatural),

 Robert Knepper care a scris pe Twitter „Te iubesc Romania”,
   John Noble (Denethor in Lord of the Rings, Walter Bishop din Fringe) care a facut greseala deja curenta de a confunda Bucurestiul cu Budapesta,
dar pe care fanii l-au iertat pentru ca a retweet-uit poze cu ei si  Top 10 Things 2Do In #Bucharest, ceea ce a dat de inteles ca data viitoare va face diferenta intre cele doua capitale.
    Pe Dan Starkey  (Sontaran din Doctor Who  sau rolul  Strax) nu am reusit sa-l zaresc nici macar de departe, cred ca eram in sala gamerilor si vad ca nici nu a postat nimic despre Romania nici pe Twitter, nici pe Facebook.
    Mi-au placut extrem de mult de cei costumati care au participat sau nu la concursurile de cosplay si care se plimbau nestingheriti printre standuri si isi faceau poze cu doritorii. Pentru data viitoare mi-am propus sa ma costumez si eu nu numai sa ma pozez cu cei care au dat viata personajelor preferate din filme, jocuri, etc.
    Dupa cum v-am zis la concursul de cosplay din Orange Stage C3 am sustinut trupa Assassin’s Creed Brotherhood Romania

iar ei au fost recompensati cu premiul de favoriti ai publicului (daca vreti sa-i vedeti, filmuletul l-am incarcat  aici).

Podiumul cu premiantii concursului de cosplay  a aratat astfel. Felicitari tuturor acestor fani entuziasti.
    Mi-a placut panelul dedicat filmului DxM, care a fost filmat chiar in Bucuresti si am luat autografe de la cativa dintre actorii care in acelasi timp raspundeau intrebarilor publicului: Tom Payne (The Physician), Melia Kreiling (Guardians of the Galaxy, The Borgias), Antonia Campbell-Hughes, Turlough Convery, Dominique Tippe si Ryan Doyle.
    In restul timpului am batut Entertainment Hall unde am privit la gameri si am incercat sa joc si eu cate ceva in zona de gaming dedicata relaxarii. Evenimentul a fost o adevarata arena dedicata gaming-ului, aici fiind finala regionala ESL SEE unde s-au intrecut 16 tari.  Foarte bine organizati au fost cei de la Logitech unde era inghesuiala maxima, dar in general toti expozantii au fost o surpriza placuta pentru public.
Nu am putut pleca pana nu mi-am scris dorinta „before I die” pe care nu v-o spun, dar va las sa priviti cam ce isi doreste poporul.
   Parca ar fi stiut ca mi-am exprimat ultima dorinta pentru ca afara ma astepta un Assassin’s Creed si Kaneki carora m-am predat resemnata si fericita ca am putut asista la aceasta conventie.
  Despre Otaku nu pot sa scriu nimic, deoarece eu am dat o tura prin parterul Universitatii Romano-Americane si am crezut ca atat era tot. Nu am vazut indicatoarele care semnalizau amfiteatrul de la etaj, la workshopuri nu aveam chef sa particip, asa ca doar am intrebat organizatorii de ce la ora din program nu era Reika acolo. Ei mi-au zis ca probabil era afara, asa ca am dat inca o tura in spatele si in fata locatiei si am mai admirat zeci de costume reusite, dar de Reika tot nu am dat. Se pare ca parerea proasta pe care mi-am facut-o despre eveniment a fost din vina mea, deoarece nu am reusit sa-l descopar in totalitate. Am stat o ora acolo si apoi am hotarat ca mai bine ma intorc la Comic Con, unde mi-am petrecut restul zilei.
Data viitoare voi fi mai atenta la indicatoare si voi pune mai multe intrebari daca mi se pare ceva suspect, plus ca imi voi alcatui o tinuta cosplay.
                             Abia astept urmatoarele evenimente de gen: Nijikon 2015, Comic Con 2016!

 

19 comentarii la „2 in 1 East European Comic Con Bucuresti si Otaku Festival 2015

    1. Iti pot spune eu cand este. De obicei postez inainte cu vreo saptamana pe wall si imi exprim dorinta de a merge si astfel ne strangem meru mai multi fani care calatorim impreuna.

  1. Ochii vad, inima cere, insa nu mai e putere. Na, ca am facut si versuri. Cam asa sunt eu acum. Insa voi, bucurati-va de viata, de sanatatea si puterea tineretii.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.