Primavara SuperBlog

      1 Martie, prima zi calendaristica de primavara, anotimpul sperantelor, al aparitiei miilor de ierburi minunate, al miilor de fapturi marunte si harnice care-si cladesc cuiburile, sapa galeriile, isi construiesc vizuinele, ciripind, chitaind. 
    Dupa zile friguroase, cerul se insenineaza din nou, soarele isi revarsa deocamdata timid  razele, dar pamantul parca a inebunit de fericire, firisoare verzi se grabesc sa se ridice tot mai sus din ghemul incurcat al radacinilor, florile se deschid si peste tot se vad muguri, valul verde acopera incet, incet, tot ce era uscat si cenusiu. Natura clocoteste de viata sub pamant, printre ierburile invaluite de mireasma dulce a florilor, prin copaci si prin vazduhul ce rasuna de chemari si cantece. 
   E atata truda si zumzet, iar aerul e atat de inmiresmat, incat pe fereastra larg deschisa navalesc arome prospete si cantece de pasari, ce te obliga sa iesi din casa.           
     Veselia din lumina calda a soarelui pune animalele in miscare, se tarasc, inoata, merg, alearga sau zboara in cautare de hrana, de adapost sau de o pereche. Daca privesti atent, poti face cunostiinta cu insecte harnice care se deplaseaza grabite carand ori un fir de pai, ori ceva de mancare sau catarandu-se pe un fir de iarba de unde exploreaza tinutul. Magia sperantei a pus stapanire  pe vietuitoare si pe oameni deopotriva, 
     A venit primavara, e timpul pentru ceva special care sa acompanieze natura clocotitoare, e timpul sa infloreasca povestile superbloggerilor, deoarece de azi 1 Martie incepe competitia SuperBlog 2015.

   Acum bloggerii se grabesc sa-si cladeasca o gradina a lor, trec printre randurile scrise, sapa si plivesc bucurosi, dezgropand bulbi de povesti minunate, din memorie sau imaginatie, tocmai bune de pus in pagina. A sosit ziua mult asteptata inca din toamna, cand s-a incheiat ultima competitie si acum fiecare  va incearca sa-si cucereasca un loc fruntas in gradina SuperBlog. 
   Printre ei poti fi si tu alaturi de mine, asa ca inscrie-te degraba sau daca nu, ma poti incuraja de pe margine citindu-mi articolele si ajutandu-ma cu idei noi.
Sa castige cel mai bun!

8 comentarii la „Primavara SuperBlog

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.