Gadgetul prietenos

 

 

       Saptamana trecuta am avut o intalnire de afaceri cu un furnizor de hosting din India si de acolo am plecat in nordul Kirghizstanului.    Primul dorea sa asigure afacerii sale virtuale un uptime garantat foarte bun, o cantitate de date suficienta si binenteles o viteza de reactie din partea serverului cat mai buna. Eu le-am prezentat noul meu produs si viitorul in spatiul de stocare – noul SSDRalu. Il inventasem de vreo trei ani, dar nu reuseam sa-i scad pretul sub 20.000$ in cazul a 4TB. De abia in vara trecuta am reusit sa aduc o modificare care l-a dus sub 10.000$, iar in iarna am mai reusit sa mai scad jumatate. Inca este scump pentru piata din Romania, dar daca doriti ceva similar la un pret redus puteti gasi in magazinul MediaDOT.ro, langa oferte HDD se afla mediile de stocare a datelor SSD plasate aici. MediaDot este partenerul meu de nadejde de cativa ani si multe din gadgeturile proiectate de mine au avut ca punct de plecare piesele achizitionate aici, iar la alte gadgeturi am apelat la ei  pentru asamblarea sistemelor, fiindca au o experienta notabila in domeniul IT.

In clipa cand voi hotari intrarea pe piata a lui SSDRalu, va fi gasit in premiera mondiala in acest magazin online. Deocamdata nu-s pe deplin multumita desi are un raport bun pret/ capacitate de stocare, la temperaturi scazute are probleme. Din aceasta cauza a trebuit sa ma deplasez pana in nordul Kirghizstanului, unde sunt deja folosite de un an, intr-un mediu militar. S-au inregistrat acolo temperaturi minime si personalul se pare ca nu a fost instruit corespunzator. Eu le-am testat si au functionat chiar la temperaturi interne de 90 de grade, dar nu m-am gandit sa iau in calcul temperaturi de zero grade. In ceea ce priveste citirea/ scrierea, SSDRalu ajunge pana la 300MB/sec la modelul folosit aici, dar la cel aflat pe masa de laborator trece de 400MB/sec. S-au mai plans si de consumul mare de energie, eu le garantasem unul de patru ori mai mic decat cel anterior, dar ei acuzau ca nu este redus decat de trei ori.

   Dar sa nu ma mai intind cu SSDRalu, o sa va spun despre el data viitoare cand o sa fie deja prezent pe rafturile virtuale ale lui MediaDot.ro, acum vreau sa va povestesc despre aventurile mele in cele doua tari si de ajutorul nebanuit dat de catre un model vechi de telefon – Santel.
    L-am luat cu mine pentru ca se incarca cu ajutorul undelor sonore, am conceput niste nanogeneratoare ce reactioneaza la sunet si electricitate. In astfel de calatorii e bine sa nu fi dependent de o sursa de energie conventionala, dar nu am stiut cat de mult ajutor o sa am din partea altor aplicatii ale sale. L-am conceput acum doi ani pentru conditiile vitrege din Romania. Cam tot atunci am initiat campania ce sprijinea transportul alternativ, dar nu mi-am dat seama ce implica acesta decat cand m-am urcat in primul mijloc de transport – un autobuz, la o ora de varf.  Dupa aceasta experienta traumatizanta l-am perfectionat pe Santel, astfel incat oriunde as calatori am acum aer conditionat la purtator si in plus l-am asigurat cu un antifurt pe baza de amprenta digitala, la care reactioneaza cu un latrat feroce. La doua zile dupa incident m-am urcat in tren vrand sa ajung la Brasov. Binenteles ca  trenul avea aer conditionat, dar…..nu functiona. Linistita mi-am scos telefonul, l-am dat pe aer rece treapta C FAN si a inceput sa sufle spre mine aer rece binefacator. Bucuria mea a fost de scurta durata, deoarece o batranica ce statea langa mine dintr-o bunica blajina cum era la inceputul calatoriei, s-a transformat intr-o hoarsca. A inceput sa tipe la mine ca ea are sinuzita, in plus mai vine si de la tratament balnear, neavand voie sa stea in curent. Nu-i nimic, respir adanc, numar pana la zece si in timp ce zambesc catre babornita, mut telefonul pe treapta COOL, carcasa telefonului racindu-se instantaneu. Astfel am putut supravietui calatoriei.
   Am folosit aceeasi aplicatie iarna pentru a ma incalzi la cozile de la teleschi sau la vin fiert, plus ca daca lichidul prezentat drept vin nu avea temperatura necesara, ii mai transmiteam eu vreo cinci grade in plus.
  Acum va dati seama de ce n-am avut probleme cu clima din cele doua tari, dar nu aveti idee de restul.
In India dupa o lunga calatorie cu avionul, aveam la dispozitie doar doua ore ca sa fac un dus si sa ma schimb inaintea intalnirii de afaceri programata. Ca un eco-friendly imi retinusem o camera la un hotel ce promova ecoturismul si la iesirea de la dus nu a fost o prea mare surpriza sa vad ca lipsea foenul. Nu-i nimic, l-am scos pe Santel si apasand pe treapta H FAN am fost invaluita de un nor de aer cald. Hainele scoase din bagaj erau putin sifonate, asa ca decat am comutat pe HOT si carcasa s-a incins suficient pentru a netezi cateva cute razlete, iar dupa aceea am profitat si mi-am facut si o cafea instant. Intalnirea a decurs bine, dar nu extraordinar, deoarece contractul incheiat nu-mi aducea decat zece milioane de euro. Ca sa ma eliberez de stres si de energiile negative la care s-a mai adaugat si buimaceala data de diferenta de fus orar, as fi avut nevoie nu neaparat de somn, ci de un masaj. Aici tratamentul SPA consta nu intr-un simplu masaj de relaxare, ci sa fii calcat in picioare de un elefant de trei tone sau de un masaj cu serpi…vii!!! Oricat a incercat patroana sa ma convinga de aceste experiente unice si oricate asigurari mi-a dat ca animalele sunt dresate pentru asa ceva si ca nici vorba sa-mi fie pusa viata in pericol, am facut urgent stanga-mprejur spre camera. Aici ajunsa ma putea ajuta Santel, dar nu stiam ce sa aleg: electrostimulare, termoterapie, presoterapie, aromoterapie, etc. Am pus la smartphone o muzica ambientala, ca esente de parfum am ales mirosul de lotus si apoi l-am setat pe Stone Therapy. Aplicandu-l usor pe punctele chakra, mi-am relaxat musculatura si mi-am generat o stare de bine. Noaptea a venit iar noi ne incarcam bateriile, eu dormind, iar Santel „ciulea urechile” la zgomotele de afara.
  V-as mai povesti mai multe, dar  maine plec in Antarctica. Daca vreti gadgeturi prietenoase stiti unde sa apelati, la partenerul meu de nadejde.

Impreuna putem fi mai buni!!

 

Acest articol a fost scris pentru Spring SuperBlog 2015.

15 comentarii la „Gadgetul prietenos

  1. La testele mele in conditii de clima controlata consuma mai putin de patru ori, dar s-ar putea ca la temperaturi scazute sa-i creasca consumul. Acum este in laborator in testare si voi publica rezultatele, iar daca este cazul voi mai interveni deoarece nu vreau sa-mi pierd renumele de eco-friendly.

  2. M-am uitat in magazinul MediaDot asa cum ai sugerat si chiar m-a incantat oferta lor la SSD-uri. Mi-ar trebui si mie unul, asa ca imi recomanzi?

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.