Energia benefica a atmosferei inclusa intr-o aplicatie de telefon

       Stiu sigur ca ai auzit de UTOK, dar de concursul organizat de ei stii?
 UTOK este un brand romanesc de smartphone-uri si tablete ce ne-a surprins  prin tehnologia de ultima generatie. La nivel national a marcat cateva premiere importante prin lansarea celei mai accesibile tablete de 7”, cu procesor Intel® Atom™ din Romania, a primului smartphone rugged romanesc- UTOK Dorel si introducerea pe piata a smartphone-ului UTOK Stellar Elite.
Acum cauta sa dezvolte aplicatiile pe Android si pentru ca se adreseaza romanilor, s-a gandit sa ii indemne si sa-i  sprijine antrenandu-i intr-o competitie.

   Daca ai idei constructive, poate ca tu esti urmatorul geniu cautat de ei,  asa ca te invit pe pagina Utok sa participi la concursul „Be Tomorrow’s App Genius”.  Premiul cel mare consta in suma de 2000 € pentru cea mai bună aplicaţie. Poate ai vreo idee tipic romaneasca( dar in varianta buna nu sa moara capra vecinului), asa ca incearca sa schimbi mentalitatea conform careia strainii fac cele mai bune lucruri si sa nu incepi sa te lamentezi, ca sa stii ca nu te mai prinde in secolul 21.
   Romanul este practic, gaseste repede solutii bune si repede de infaptuit, nu-i trebuie in general studii stiintifice, poate face repede o schita si trece la treaba, iar asta il avantajeaza.
   Vreau ca sa-mi tresalte inima de bucurie cand ma aflu in preajma unui strain care priveste aplicatia facuta de tine si imi doresc sa-i arat ce inseamna sa fi roman, in afara de a sta la cozi interminabile ca sa votez sau ca sa-mi platesc taxele/impozitele. Creativitatea ti-o poti dovedi in concurs prin aplicatii in categorii variate precum: jocuri, business, social, utility, fitness, culinar sau orice-ti trece prin minte. Poate esti viitor tatic si vrei sa stii toate numele de baieti sau de fete, poate esti reporter si vrei sa-ti transcrie aplicatia inregistrarea din reportofon intr-un format document, poate esti gurmand si vrei sa afli care pizzarie din orasul tau pune cea mai multa branza Gorgonzolla in pizza Quatro Fromaggi, poate…………
 Ca sa te ajut o sa-ti spun la ce m-am gandit eu in ultimul timp.
 Ca fiecare am constatat vizual sau auditiv fenomenele electrice din atmosfera prin care se face prezent un camp electric si m-am gandit cum as putea capta aceasta energie in folosul meu.
 Ca si multi altii m-am saturat sa car mereu dupa mine cand plec oriunde incarcatorul pentru telefon, asa ca m-am hotarat sa inventez un smartphone al carui acumulator sa poata capta electricitatea atmosferica.
    Un astfel de acumulator ar reprezenta un produs novativ si ar putea incarca practic orice aparat din gospodarie, inclusiv o masina si aceasta ar fi fara intrerupere si fara niciun cost, dar deoacamdata  am hotarat sa incep cu un simplu acumulator de telefon.
  S-a cautat inca de pe timpul lui Franklin o utilizare practica prin care sa se smulga fulgerele electrice de pe cer si s-au facut o multime de experiente cu ajutorul firelor conducatoare.
  Cantitatea de energie electrica din atmosfera este uluitoare, ea este sediul fenomenelor electrice, relevate prin fulgere sau efluvii luminoase ce decoreaza splendid cerul regiunilor australe sau boreale. In atmosfera exista un camp de forte electrice, care nu sunt aceleasi intre doua puncte diferite, iar intre ele exista o diferenta de potential electric. Potentialul electric al atmosferei depaseste in general 100 volti per metru, ceea ce ar asigura nu numai incarcarea unui acumulator de telefon, ci chiar a intregului laborator al lui Frankenstein. Campul electric este mai mare iarna decat vara si exista si o variatie diurna cu un minim de potential dimineata si cu un maxim la amiaza. Acest camp electric are o valoare mica in vecinatatea solului, cam de ordinul unei sutimi de volt pe metru si creste pana la valori de mii de volti sau sute de mii de volti in vecinatatea unui nor. In mod normal pentru a culege acest curent ar trebui sa am mai multe puncte de contact aflate pe inaltimi, unde se afla potential electric mare. Mi-ar trebui niste radiatii penetrante care sa joace rolul unui fascicol de fire numeroase care sa faca contact electric cu toate straturile indepartate si care sa aiba proprietatea de a scadea potentialul electric exploziv in cazul in care tensiunea mediului ar fi la un potential prea inalt si astfel scanteile sa poata fi amorsate de la distanta. Radiul ar fi perfect daca nu ar fi radioactiv, asa ca inca lucrez la aceasta.
    Pana voi gasi solutia la aceasta problema, datorita unei alte proprietati a atmosferei si anume conductibilitatea mi-am propus ca noul model de smartphone sa contina si un generator de ioni negativi, care sa aiba si un rol de neutralizare a ionilor pozitivi emanati de catre aparatele electrice.
   In atmosfera exista in mod constant particole care au sarcini electrice, pozitive sau negative care se numesc ioni. Campul electric pune in miscare acesti ioni si astfel aerul se gaseste parcurs de un curent, care-l face conductibil. Ionii negativi stimuleaza si armonizeaza majoritatea proceselor vitale, dar si pe cele din sfera psihicului si a emotionalului, iar concentratia mare de ioni pozitivi scade puterea de concentrare, genereaza dureri de cap, indispozitie, somnolenta, tulburari nervoase.
    In natura exista un raport egal intre cele doua concentratii, dar in marile orase datorita poluarii se poate ajunge chiar la un raport de 4/1 a ionilor pozitivi. Singura posibilitate pentru rezidentii acestor orase o constituie aplicatia de generator de ioni negativi asociata smartphonului meu, care ar fi si prima care nu ar produce ozon ca un produs conex. Cu ajutorul lui se  poate restabili starea naturala a atmosferei din incaperi, eliberand constant ioni negativi si totodata neutralizand pe cei pozitivi, avand un rol profilaxic dar si de tratament in diverse boli ale civilizatiei.
    In natura ionii negativi sunt creati de razele cosmice, razele ultraviolete, plante, caderi de apa. De aceea dupa o ploaie de primavara ni se schimba starea de spirit. Concentratii mari de ioni negativi se gasesc in natura in paduri montane, langa cascade sau plaje. Aici oamenii se simt plini de energie si revigorati.
   In curand datorita acestei aplicatii a telefonului, oricine se va putea bucura de aceste molecule fara gust, inodore care te scutesc de stres, atenueaza depresiile fara medicamente, reduc durerile de cap, letargia, ameteala si greata. Tot ei inhiba dezvoltarea bacteriilor, astfel ca va exista un risc mai mic al imbolnavirilor prin infectii respiratorii, infectii gastro-intestinale, infectii ale pielii.
  Acum ca ti-am spus ce ma framanta, poate ma ajuti cu o idee cum sa-mi pun in practica visele pentru ca eu aici m-am impotmolit sau poate ti-a venit o idee si atunci deja te apuci sa construiesti aplicatia ta.
 Orice ai hotari sa faci, eu iti urez sa intalnesti numai oameni extraordinari, alaturi de care sa te poti dezvolta cum iti doresti si care sa-ti sporeasca creativitatea.
                                                              Creeaza aplicatia UTOK a viitorului!

9 comentarii la „Energia benefica a atmosferei inclusa intr-o aplicatie de telefon

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.