Earth Hour Craiova

    A inceput totul acum 8 ani in Sydney cu stingerea luminilor in oras intr-un eveniment organizat  de catre organizatia caritabila World Wildlife Fund (WWF) in colaborare cu Sydney Morning Herald. Organizatia si-a propus ca misiune  stoparea si inversarea distrugerii mediului inconjurator si permite participantilor pe langa participarea directa la schimbari pozitive asupra mediului, comunitatii si sa sprijine financiar evenimentul.  S-a folosit aceasta platforma pentru a se obtine sprijinul public in a opri defrisari in tari ca Argentina, Paraguay sau s-au lansat programe de educatie in scoli din Taiwan, Thailanda.

Earth Hour Craiova

   In cativa ani Earth Hour a atras un record de tari participante -162 in 2014 si se preconizeaza acoperirea globala in viitorul apropiat. La acest eveniment s-au alaturat organizatii de voluntari din intreaga lume, atragand marile orase, companii si organizatii. Astfel la nivel mondial se opreste luminarea: panourilor masive din Piccadilly Circus, Times Square,  cazinourilor din Las Vegas,  Turnului Eiffel, Opera House Sydney si chiar a Statiei Spatiale Internationala.

 

  Exista o constientizare publica si o preocupare pentru organismele vii, mediul si sanatatea publica care a reaprins angajamentul public si a activizat intreaga lume printr-o paleta larga de evenimente si activitati. Milioane de oameni sunt mobilizati cu privire la problemele de mediu, se da  un impuls in eforturile de reciclare din intreaga lume, in folosirea energiei eco,  se concentreaza asupra efectelor incalzirii globale.  Acum luptam pentru un mediu curat intr-un mediu ravasit de ravagiile schimbarilor climatice, cautam sa lasam generatiilor urmatoare o lume curata si sanatoasa. Este un mare eveniment civic serbat la nivel mondial si este sarbatorit de oameni de diferite credinte si nationalitati. Este mai mult decat o actiune simbolica, permite efectuarea de modificari reale incepand cu o mica economie la curent, iar participarea masiva emite un mesaj pentru liderii lumii ca ne pasa si ca suntem gata sa trecem la fapte. Atrage atentia chiar daca numai pentru o ora, constientizeaza problemele, inspira la actiune si trecerea la actiune este componenta cea mai importanta.

Earth Hour Craiova

   Nu trebuie neaparat sa astepti aceasta zi din an ca sa te angajezi pentru a proteja mediul, deoarece de fapt fiecare zi este o sarbatoare in cinstea Pamantului. Ai posibilitati nelimitate de a te implica facand ceva frumos pentru planeta si in acelasi timp sa te distrezi si sa intalnesti oameni noi. Am sarbatorit acest eveniment, Earth Hour Craiova, in fiecare an prin stingerea luminilor in locuinta si am profitat de aceast eveniment pentru  a iesi la  plimbare.

 

  Anul acesta evenimentul este sarbatorit pe 28 martie, aproape de Echinoctiul de primavara de pe 21 martie, cand ziua si noaptea au fost egale, iar Pamantul a fost cel mai aproape de Soare. S-a stabilit aceasta data la nivel mondial alegandu-se ultima sambata din martie, deoarece ea permite ca in intervalul orar de 20:30-21:30 sa se gaseasca in intuneric toate orasele.
Mesajul de acest an este “Dăruieste naturii din energia ta!” in fiecare zi, pentru a contribui la un mediu mai curat si mai sanatos, iar oamenii sunt incurajati sa stinga lumina pentru a atrage atentia asupra problemelor globale de mediu.
   Craiova a aderat la Ora Pamantului si pe 28 martie locuitorii sunt invitati sa stinga luminile in intervalul orar 20:30- 21:30 si sa iasa la o plimbare impreuna cu cei dragi. Pentru Earth Hour Craiova, Asociatia Studentilor din Facultatea de Fizica din Craiova (ASFFC), Asociatia Junior Chamber International Craiova (JCI Craiova) si Centrul Local Craiova Cercetasii Romaniei (ONCR) ne propun o serie de evenimente dedicate:
  • JCI Cycling Day – tur ciclist al orasului incepand cu ora 11:00, 28 martie 2015 cu plecarea dinParcul National “Nicolae Romanescu” (centrul de inchirieri biciclete). Cine nu are bicicleta poate inchiria de la fata locului, pe baza cartii de identitate. Pentru inscriere utilizati formularul online sau trimiteti e-mail la iulian.tanase@jcicraiova.ro.

Craiova Earth Hour 2015:

  • Dance for Earth – 20:30 – 21.00, toti cetatenii orasului Craiova sunt invitati sa danseze in Piata Mihai Viteazul Craiova. Actiunea este sustinuta de cluburile de dans din oras.
  • Observatii astronomice oferite de Centrul ASTROED – Universitatea din Craiova.
Earth Hour Craiova
Eu voi incepe cu a planta in jurul blocului un gard viu ce va inlocui bucatile uscate din cel vechi,

 

Earth Hour Craiova
apoi vom merge in Parcul Poporului pentru a elibera in natura broscuta nostra testoasa- Bety.     A adus-o  Iepurasul de Paste acum cativa ani lui Iris, dar acum Iris a crescut si are alte preocupari, astfel incat am decis s-o eliberam pentru a nu o mai chinui cu traiul searbad dintr-un terranium aflat intr-un apartament de bloc.

 

Earth Hour Craiova
  I-am ales locul de acum o luna, noua ei locuinta va fi langa casuta lebedelor, iar ele ii vor fi noile vecine.
Sigur va fi aici mai fericita si poate isi va gasi si perechea, iar noi vom veni mereu sa o vizitam.

 

  Seara vom merge la evenimentul  organizat in Piata Mihai Viteazul Craiova, unde vom dansa si vom privi cum evolueaza cluburile de dans din oras.
    Din punctul meu de vedere acest eveniment imi da oportunitatea de a vedea cat sunt de dependenta de Internet, descoperind o ora fara sa am acces la calculator, pot sa protejez mediul inconjurator, sa receez natura astfel incat plantele si animalele sa-si gaseasca locul binemeritat si imi da un prilej de a ma plimba   si distra impreuna cu cei dragi.
Dăruieste naturii din energia ta!

4 comentarii la „Earth Hour Craiova

  1. Inteleg ca ne vedem in centru, intre 20:30 si 21:30. Cum o sa fie intuneric, ma recunosti dupa o umbrela mare si galbena, pe care scrie Aloe Vera, natural 🙂

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.