Decameronul SuperBlog

Decameronul SuperBlog

           I-am spus Decameronul SuperBlog deoarece seamana intrucatva cu Decameronul lui Boccacio, cu deosebirea ca aici am avut 10 probe la distanta de cate doua zile si nu 10 zile consecutive.  Si povestile Competitiei Spring SuperBlog 2015 difera de cele medievale, sunt moderne, serioase, interesante, unele surprinzatoare, altele pline de talc, iar din fiecare ai putut desprinde un dram de intelepciune.

    Dar sa o iau cu inceputul, nimic nu ar fi fost posibil fara ajutorul unor Krai-nici de soi, care au vestit in toate imparatiile on si offline despre acest un nou eveniment al SuperBlogului.
    Cum altfel s-ar fi putut aduna ordinele cavalerilor bloggeri din intreaga tara ca sa se intreaca in turniruri de poveste??
    Informatiile au trebuit sa ajunga in timp real la toti cavalerii, ca astfel acestia sa se poata inscrie in Competitie. Fiecare partener media a sustinut si sustine inca pe tot parcursul Competitiei evenimentul prin mijloacele sale, in functie de specificul sau.
Pentru ca esti mereu intre prieteni cu ajutorul TVR2, el a pus la dispozitie spatiul publicitar difuzand spoturi TV, Radio Lynx fiind cel mai durabil proiect media/radio online live privat din Romania au difuzat spoturile radio, 121.ro – comunitatea femeilor senzaționale si Mujer – portalul femeilor cu influențe feministe din al treilea val, sunt vechile tale prietene care acum au contribuit cu articole pe forum, site, comunitate.
    PHOTO Magazine– revista care combina arta fotografica cu tehnica foto si Connect cea mai mare revista de telecomunicatii din Europa, fiind reviste print au publicat machete, interviuri, stiri, care au fost preluate si pe site-urile lor. Revista Orizonturi Literare a promovat online materialele de exceptie a tinerelor talente, Comunicatedepresa.ro si-a pus in functiune serviciul de informare prin care s-a aflat tot ce s-a comunicat in Romania, iar PRwave fiind dedicat in totalitate expertizei in relatii publice, imagine si comunicare pentru afaceri, a adus zilnic cele mai noi stiri.
CREADIV si-a oferit serviciile web de excelenta prin care a adus valoare competitiei, Media IQ,-primul serviciu de media intelligence din Romania a oferit acces instant la peste 110.000 de surse online: publicaţii, social media, forumuri, bloguri si toateBlogurile.ro– primul portal dedicat blogosferei romanesti si-a anuntat cei peste 16.000 de membri printr-o activitate si interactiune in timp real.

Cu alte cuvinte, s-au ales partenerii media potriviti pentru Competitia potrivita, asigurandu-se vizibilitate, invitati si rezultate evenimentului in toate etapele: pre-eveniment, in timpul evenimentului unde ne si aflam si vor fi si post-eveniment. Competitia inca nu-i incheiata, mai este timp pana la decernarea trofeului celui ce va fi dovedit cel mai bun, mai este timp pana se vor publica impresiile, se vor monta toate stirile/reportajele si se vor realiza toate interviurile, asa ca am timp sa va povestesc in continuare depre ea si despre planul meu de a stabili o zi a Partenerului SuperBlog.
   Datorita krai-nicilor superprofesionisti chemati de SuperBlog, s-au strans intr-un palat virtual un grup de vreo suta de bloggeri, care din primul moment s-au pus pe socializat animand blogoosfera. Pentru a-si petrece timpul cu cat mai mult sens, mai-marii SuperBlogului au hotarat sa aleaga cate un rege sau regina in fiecare zi in postura unui sponsor. Acesta a dictat  unde si cum si-au petrecut timpul bloggerii, fixand o structura si o tematica pentru cadrul fiecarei probe, iar  bloggerii s-au supus cu drag intru povestit.

Si uite asa, la fiecare doua zile in livada SuperBlogului, toata lumea s-a adunat si a asteptat cu sufletul la gura tema de povestit hotarata. Ca sa le piara emotiile bloggerii s-au intrecut in glume, si-au aruncat tot soiul de tachinarii in stilul profesionist al oamenilor inteligenti, au socializat, dar dupa ce se anunta tema probei se puneau pe treaba, devenind sobri si raspandind in jurul lor un aer de sarguinta plina de entuziasm. Istorioarele lor au relatat intamplari pilduitoare particularizate intr-un stil propriu si deseori bloggerii au fost un fel de personaje-povestitori cu rol de participanti directi sau daca nu, cel putin de martori ai intamplarilor.

Astfel fiecare si-a spuns povestea proba cu proba cu placere si cu ambitia ca povestirea lui sa fie mai impresionanta decat a celorlalti. Urma o perioada in care domnea o atmosfera plina de suspans animata de dezbateri mai mult sau mai putin critice, fiecare socotindu-si modul in care s-a apropiat sau nu de naratiunea cadru raportandu-se la ceilalti. Intr-un  final s-au ales liderii fiecarei probe, de catre un juriu de bloggeri parteneri ai Spring SuperBlog 2015. Juriul a fost alcatuit din fosti participanti si castigatori ai celorlalte editii, ei acum  sustinand Competitia si indeplinind o grea sarcina: aceea de a cuantifica si departaja intr-o ierarhie, povestile vechilor prieteni.

 
  Daca nu-i cunoasteti vi-i prezint pe data:
 
– Cristina Lincu alias Linku – Castigatoarea locului I SuperBlog 2014 cristinalincu.wordpress.com
– Bianca Bîzîiac alias Pinky Rainbow – Castigatoarea locului I Spring SuperBlog 2014 tulips-and-sparkles.blogspot.ro
– Dana Lalici – Castigatoarea locului I in SuperBlog 2013 sexulslab.info
– Christian Hertzug – Castigatorul locului I in SuperBlog 2012 ‘mnealui.info
– Robin Molnar – Castigatorul locului I in SuperBlog 2011 Robintel.ro
– Manuel Cheța – cel dintai clasat in SuperBlog 2010 TehnoCultura.ro
– ArenaIT.net – Blog colectiv, castigatorul locului I in prima editie SuperBlog 2008 arenait.net
– Mirela Șurghie – extravita.ro
– ltea Zambori – nebuloasa.info
– Raluca Gabriela Cincu – Clasata pe locul 7 in Spring SuperBlog 2013 romaniistiuromaneste.wordpress.com
– Irina Bartolomeu – irina.bartolomeu.ro
– Aurora Toma – tomaaurora.blogspot.ro
– Ana Veronica Mircea – gandvis.wordpress.com
– Alina Gheorghe – www.literestacojii.com
 
    La sfarsitul celor zece probe se va afla marele castigator, liderul  blogosferei, ce isi va ocupa mandru locul in galerie.
   Cel care va dovedi ca poate reda poezia sentimentelor omenesti, frumusetea tainica a naturii, experienta vietii tradusa cu mijloace literare intr-o limba limpede, armonioasa si pura, a carui muzicalitate a frazelor  va aduce  trairi tulburatoare in suflete, acesta va fi incoronat la Gala SuperBlog.
 
    Pentru a le multumi partenerilor media și bloggerilor parteneri care au sustinut Competitia, am hotarat sa aleg o zi care sa fie de acum incolo Ziua Partenerului SuperBlog. Pentru ca este o editie aniversara SuperBlog si anume a zecea din istoria competitiei, pentru ca la ea au participat numai bloggeri de nota zece si pentru ca mie-mi semana cu Decameronul lui Boccaccio, am ales ziua……… a-4-a din luna a-4-a.
 
     Ma gandisem initial sa fie ziua a 10-a din luna a 10-a, dar apoi m-am razgandit deoarece pana atunci mai e mult si bine, asa ca am luat hotararea sa fie ziua 04.04.
De ce ?
Simplu: atat mi-a iesit din calcul.
14 bloggeri parteneri + 12parteneri media + 8 sponsori + 10 probe/ nota10 data Competitiei  = 4,4
Ramane stabilit astfel: voi crea un eveniment virtual cu acest nume pe 04.04.2015, la care-mi voi invita toti prietenii ca sa-i cunoasca pe sarbatoriti.
   Pentru o asa petrecere este nevoie de ceva pregatiri: de impodobit aleea Facebook cu servete pestrite, bannerele sa fie afisate in locuri de cinste, e-mailurile trimise invitatilor, hashtag-urile pe Twitter/Google+, Facebook, Instagram create; echipele de fotoreporteri pregatite pentru a transmite pe Youtube si Instagram, ultimele probe de sunet facute, sustinere pe toate retelele sociale de mai sus.
 
    Vestitorii vor sufla semnale din trompeta, iar curiosii se vor iti repede  la ferestrele si peretii  cetatilor retelelor sociale: Facebook-ului, Twitter-ului, iar eu pe post de crainic voi anunta solemn pe wall-uri:
 
   – Domnite si cavaleri, curteni, ostasi, calugari, mare petrecere, mare, incepe live blogging,  prezenta este obligatorie, absentele motivate sunt sanctionate :).
                 Sa inceapa petrecerea si sa curga alaiul de parteneri media si de bloggeri parteneri!
 
 
 

 Spring SuperBlog 2015

16 comentarii la „Decameronul SuperBlog

  1. Hai ca avem si proba ca toate calculele duc la 04.04 si toate drumurile la Brasov 🙂 Cred ca ii bagaram in ceata cu atatea calcule. La tine e mai simmplu, dar eu mai aveam putin si faceam prin reducere la absurd :)) Spor!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.