Salata de cruditati si mix de germeni

       Masa de seara se recomanda mereu sa fie mai usoara, asa ca azi am facut o salata.
Am folosit o salata Iceberg ale carei frunze sunt crocante si in general este folosita mai degraba pentru textura decat pentru gust, care este putin fad, aduce cu varza.
      Germenii sunt un cadou minunat al naturii, deoarece contin esenta plantelor mature, sunt alimente superconcentrate.

Germenii sunt o hrana vie!
     Mixul de germeni folosit in aceasta salata este alcatuit din: varza rosie, broccoli, lucerna.
   Germenii de lucerna sunt cei mai complecsi germeni, contin multe vitamine: A, C, B12, D, E, K, multe minerale: Ca, P, Mg, Mn si enzime indispensabile digestiei. Actiunea lor este antiinflamatoare, antihemoragica, bactericida asupra microorganismelor din cavitatea bucala si sunt un fortifiant general.
   Germenii de varza sunt folositi in general ca decor datorita culorii, dar contin vitamine importante: A,C, U, minerale: I, Fe, S. Sunt recomandati in afectiuni respiratorii, anemie, afectiuni digestive, rahitism.
   Germenii de broccoli  ca si leguma au proprietati inegalabile, in ei existand cantitati mari de vitamine, enzime si minerale ce regenereaza celulele cerebrale, ajuta la buna functionare a glandelor endocrine si previn anumite tipuri de cancer.

 

 
Ingrediente:
 
o salata Iceberg;
2 rosii;
un morcov;
o legatura de ceapa verde;
50gr mix de germeni;
Dressing:
o lingura de ulei de masline:
o jumatate de lamaie;
o lingura miere;
sare;
piper
      Se taie salata Iceberg in fasii, rosiile in feliute, ceapa in rondele, iar morcovul se da pe razatoare.
    Dressingul salatei este racoritor si dulce si se alcatuieste intr-un bol sau borcan, turnandu-se apoi peste salata.
 In cazul in care va hotarati sa obtineti singuri germenii, am gasit un tabel alcatuit de Mihaela Serea.

17 comentarii la „Salata de cruditati si mix de germeni

  1. Ceea ce citesc aici, este o rețeta de sănătate pură. Această rețetă, împreună cu o porție zdravănă de fericire și veselie, asigură un boost de energie și de sănătate organismului nostru. Mi-ar plăcea să o încerc, am să salvez acest articol și am să revin cu o părere.

    Mulțumesc pentru rețetă!

    1. Cruditatile au o importanta vitala pentru sanatatea noastra si a aparut o noua stiinta nutrigenomica ce aduce dovezi in legatura cu influenta alimentelor asupra lanturilor de ADN si ARN. Suntem responsabili de viitorul speciei umane si azi de multe ori copii sunt mai bolnavi decat adultii, datorita faptului ca suntem inchisi intr-o civilizatie sintetica.
      omul modern riscă, prin produsele alimentare cu un grad mare de procesare, să îşi denatureze grav nu numai sănătatea imediată ci şi materialul de bază ai cromozomilor săi, cu consecinţe încă necalculabile asupra lui şi a urmaşilor săi. Astfel, actul hrănirii devine unul de mare responsabilitate asupra viitorului întregii specii umane, căci deja trăim într-o lume în care copii sunt mai bolnavi decât părinţii şi chiar, în prea multe cazuri, mor înaintea acestora.

  2. Ador combinatiile gen legume + germeni! Odata am avut norocul de a incerca si germenii de ceapa rosie (daca nu ma insel) si erau foarte bune la gust 😀
    Salata ta mi se pare destul de usor de facut, si gustoasa. Buna treaba!

    1. Germeni de ceapa nu am mancat si chiar sunt curioasa sa vad cum sunt. Am incercat sa cultiv eu germeni, dar pana acum nu mi-a iesit ceva care sa ma incante si asceasta cred ca are legatura cu lumina insuficienta de care au beneficiat.

  3. Si eu am infulecat o Salata! Ce-i drept are sora mea o reteta FABULOASA!
    Rosii, branza, sunca presata sau bucatele de piept de pui .. si FASOLE rosie (boabe) .. NEBUNIEEE!! Imi pare rau ca nu am facut o poza salatei din aceasta seara!

  4. Sanda, arata super apetisanta salata asta si te admir pentru ca te tii de treaba.
    Arunc o idee si nu ma supar daca nu ne zice nimeni "prezent": noi, fetele din blogosfera, am putea sa facem un soi de club de experimente gastronomice – dar numai experimente reusite, of course :P. Eu vad fete vesele, mancare buna, dans si discutii interesante ;).

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.