Pachetele de primavara……in februarie

         Astazi este miercuri, deci mancam fara carne la indemnul lui Daniel, initiatorul proiectului „Miercurea fara carne”. Pentru mine si cei aflati ca si mine la inceput de drum, o sa fie putin mai dificil, dar nu imposibil.
   Astazi m-am gandit la primavara si de dorul zilelor calde (acum sunt -8 grade C), am ales sa fac ….pachetele de primavara. A fost mai dificil deoarece e prima oara, dar de data viitoare vor fi mult mai aratoase, ca delicioase sunt. Am trisat un pic, deoarece am cumparat un pachet congelat din mix de legume orientale ce a cuprins: morcovi, praz, muguri de fasole mung, mazare, varza alba chinezeasca, conopida, muguri de bambus, ardei dulce, ciuperci Mu-Err, pastai de mazare tanara.
Ingrediente:
 

  • un pachet mix de legume orientale;
  • doua linguri de muguri de bambus;
  • sos dulce acrisor;
  • o jumatate de pachet de foi de orez;
  • sare;
  • ulei;
  Pachetul de foi de orez avea pe spate cateva date de nutritie si instructiuni de folosire, dar insuficiente dupa parerea mea( daca eram chinezoaica cred ca mi-ar fi fost de ajuns).
     Foile sunt fragile, usor casante, au aspect de hartie si un model in relief  ( mie-mi aduc a tabla striata).  Deoarece nu am reusit sa le rulez fara sa le sparg, le-am udat foarte putin cu apa pe partea cu suprafetele concave. M-am tot uitat la diverse retete pe net, dar nimeni nu dadea o solutie de a le rula mai usor, poate si pentu ca am cautat doar retete in romana.

 

Prepararea:
 
   Am calit in putin, foarte putin ulei legumele si apoi am pus capacul la tigaie, lasandu-le 12 minute (atat era indicat pe punga). S-au racit putin si am mai adaugat doua linguri de muguri de bambus pentru o nota mai puternic orientala.        Foile le-am umezit putin, am pus legumele intr-o parte a foii, am rulat pana in capat si am indoit marginile, s-au lipit instant si nu se desfacea legatura.( Marele zid chinezesc e facut cu „supa de orez” pe post de mortar si daca el a rezistat atat, inseamna ca si pachetelele noastre o sa stea lipite inclusiv in tigaie) Seamana cu rulatul de la sarmalele, decat ca foaia de orez este mult mai fragila. Am calit pachetelele in tigaie pana s-au rumenit usor si apoi le-am aranjat in farfurie punand putin sos dulce-picant peste ele. La restaurant era servit separat si se intingea in el, dar pe mine nu m-a incantat aceasta modalitate se servire.

 

馬薩布納!
Daca nu ati inteles chineza mea v-am spus : Pofta buna!

 

5 comentarii la „Pachetele de primavara……in februarie

  1. Imi place mult mixul de legume pe care l-ai ales. Si sunt de acord cu tine, arata mult mai apetisante cu sosul deasupra lor si nu separat. Asa am mancat si eu cu Xaara la Dragonul de Aur.
    Totusi, indiferent de modul de servire, mi se pare una din cele mai gustoase bucate din bucataria asiatica. Foarte buna alegere!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.