Fuseram la Social Media Summit 2015

Fuseram la Social Media Summit 2015
    S-a trezit mai ieri blogosfera craioveana, cu noaptea-n cap si a incalecat pe-un cal invatat  si el tot craiovean, cu nume de Hyperion -prima rama electrica din Romania,  ca sa participe la Social Media Summit Bucuresti 2015, organizat de Revista Bizz la Hotel Howard Johnson Grand Plaza.
Fuseram la Social Media Summit 2015
    Eu eram cam adormita, asa ca primul lucru facut in capitala a fost sa beau o creamy mocha, iar apoi cu forte proaspete mi-am ocupat locul in sala.
Creamy mocha
Cine nu a facut ca mine a adormit pe fotoliul sponsorului:)).
Somnoroase pasarele pe la Social Media Summit
   La o renumarare, din 7 cati plecasem de acasa am iesit 9, pe langa Daniel, Meli, Rares M, Cosmina, Mihnea, Cata si eu, ni s-au adaugat  Rares C si  Daniela, care erau veniti in Bucuresti de mai mult timp.
 Social Media Summit    Despre eveniment ar fi multe de spus, lucruri bune si foarte bune, dar cel mai important este ceea ce ne-a prezentat Costin Cocioaba blogger refresh.ro, si anume ca a crescut blogosfera mai mult decat dublu,  2014 a fost cel mai bun an al publishingului online romanesc din toate timpurile.  Apoi a facut un profil al bloggerului roman, iar la locatia bloggerului m-a surprins placut sa vad ca Doljul era la egalitate cu Clujul, impartind frateste locul doi. Prezentarea sa este aici. A urmat un studiul facut in perioada 24 iunie –30 iulie 2014, pe 578 bloggeri romani, esantion reprezentativ pentru cele 85.551 de bloguri din Romania (raportare Zelist) si care a furnizat o comparatie a blogosferei intre inceputul de an 2014 si finalul acestuia. Studiul se gaseste aici.
 
In continuarea evenimentului Social Media Summit, Marta Usurelu, Redactor-Sef  la Biz ne-a prezentat alte studii in exclusivitate:
  • Top 10 bloggeri cu care lucreaza companiile:
finalizat cu top 10 bloggeri, unde Chinezu a ocupat locul de onoare de cap al listei si ne-a speak-uit in ardeleneste decalogul bloggerilor in relatia cu agentiile.
  • Top 20 agentii care au lucrat cu bloggerii in 2014,
unde GOLIN a intrecut cu 132 de puncte dintr-un total de 478 pe urmatoarea clasata MSL Group The Practice Prezentarea este aici si aici.    Revista Biz ne-a incantat cu noul numar (aparut chiar in aceea zi) din cadrul proiectului Biz World, luand pulsul schimbarilor in orasul viitorului, orasul-stat din sud-estul Asiei – Singapore. Manafu ne-a informat despre „Dark Social” forta dominanta in online sharing, referindu-se la traficul web ce decurge din surse care nu pot fi urmărite de către software-ul de analiza. Apare atunci cand utilizatorii impartasesc link-uri de continut prin intermediul platformelor de comunicare, inclusiv e-mailuri, mesaje instant si mesaje pe forumuri, reprezentand de trei ori activitatea de partajare sociala de pe Facebook. Prezentarea sa se gaseste aici.
   Dupa pauza, la Social Media Summit, a urmat o sesiune extraordinara cu Iulian Padurariu, Consultant Marketing, Marks, antreprenorul roman pe a carui carte de vizita scrie “11 premii Effie”, care ne-a spus despre culisele succeselor din social media din Romania si ne-a demonstrat impactul campaniilor de social media folosind puterea unui vis in locul puterii banului.
Am plecat din pacate inainte de a termina speech-ul, deoarece trebuia sa prindem trenul spre casa. Inchei cu o imagine graitoare a decalogului intocmit de  Chinezu, pe care-l puteti urmari aici integral.
Ne vedem la anu, la Social Media Summit 2016.!!!
Blogosfera olteana la Social Media Summit
 

16 comentarii la „Fuseram la Social Media Summit 2015

  1. Hai ca nici eu n-am baut cafea si nu m-a luat somnul 🙂 Nici n-avea cum, cu atatea subiecte interesante si informatii tocmai bune de aplicat sau de experimentat. Spor!

  2. Mă bucur că ați fost la SMS București și că ați reținut atât de multe lucruri! Cât despre muzică, sunt de acord cu Xaara, ar trebui să o scoateți pentru că este deranjantă, dar fiecare face ce vrea pe blogul său :D, luați-o doar ca un sfat.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.