Visul unei nopti..de 14 februarie!

 

„Suntem făcuţi din acelaşi material din care sunt ţesute visurile.”
W Shakespeare
    Ne place sa visam cu ochii deschisi, poate pentru ca astfel uitam ca suntem si noi ca un vis, ne putem destrama oricand, iar calitatea visului nostru este data de  valoarea fiintei noastre.
   Visul meu e sa fiu mereu alaturi de tine, sa vezi in ochii mei cat te iubesc fara ca sa ti-o spun, sa simti ca esti o parte din mine chiar atunci cand nu ma poti vedea, sa-ti multumesc pentru dragostea ta chiar daca tu nu ma crezi ca am al saselea simt cu care „pot vedea viitorul”. Poate chiar Shakespeare m-a determinat sa nu mai incerc sa-mi masor sentimentele cu ajutorul cuvintelor ce pot fi inselatoare, pentru ca mi-a soptit dintr-o carte:
„Dragostea pe care o poti masura este intotdeauna foarte saraca.”
      Deoarece te cunosc prea bine, stiu ca preferi sa simti dragostea mea in locul celor doua cuvinte vesnice, care spuse prea des ajung sa te sacaie si sa nu le mai bagi in seama si pentru ca in curand vine ziua indragostitilor m-am hotarat sa-ti fac o surpriza cu ajutorul Genius Travel: o invitatie in “Cupid in Wonderland”.
     Aceasta este tema de anul acesta a Il Ballo del Doge din cadrul Carnavalului de la Venezia (31 ianuarie – 17 februarie), este un tribut adus dragostei in toate formele si sub toate nuantele, o celebrare a ei cu personaje venetiene fantastice, artisti talentati si improvizatii de bucurie a unor oaspeti din toata lumea colorati, veseli si cu sufletul vesnic tanar.
        Iti ofer cu ajutorul acestui geniu in turism:

 

  the Dream of a lifetime and a lifetime of Dreams…  


    Vreau sa luam parte la acest vartej de emotie unic, la aceasta Masquerade party, ce aminteste de splendoarea vechii Republici Serenissime Venetia.
      Ne asteapta pe Canal Grande Hotelul Antiche Figura, langa splendidele biserici Chiesa di S. Simeon, Chiesa dei Frari, Chiesa di San Rocco sa ne redescoperim unul pe altul si impreuna sa descoperim atmosfera fascinata a unui oras in plina sarbatoare a dragostei.

 

     Hotelul de cinci stele, un vechi palalazo venetian, are o vedere unica prin romantismul ei spre Canal Grande, cea mai frumoasa „autostrada” din lume, iar privelistea sa noaptea,  strabatuta de gondole iluminate este uimitoare.
    Camera noastra este personalizata printr-o frumoasa piesa de mobilier cu aer romantic ce-i imprima caldura incaperii – un pat baldachin cu panze diafane si voaluri discrete.

 

     Sa nu-ti fie teama nici de insusi Casanova oricat de fermecator si zambitor ar fi, oricat de bine ar arata imbracat in costumul sau extravagant, nici de improvizatiile sale de tip Commedia del’ Arte, pentru mine nu este decat un personaj masca, un amestec de Pulcinella, Brighella si Arlecchino, pe cand tu esti o existenta reala, o dedublare a eului meu.
    Daca inca nu te-am convins, un sarut la apus intr-o gondola ce trece pe sub Podul Puntea susupinelor ne va lega vesnic si vom avea parte de dragoste eterna.

   Cine nu crede aceasta legenda de secole inseamna ca nu a vizitat Venetia si  nu stie ce frumos e sa te pierzi printre canale, poduri, sa admiri orasul, sa iei un aperitivo, digestivo, sa imparti totul cu cel pe care-l iubesti.

 

11 comentarii la „Visul unei nopti..de 14 februarie!

  1. Am vizitat și eu Veneția acum mulți ani, am prins-o vara, destul de aglomerată, dar frumoasă. Am avut noroc de vreme, am hrănit porumbeii și a fost romantic exceptând soriceii de pe străzi. Oricum, și ei au farmecul lor. 🙂

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.