Top supe creme

         Revista de lifestyle TrendList in cadrul concursului de continut,  

mi-a propus ca tema un articol Top 5 retete de supe crema. Este o tema foarte interesanta deoarece desi in restul Europei se gasesc des in meniu, la noi in tara nu prea se obisnuieste sa se consume. Ciorba traditionala romaneasca se face cu legume taiate in bucati mari, iar consistenta unei supe creme este asociata in mod gresit cu persoanele bolnave sau bebelusi.  In bucataria altor popoare se gaseste la loc de cinste si desi nu se afla intre bucatele traditionale stiu ca va place catifelarea si finetea sa.

 Din fericire sunt un mare fan al supelor crema deoarece fata mea nu vrea sa manance ciorbele cu zarzavat decat daca sunt fara…zarzavat, asa ca de vreo zece ani sunt maestra la supe creme.
    V-ati dat seama de ce ?? In supa crema nu se vede niciun zarzavat, toate sunt pasate. E singura metoda prin care am reusit sa conving un mofturos mic sa manance legume fierte.
Topul supelor la noi in casa este acesta:

1. Supa obisnuita la care se paseaza legumele rezultand o supa crema mixta, iar copilul mananca tot deoarece nu mai are ce leguma sa pescuiasca si sa o exileze pe marginea farfuriei
2. Supa crema de ciuperci
3. Supa crema de mazare
4. Supa crema de dovleac si v-am pus si o poza spre exemplificare
5. Supa crema de rosii in cele doua variante in functie de anotimp :

  • cea spaniola raw Gazpacho 
  • romaneasca cu rosii fierte
6. Supa crema morcovi si portocale
7. Supa crema de legume verzi
8. Supa crema de ceapa
9. Supa crema de dovlecei si usturoi
10. Supa crema de conopida
11. Supa crema de sfecla si mere
12. Supa crema de spanac si leurda
13. Supa crema de patrunjel cu hrean proaspat
14. Supa crema de gulii
     In principiu se poate face supa crema din orice legume sau se pot combina rezultand supe dulci, supe condimentate sau supe rafinate ca cea de ceapa cu branza Gruyère. Eu ador supele crema dulci, dar acestea nu sunt pe placul multora mai ales in sudul tarii unde la loc de cinste este supa acrita cu zeama de varza, corcoduse verzi, struguri verzi sau rubarba.
    Supele sunt foarte importante in alimentatia zilnica, astfel organismul absoarbe si asimileaza substante nutriente intr-un mod rapid, fara a fi nevoie de digestie. Se prepara repede, nu necesita multe ingrediente, au un continut scazut de calorii fiind recomandate celor ce vor sa scada in greutate, sunt recomandate in mai multe boli precum astmul, diabetul zaharat, bolile cardiovasculare si ne hidrateaza fiind si un substitut al consumului excesiv de ceai sau cafea.  O dieta cu supa fierbinte este utila acum in aceasta perioada rece a anului si este si sanatoasa prin faptul ca asa se pot egala sau depasi cei doi litri de lichid pe zi necesari corpului.
    Este foarte important modul in care folosim legumele la prepararea supelor: conteaza tipul de leguma pe care il fierbi, prospetimea legumei, timpul si conditiile de fierbere. Unele legume sunt astfel puse in valoare: fasolea, mazarea, lintea sau amidonul din cartofi, devin prin fierbere digerabile. Fierberea face ca vitaminele sa se combine cu fibrele, iar vitaminele sa fie mai bine asimilate.
      Apa in combinatie cu fibrele din legume, ajuta la eliminarea toxinelor,ne  purifiaza. Pentru a spori acest efect, putem folosi  legume diuretice, cum sunt ceapa, prazul, feniculul, rosiile, varza, dovleceii.
    Deoarece supa in general este nelipsita de pe masa romanilor, fiind de multe ori consumata pe nerasuflate si potolind cea dintai foamea, vreau sa ma ajutati sa intocmim un top al  primelor cinci supe creme aflate intre preferintele romanilor.

    S-ar putea sa aveti in meniu o altfel de supa crema pe care eu nu obisnuiesc sa o gatesc, asa ca va rog sa o adaugati si eu voi intregi topul.

Cei ce vor participa la acest poll https://www.facebook.com/CostadOroRomania?sk=app_371546086326431&app_data=28%2FTop-supe-creme%2F&pnref=story si ma vor sustine pot castiga premiul pentru sustinatori – 10 seturi cu produse Costa d’Oro (continand fiecare 1 sticla 1L Extra virgin, 1 sticla 1L Omega 3 si 1 oliviera).

Care sunt supele crema preferate?

5 comentarii la „Top supe creme

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.