4 lucruri invatate de la copilul meu

Am descoperit cam de la varsta de un an a lui Iris, ca nu numai eu o pot invata lucruri noi, ci si ea pe mine. Prima oara mi s-a parut ciudat ca un ghindoc sa-mi dea lectii de viata, dar intre timp m-am invatat si incerc sa fiu cat mai receptiva astfel incat uite 4 lucruri invatate de la copilul meu:
 
 

– sa ma relaxez si sa ma distrez 

    Exista atatia oameni seriosi, rigizi si multora dintre noi ne este pur si simplu greu sa ne distram, sa ne purtam prosteste si sa nu producem ceva. Controlul este bun, dar renuntarea la acest control in anumite moment este si ea buna. Poti experimenta renuntand la unele dintre regulile si conventiile rigide si Pamantul nu va inceta sa se roteasca. Poate fi extraordinar  sa-i lasi pe altii sa te vada ca pe o persoana umana, reala, confortabila si deschisa.
.

   – sa nu-mi fie frica sa experimentez

  Nimeni nu ajunge nicaieri fara sa experimenteze si aceasta afirmatie trebuie pastrata in inima. Cateodata, orice lucru diferit este mai bun decat rutina zilnica, chiar daca singurul lucru pe care-l faci diferit este sa mergi acasa pe o alta ruta. Schimbarea unei rutine zilnice poate relaxa subconstientul, cat sa concepi solutii noi si eficiente pentru problemele importante din viata ta, in special daca esti deschis la noi perspective asupra lumii.
 

– copii trebuie sa aiba responsabilitati, dar nu sa fie sclavi sau adulti in miniatura

    Copii au nevoie sa faca treburi in casa si sa participe la viata familiala cu responsabilitati pe masura lor si cateodata chiar daca te pufneste rasul ca de exemplu ghindocul de doi ani incearca foarte serios sa-si spele hainutele sau sa spele pe jos,  nu o face,  incurajeaza-l.
 
 
 

– demonstreaza ca esti un lider

   Nu-ti fie frica sa arati ca esti un lider, asa cum fac copii din cauza ca-i rasfatam cateodata cam prea mult. Un lider adevarat da dovada de dragoste si caldura, precum si de structura si limite.
 
 
   Acestea sunt lucruri invatate de la copilul meu. A fi parinte aduce o bucurie imensa dar si durere si tristete.
A fi adult inseamna sa accepti acest lucru, asa ca trebuie sa faci  loc in inima ta pentru toate lipsurile tale si sa te straduiesti  sa devii o persoana mai buna.
 

19 comentarii la „4 lucruri invatate de la copilul meu

  1. Oh, chiar avem de invatat de la generatiile care vin dupa noi. Au o nonsalanta si o modalitate de a vedea lucrurile de te lasa praf. Plus ca au idei clare despre ce vor si ce nu vor, iar noi adultii ar trebui sa invatam sa ne exprimam la fel de transant ca ei.

  2. Mereu am iubit copiii si felul in care acestia ma fac sa ma simt! Cred ca daca ne-am rupe putin din rutina zilnica si i-am lasa pe cei mici sa ne vorbeasca si sa ne primeasca in jocul lor, am fi cu totul si cu totul alti oameni!

  3. nu as putea sa zic ca sunt o mama buna,nu sunt,nu merit statutul de mama,mereu mi-a fost frica sa incep ceva,mereu m-am temut ca nu voi reusi,am incercat sa fiu mama,prietena companioana de joc si inca nu stiu daca am fost ce am vrut sa fiu!

  4. Cred ca un copil trebuie lasat liber si totusi supravegheat din umbra, trebuie sa i se acorde suficienta incredere si sunt deacord cu tine ca trebuie sa experimenteze si sa nu-l tinem in puf

  5. Eu am invatat multe de nepotica mea. Sa zambesc si sa ma bucur de orice, sa apreciez orice cadou primit si sa zambesc mereu, dar si sa spun lucrurile pe care le gandesc.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.