Toshibel si englezul sturlumbatic

     De trei ani laptopul meu Toshiba Satellite (Toshibel)  ma insoteste peste tot, asa ca nu era sa-l las acasa tocmai in concediu, mai ales ca aveam de gand sa stau trei saptamani. Mereu l-am luat ca bagaj de mana in avion si n-am avut niciodata probleme, dar am auzit pe altii spunand  ca scanarea cu raze X dauneaza. Mai erau niste zvonuri cum ca s-ar strica LCD-ul daca-l folosesti la altitudini mari, le  neg pe toate acestea deoarece le-am incercat pe ambele. De data asta nici macar adeverinta cu seria lui nu mi-au mai dat si nici acumulatorul pentru control nu m-au mai pus sa-l scot, dar in avion chiar n-am avut chef sa-l folosesc  pentru ca e mare si incomod de tinut pe masuta si ar fi trebuit sa dau scaunul in spate si sa-l pun pe genunchi. Oricum nu aveam mari businessuri si l-as fi conectat numai ca sa ma joc, eventual sa-mi citesc corespondenta.
   La hotel spre deosebire de altele, internetul a functionat foarte bine si nu am mai stat prin receptie rugandu-ma sa prind macar cat sa-mi citesc mailul, dar am avut o alta problema: am uitat incarcatorul laptopului acasa, asa ca prima grija a fost sa-mi cumpar unul nou. Ultima oara imi cumparasem o baterie laptop de la un magazin online de care am fost foarte multumita, insa acum eram departe de tara si nu puteam apela la ei.

    Cu banii dati in Spania, de la magazinul meu preferat imi cumparam doua, dar ramanea sa apelez la ei cu alta ocazie.
   Din nefericire ocazia s-a ivit dupa o saptamana, deoarece chiar daca am rezistat sa nu-mi iau laptopul pe faleza de frica  nisipului, mi-am luat laptopul la piscina hotelului (ca de aveam internet chiar si pe acoperis acolo unde era pozitionata piscina)

si un englez mai sturlumbatic a facut o saritura tip bomba exact langa mine si…..laptopul meu a baut apa cu clor. Repede am scos bateria si l-am pozitionat deschis la 90 grade cu tastatura in jos,  sperand sa se scurga apa intrata printre taste, dar…..degeaba.
    Degeaba si-a cerut si englezul scuze, degeaba l-am pus eu la soare, n-a mai vrut sa porneasca.  Nu stiu cu ce se ocupa vecinul de la piscina, dar simtindu-se cu musca pe caciula a adus o tastatura externa si dupa vreo trei ore de prajit la soare si noi si laptop, am incercat sa-l repornim, sperand sa nu fi fost afectate si alte componente.
   N-am fost norocoasa sa pierd doar functionalitatea tastelor partiala sau chiar totala, la mine placa de baza era afectata, si i-am pus ambii diagnosticul international: se scurtcircuitase.
   Jale mare, stiti cum e, te atasezi cateodata de lucruri si nu mai concepi sa le schimbi cu altele noi decat foarte greu. Asa si eu am ramas incapatanata la ideea mea de a-l face bine si atunci cand am ajuns in tara l-am dat unui prieten sa-l repare, daca se mai putea.  El saracul s-a chinuit sa-l faca bine, adica s-a uitat la ea, la placa si cica avea urme de lichid ( te cred si eu la cata tona de apa inghitise)  si a spalat-o cu o pensula cu acid izopropilic si apoi a uscat-o cu phoenul si …..tot degeaba.
   Am facut cinste si cu ceva lichid ca de, lichid pe lichid s-o scoate dar nimic, a ramas mort, asa ca l-am resuscitat cu o placa noua de la Doctor-laptop.ro si acum e ca nou.
   De atunci am promis sa nu mai fac asemenea greseala si sa-l feresc pe Toshibel de consumul abuziv de lichide, dar vad ca nu m-am invatat inca minte, acum scriu si langa mine am o ceasca de ciocolata, plus cateva fursecuri delicioase.

Voi sa nu faceti ca mine!

2 comentarii la „Toshibel si englezul sturlumbatic

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.