Simfonia pastelurilor toamnei

      E toamna si ochilor li se ofera cea mai minunata sarbatoare din cate poate zamisli paleta naturii. E neindoios ca spectacolul naturii este in acelasi timp si gingas dar si maiestos, cu treceri dulci de penel la o nuanta la alta, adevarate acuarele in pastel, dar si cu o revarsare generoasa de auriu, aur pe care-l regasim in petalele florilor viu colorate ori in alte cioburi de lume sparte la intamplare  si presarate in calea pasilor nostrii sau in spectacolul minunat al asfintitului al cerului ce ia foc si arde in tonuri ce se suprapun si se adancesc, de un lustru stralucitor al metalului nobil, eteric si imaterial ca si viziunea unui alchimist.
        Natura zamisleste acum adevarate galerii de arta efemere, delectandu-ne cu tablouri cu un modus vivendi  din taramul magic al norilor luminati sub razele soarelui sau  al cetei impresurata de faldurile zdrentuite ale vreunei furtunii.  Cerul devine un imens catwalk pe care defileaza norii ce-ti sugereaza grupuri sculpturale, siluete si atitudini, astfel ca esti deodata uluit, fermecat, incantat de atatea mijloce picturale realizate prin frumusetea tonurilor, acordul nuantelor sau echilibrul formelor.
     Exista o legatura stransa intre natura, arta si moda care au dus la ilustrarea metamorfozei societatii de-a lungul veacurilor. Exista un singur adevar al materiei prime al modei si aceea este natura, realul, dar  adevarul  introducerii naturii in moda  consta in inteligenta emotionala si inteligenta rationala. Numai prin acest melanj intre cele doua un designer poate corija natura cu ea insasi, prelungindu-i miscarea, incurajand-o, acordandu-i mai mult spatiu pentru a-si afla gratia suprema.
    Si unde poti regasi aceasta gratie mai bine decat in colectiile TinaR?
   Nicaieri, deoarece doar cu piesele avand semnatura acestui brand poti construi o tinuta indiferent de dresscodul ce trebuie adoptat in functie de ocazie, locatie si moment al zilei. Poti ansambla piese din multitudinea de branduri astfel incat sa ai mereu stilul dorit: elegant, casual sau sport. Iubesc implicarea lor pe piata romaneasca si faptul ca mereu investeste in tinerii designeri si ii sustine in forta lor de creatie, avand ca rezultat un univers absolut fantastic dezvaluit in premiera plaiului mioritic.
   Exista o singura arta: aceea ce are ca drept fundamental frumosul etern si natural si de care Tina R este pe deplin reprezentata. Designerii au inteles ca cei care cauta frumosul in afara naturii se inseala in modul cel mai nefast si aceasta greseala nu provine din faptul ca nu ai destul gust sau imaginatie, ci din faptul ca nu ai folosit suficient natura.
    De aceea atunci cand am sarbatorit in aceasta toamna saptesprezece ani de la casatorie am navigat pe site-ul lor pentru a-mi gasi o tinuta romantica, o rochie  in culori pastel,
o compozitie simpla si frumoasa, de o usurinta plutitoare si de o forta delicata astfel incat sa ma echilibreze intr-un ritm subtil, armonios ca o muzica, iar liniile sa se imbine, sa-si raspunda alcatuind o puritate a conturului, o cadere fanica a faldurilor, care sa nu fie cu nimic mai prejos decat cele ale unei statui grecesti.
Astfel mi-am dorit sa apar in fata ochilor celui iubit invesmantata ca un pastel al toamnei, avand aceeasi puritate minunata si gratie plina de nevinovatie din primavara vietii, o intruchipare trandafirie a celei de acum saptesprece ani, dar imbogatita acum in tonuri aurii de ocru, de roade bogate, de plenitudine si perfectiune, un tablou colorat al naturii vietii ce sa-i incante ochii si sufletul.
Toamna este o a doua primăvară, în care fiecare frunză este o floare. – Albert Camus
    Mereu m-am exprimat prin culoare, pentru ca  aceasta face parte din forma, dar in adancul ei culoarea este muzica, iar rochia mea este o simfonie a pastelurilor  toamnei.
   Intotdeauna esti frumos cand esti adevarat.

 

4 comentarii la „Simfonia pastelurilor toamnei

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.