Poveste de neadormit parintii cu un espressor automat profesional

Poveste de neadormit parintii
  In sala mare de consiliu  povestitorii si personajele principale ale povestilor stam in jurul mesii ovale si asteptam venirea Marelui Imparat. Cum au deschis laptopurile de dimineata, ne-a intampinat un mesaj, in care eram invitati peste o ora in sala de consiliu. Acum ne dadeam toti cu parerea ce s-o mai fi intamplat. Ultima sedinta fusese convocata cand Scufita Rosie s-a certat cu Lupul si l-a palmuit. Ea zicea ca Lupul uitase sa se stearga pe labe inainte sa intre in casa Bunicii si in pus ii mai murdarise si pelerina cu noroi, iar el s-a abtinut sa comenteze.
      La masa se remarca Povestrel, baiatul Povestitorului Adjunct, care e intr-o faza joviala, e binedispus si spiritual, staluceste risipind anecdote si farmece catre  frumoasa Poema si vara-sa Nuvelica.
      Poc! Usa se deschide energic si intra Maria Sa Imparatul Povestilor. Nu-i nevoie sa foloseasca clopotelul de pe masa, dupa figura am vazut toti ca-i lata si am tacut malc.
      In doua cuvinte ne-a facut pe toti cu ou si cu otet. A primit iar reclamatii de la parinti. Dupa ce ca a facut efortul financiar sa cumpere engros muze si nu una, doua, ci o intreaga ceata, noi scriem foarte greu, iar povestile sunt  prea plictisitoare.
La un semn, Nuvelica se ridica si incepe sa imparta pliante la fiecare.  Maria Sa ne pune in tema cu noul proiect: o poveste la care sa nu adoarma parintii inaintea copiilor, dupa care pleca trantind usa.
 Stupoare! Povestea trebuie sa fie gata pana la caderea serii si noi nu stim de unde sa pornim. Deschid pliantul din fata mea si vad…… o foaie alba cu titlu  Plan de Lucru si in rest  nimic. Tipic pentru Sefu, asa ne ajuta el de fiecare data cu ….nimic, in schimb se impauneaza tot cu succesele noastre.
   Povestrel s-a prabusit in sine, se holbeaza-n gol. Strig la el si-si revine.  Mai bine il lasam in pace, acum imi tine tirade despre cat de stramba e viata. Cica e o conspiratie, se unelteste impotriva lui.
Poema pe de alta parte susoteste cu vecina, ca tot sistemul nu poate sa fie urzit decat de Ene in persoana, care urmareste sa preia sefia, prea l-a lasat Maria Sa sa-si faca mendrele.  Ce sa mai, spirite sensibile in abisul depresiei la primul hop intalnit in cale. Numai Cenusareasa sta calma si ne spune ca aseara pe cand strangea prin casa a auzit cum Doamna Maria Sa il certa pe Marele Imparat. Cica il insarcinase sa-i citeasca o poveste de noapte buna  lui Muc cel Mic si cand a trecut sa vada daca a adormit, l-a vazut pe Maria Sa sforaind si pe Muc cel Mic cu mana bagata pana la cot in nas.
      Rad toti pe infundate.
     Stt!!!!Povestitorul Adjunct se ridica si incearca sa calmeze spiritele, ne propune sa ne linistim cu totii, deoarece avem in fata un plan de lucru si timp in principiu pana deseara, asa ca putem face propuneri si sa discutam pe baza lor, civilizat.

Eu scriu cateva cuvinte pe foaie si i-o inmanez.

 Ce-i asta, Bella?
Cumparati un  espressor automat profesional!
Ce-i acela espressor automat?
 
Ma ridic si incep sa vorbesc.
    Nu-i nevoie sa ma mai recomand, stiti toti ca locuiesc in Padurea Adormita, dar nu cred ca v-ati intrebat niciunul cum de reusesc in fiecare zi sa vin la servici, sa-mi joc rolul de Domnita, sa scriu povesti si sa mai am in grija si o intreaga padure. Sa nu spuneti ca ma ajuta Printul Desiree, ca nu l-am mai vazut de-un secol, cine stie pe unde umbla haimanaua. Am auzit ca batuie in jurul unui lac cu lebede, ca acolo l-ar fi vazut Ceaikovski, dar mie nu mi-a dat niciun semn de viata. L-am asteptat cuminte trei decenii, timp pierdut de pomana in care m-am ingrasat 20 kg. De, trebuia sa stau in pat si sa ma prefac adormita si nu de putine ori chiar asta am facut. Castelul se ducea de rapa, padurea la fel, bani nu mai aveam si nici o mana forte care sa le conduca pe bietele personaje, care lasate de capul lor duceau povestea de izbeliste.
Espressor automat Philips EP2232/40, 1500 W, 1.8 L, 15 bar, Negru
Espressor automat Philips EP2232/40, 1500 W, 1.8 L, 15 bar, Negru
 
      A trebuit sa iau o hotarare si cum starile naturale lasate de capul lor sunt mai degraba inclinate sa tinda spre dezordine decat sa se aseze de la sine, am hotarat sa ma angajez la Editura. Dupa atata vreme de repaus mi-a fost foarte greu sa ma trezesc dimineata, sa pregatesc caleasca, sa inham caii, sa strabat potecile desfundate din padure si sa mai si ajung la timp la servici. Aici nu am mare satisfactie profesionala, ma simt marginalizata si mi-as schimba locul de munca din cauza hartuielii cotidiene, dar mi-e teama ca voi constata in scurt timp ca majoritatea colegilor din alta poveste sunt la fel, iar fostul …. Printul Desiree pe care nu mai doresc sa-l vad la fata vreodata, apare garantat dupa cateva luni ca si copartener la Editura.
      Noroc cu o vulpe sireata care umblase ceva vreme printr-o alta poveste din Orientul Mijlociu si care vazandu-ma cum mergeam buimaca prin padure cu cearcane vinetii la ochi, mi-a adus intr-o zi un arbust caruia ii zicea ea cafea. Cu greu  reusise sa-l scoata din acea poveste  si de frica il tinea ascuns. Mi-a povestit cum din boabele lui  magice putea face un lichid amarui, dar foarte aromat si stimulator , dar care ar reusi sa-mi alunge oboseala si somnolenta.

      Am plantat arbustul si fiind  fermecat, am facut  intr-o zi productia de boabe pe care o fac altii intr-un an sau intr-o viata. Tot vulpea m-a invatat cum s-o prajesc, s-o macin si apoi s-o prepar. Am facut in prima  dimineata un ibric de cafea, dar aroma sa mi-a adus toata padurea la usa. Cum intarziam la slujba am impartit repede ce mai ramasese si am plecat.

   Seara mai sa nu-mi recunosc padurea, ursul dansa in poiana pe muzica cantata de cateva pasarele, iepurasul ajutat de toata familia sa numeroasa maturase toate potecile, Lupul era la brat cu Scufita Rosie si povesteau de zor, iar eu dupa ce ma sculasem cu noaptea-n cap si scrisesem zece povesti, mai aveam chef de-un dans in poiana. Bilantul era favorabil licoarii minunate care ne ajutase sa ne influentam in mod pozitiv starea de bine fizica, mentala si sociala.

     In dimineata urmatoare, in schimb, m-am speriat cand am vazut ca la usa castelului se gasea toata suflarea padurii si-si astepta nerabdatoare portia de licoare. Cu un ibric de cafea nu puteam sa le satisfac pofta crescanda, asa ca  am chemat vulpea repede si dupa ce ne-am sfatuit  catva timp, am hotarat ca avem nevoie de tehnologia noua a unui automat de cafea,  in prezenta unui espressor automat profesional.

Espressor de cafea DeLonghi Dedica EC 785.GY, 1300W, 15bar, 1.1L
Espressor de cafea DeLonghi Dedica EC 785.GY, 1300W, 15bar, 1.1L
Espressor Nespresso DeLonghi Gran Lattissima EN650.W, 1400 W, 1.3 L, 19 bar, Alb
Espressor de cafea Bosch VeroCup 500 TIS30521RW, 1300W, 15bar, 1.4L
Espressor de cafea Bosch VeroCup 500 TIS30521RW, 1300W, 15bar, 1.4L
Espressor automat Philips EP3243/70, sistem de lapte LatteGo, 5 bauturi, filtru AquaClean, rasnita ceramica, optiune cafea macinata, ecran tactil, Alb-Argintiu
Espressor automat profesional Philips EP3243/70, sistem de lapte LatteGo, 5 bauturi, filtru AquaClean
Acesta ar trebui sa aiba un rezervor mare,  rasnita ceramica pentru o macinare consecventa, care sa nu supraincalzeasca boabele, sa poata pregati cafea dupa cafea, plus un cappuccino spumos si delicios gratie  sistemului automat de inspumare a laptelui. L-am comandat
Curierul l-a adus in aceeasi zi si cand am ajuns eu la castel, toti stiau sa-l programeze, astfel incat sa-si faca o ceasca perfecta de espresso, in conformitate cu preferintele personale. Da, avea si functii  de memorare pentru a regla lungimea, concentratia si temperatura cafelei. De rasnit ce sa mai spun, a trebuit sa pun vulpea responsabila, deoarece se jucau la rasnita, fiecare aducandu-si de acasa alunele si nucile ca sa si le farame.
Espressor automat Krups Essential Display Urban EA815E70, 1450 W, 1.7 L, 15 bar, Argintiu
Espressor Automat ECAM 22.110 SB Putere 1450W Presiune 15bar 1.8L Negru Argintiu
Espressor Automat ECAM 22.110 SB Putere 1450W Presiune 15bar 1.8L
Espressor automat Magnifica S ECAM 22.110B 1450W 15 bar 1.8 l Negru
Espressor automat Magnifica S ECAM 22.110B 1450W 15 bar 1.8 l Negru
Espressor automat DeLonghi Dinamica ECAM 350.55.SB, 1450 W, 15 bar, Argintiu/Negru
Espressor automat DeLonghi Dinamica ECAM 350.55.SB, 1450 W, 15 bar, Argintiu/Negru
Din acea zi, nimeni nu mai este adormit in aceasta poveste, padurea toata s-a trezit la viata, numele  insa nu l-am schimbat ca sa nu speriem bietii copii. Probleme am avut doar cu Scufita Rosie ca iar  l-a palmuit pe Lup.  Ea impreuna cu alte personaje, inca minore, nu mai au voie sa bea cafea, dar in rest toata lumea este mereu binedispusa.
Rezolvarea problemei date de Maria Sa e simpla, nu-s povestile noastre de vina.  Vom cumpara un expressor automat profesional pentru uzul sau personal, asa Maria Sa nu va mai adormi in timpul programului si Doamna Mariei Sale va fi vesnic binedispusa.
Daca nu sunteti convinsi, il puteti testa intai aici. Va garantez ca  pe data ce veti stapani arta cafelei, majoritatea problemelor personale si profesionale se vor risipi.  Lucrurile sunt cat se poate de simple. Sa faci o cafea la un espressor automat profesional  nu cere cine stie ce maiestrie, dar schimba toate datele povestii …in bine, binenteles.
Iubesti cafeaua? Iti este ea benefica si iti da acel impuls energetic de care ai nevoie pentru a iti incepe ziua?  In povestea ta ai un espressor automat profesional? Modul de preparare al cafelei depinde de fiecare utilizator in parte. Tu bei cafea boabe? Ce stii despre cafeaua boabe? Cum alegi sortimentul potrivit?
 
 
 
 

 SuperBlog 2014

15 comentarii la „Poveste de neadormit parintii cu un espressor automat profesional

  1. Vaaaai, ce îmi place articolul și modul de povestire! Superb! Cât despre espressor, bun de luat în considerare pentru o achiziție!

  2. Eu beau cafea macinata la ibric. Imi place sa fac lucrurile clasic, dar chiar ieri discutam cu o prietena care vrea sa-si cumpere un espressor nou si ma intreba daca stiu care e mai bun. O sa-i dau articolul tau sa-l citeasca.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.