Tic, tac …se apropie Craciunul

        Tic, tac…. vremea trece si desi mai sunt doua luni pana la Craciun, se vor inchesui toate pe ultima suta de metri, asa ca prefer sa am deja alese cadourile de pus sub brad. 
      Ca in fiecare an cel mai greu este sa gasesti ceva potrivit pentru un barbat, iar in acest an m-am hotarat ca sotului meu sa-i aleg un ceas, de preferat unul care sa nu se demodeze niciodata. Vreau un ceas care sa fie pentru orice ocazie, sa mearga la ceva formal dar si office. Binenteles ca are un rol determinant pretul, deoarece Mosul n-a iesit din criza financiara, se zbate cu un buget de tranzitie de cativa ani.
      Dupa ce m-am tot uitat pe net la tot felul de magazine online, am gasit Caut ceas. Aici au multe branduri cunoscute si chiar o promotie cu 37% reducere, iar preturile incep de la 120 lei, pentru toate buzunarele. Am de unde alege ceasul perfect pentru sot.
        Criteriile mele au fost urmatoarele:
    – in primul rand sa-mi placa, nu pot sa fac cadou ceva doar pentru ca are nu stiu ce brand. La ceasuri  le prefer cele cu front view skeleton, imi place sa vad partile componente in miscare.
     – nu vreau sa fac eforturi financiare ca sa platesc pentru exclusivitate si dezirabilitate, chiar daca au in componenta metale sau pietre pretioase, pana si acestea au o valoare de piata fluctuanta, plus ca va fi o investitie sentimentala, nu una financiara.
    – sa fie automatic, adica sa fie un ceas mecanic prevazut cu regulator si balancier, al carui arc motor sa fie tensionat de miscarea bratului si practic energia necesara sa fie acumulata din miscarile zilnice ale mainii. O idee foarte buna si care sigur va fi pe placul sotului meu.
    Deoarece am un prieten ceasornicar, l-am intrebat ce-mi recomanda la o suma de 300 euro, iar el mi-a sugerat mecanismele Myota pentru acuratetea lor. La acest mecanism japonez mi-a sugerat mai multe calibre pe care binenteles nu le-am retinut decat ca erau ceva cu 8000 si 9000.
    – sobru si elegant putand fi purtat inclusiv la smoching. Pentru aceasta trebuie sa fie subtire, simplu, cu design curat si elegant, care sa nu se demodeze niciodata. E absolut necesar sa aiba curea de piele neagra.
      – analog pentru ca vreau ceva traditional, cu indicatoare pentru ora, minute, secunde;
      – cadran mineral pentru ca are cel mai bun raport calitate/pret ;
      – din otel inoxidabil pentru ca nu oxideaza, prezinta o mare rezistenta si este antimagnetic;
    – rezistent la apa la activitati curente: dus sau spalat pe maini (nu inot frecvent sau snorkeling pentru care are deja un ceas sportiv), deci sa reziste la o presiune in jur de 5 atmosfere;
      – cu rubine,  pentru a reduce frecarea axelor rotitoare in ceas si pentru a-i mari longevitatea;
      – as prefera sa fie intr-o cutie luxoasa, care sa impresioneze si ea.
     Punand toate criteriile cap la cap, am avut de ales intre  modelele de la Detomaso (al caror distribuitor oficial sunt in Romania) si de la Casio. In final am inclinat spre Detomaso pentru eleganta, acuratete si pret.
      Modelul ales este urmatorul:

DETOMASO CISMON Automatic Silver/Silver DT1056-C



      Surprinzator este faptul ca desi se incadra in suma mea, acum este la reducere si inca cu 30%.  Astfel in loc sa cheltui 1368 lei, voi plati doar 955 si de banii economisiti astfel: 413 lei, adica aproape 100 euro, voi putea sa iau si bradul cu tot cu ornamente.

Va arata excelent pe mana sotului.
 Apropo, sa nu cumva sa ma dati de gol !

Un comentariu la „Tic, tac …se apropie Craciunul

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.