Biciclim sau lenevim?

        Sa nu va uitati pe geam afara si sa raspundeti lenevim, ca ma supar. Era o intrebare generica si avea ca tinta zilele frumoase din orice anotimp. Mie-mi place sa ma plimb cu bicla, dar n-o mai fac atat de des ca alta data, intre timp m-am facut mai comoda si recunosc ca-mi place confortul unei masini.
       Acum x ani mergeam cu bicicleta la facultate si era o placere zilnica, nu erau atatea masini pe strada, ca de aveau cota de benzina si in plus cand aveai vreo treaba stringenta nu  puteai sa circuli, fix in ziua aia circulau cele cu sot si tu aveai fara. Si ce placere era sa incerci sa urci intr-un autobuz :)), ciorchinele de oameni de pe scara se intindea inca o jumate de metru in latime.
Asa am ajuns fan bicla, initial din nevoie, apoi din placere.
      Astazi as vrea sa merg pe strada, dar mi-e frica, circula atatea masini, toata lumea e grabita si nervoasa, plus ca la fel ca alte fete urasc casca. Asa ca m-am resemnat sa circul pe trotuar, pardon pe ce a mai ramas din trotuar, deoarece au intrat toate la apa ca sa faca loc pentru parcarile masinilor. Pana se vor face piste speciale pentru biciclisti, si am inteles ca vor fi in curand, noi am adoptat alta tactica.  Urcam biclele pe masina  si iesim din oras, in afara orasului simti placerea ciclistului, aer curat, liniste, pasunile, padurile iti odihnesc ochii si fac bine sufletului.
E drept ca acolo se ,mai intampla si accidente, ca doar nu mergi numai pe asfalt, dar si asta face parte din farmecul plimbarii.
Baietii sunt mai harnici de obicei, dar noi fetele ramanem in vreo poienita si pregatim  picnicul. 
    JCI Cycling Day incearca  sa faca o evaluare a biciclistilor din Craiova pentru ca se pare ca-n curand vor apare pistele stradale. Eu nu cred pana nu vad, dar pana atunci daca aveti bicicleta va invit  sa raspundeti la sondajul lor si sa  completati chestionarul  (dureaza 1 minut).

4 comentarii la „Biciclim sau lenevim?

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.