Fritatta cu legume si piept de pui afumat

Ce este o Frittata?

Frittata este un fel de mancare italian pentru micul dejun. Se aseamana cu o omleta deoarece se bazeaza pe oua la care se adauga in acest caz legume, rezultand frittata cu legume. Inceputa initial pe  focul plitei, frittata sfarseste la cuptor. Se poate simplifica totul si se poate gati si numai la cuptor. Totul este simplu, se amesteca toate ingredientele si se toarna ntr-o forma termorezistenta care este introdusa in cuptor.

Această frittata cu legume este un mod perfect de a iti  incepe ziua!

Ingrediente frittata cu legume:
-50 gr piept de pui afumat;
-6 oua;
-400 gr mix de legume mediteraneene congelate;
-o ceapa rosie;
-6 ciuperci;
-2 linguri ulei de masline;
-100 gr cascaval;
-sare, piper;

Mod de preparare frittata cu legume:
          Am preincalzit cuptorul la 200 grade C.
    Intr-o tigaie am sotat ceapa si apoi ciupercile, am fiert mixul de legume mediteraneene cu putina sare si apoi le-am scurs bine. Am pus ca prim strat intr-un vas termorezistent ceapa si ciupercile iar apoi am adaugat legumele fierte.
    Pieptul de pui l-am taiat cubulete si l-am presarat deasupra amestecului din vas.Ouale condimentate dupa gust cu sare si piper le-am batut si adaugat peste compozitia din vasul termorezistent.
    Pe deasupra am ras cascaval.
    Vasul l-am tinut timp de 20 de minute in cuptor.
    A iesit o minune de fritatta coapta, groasa de doua degete si mai ales delicioasa. Se poate servi atat calda cat si rece.
Pofta buna!

14 comentarii la „Fritatta cu legume si piept de pui afumat

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.