Vafe in forma de inimioare

Vafe in forma de inimioare    Astazi este miercuri asa ca in cadrul proiectului ASBO „Miercurea fara carne” v-am pregatit o reteta deliciosa de vafe.
  Vafele sunt un desert intalnit in toata lumea, asa ca-l poti gasi in America sub numele de goffre, in Hong Kong sub numele de biscuit in patratete (格仔餅), waffele in Olanda, ferratelle in regiunea Abruzzo din Italia. In Belgia, Marea Britanie si tarile nordice se gasesc sub denumirea de vafe. La noi se gasesc sub tot felul de denumiri, dar sunt iubite indiferent de nume.
   Eu le fac de obicei sambata sau duminica la micul dejun pentru a-mi insoti cafeluta. Ca topping folosesc ce am prin casa, de la dulceata, la frisca si  cateodata le mananc fara vreun insotitor dulceag.
Ingrediente pentru vafe
Ingrediente:
 
– 4 oua;
– 100 gr unt;
– 150 gr zahar;
– 250 gr iaurt;
– 1 plic praf de copt;
– faina;

– zahar pudra.

Mod de preparare:

Mod de preparare vafe      Amestec ouale cu zaharul pana se topeste zaharuliar amestecul isi schimba culoarea spre alb ( cel mai bine se amesteca cu mixerul).  Untul il topesc usor, la foc mic. Adaug iaurtul, faina, untul topit, praful de copt si  amestec toate ingredientele obtinindu-se un aluat ca de clatite. Cu un polonic adug aluatul in forma de vafe si il coc pana se rumeneste putin.
Vafe obtinute in formaVafe pentru mic dejun
Pofta buna!

 

17 comentarii la „Vafe in forma de inimioare

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.