Flirtul cu Floraria Mobila

             Facand dovada unei imaginatii debordante, fratele meu a dezvoltat strategii de agatat fete, bazate pe falsa coincidenta. Unul din mottorile lui  este – pentru a putea agata, ideal este sa ai aerul ca nu ai nicio intentie sa agati. El  duce agatatul spre stiinta si nu ezita sa vorbeasca de fata cu noi despre manipulare , facand apologia minciunii : este absolut indispensabil sa abordezi o fata prin intermediul unui subiect care-ti ascunde adevarata motivatie. Ultimul si cel care i-a dat cele mai mari rezultate ma include si pe mine. 
     De vreo doua luni primesc mereu cadou de la el Buchete de flori. Va intrebati la fel ca si mine, cu ce ocazie? Pana la ziua mea mai este ceva timp, iar alte motive mai speciale de sarbatoare nu avem, dar ma bucur enorm cand le primesc. Se pare ca plimbatul cainelui sau nepotelului prin parc nu mai da roade, asa ca acum ocazia pentru a lega o conversatie sunt chiar eu , mai precis pretextul ca este ziua mea si nu stie ce buchet de flori sa-mi faca cadou. A cere un serviciu unei fete e mai eficient decat a-i face unul si astfel se infiripa conversatia, urmata de invitatia de a bea ceva, obtinerea promisiunii pentru  a doua intalniri.  Totul incepe cu scuza de rigoare ca o deranjeaza, dar avertizand-o ca nu are de gand s-o agate si trece la tutuire imediat ce a stabilit contactul. Scenariul sau mizeaza pe complicitate si pe stangacia sa in alegerea buchetului perfect  pentru mine. Nu lasa fata sa raspunda ci incepe sa-i explice ca eu cunosc  limbajul florilor si nu ar vrea s-o dea iar in bara.Vrea sa-mi transmita prin limbajul florilor o intreaga conversatie ( ma iubeste chiar daca ne certam cateodata, este mindru de mine, ii pare rau cand ma raneste chiar si involuntar, imi va fi mereu alaturi cand voi avea nevoie) si ii e ca va gresi mesajul si voi rade de el( ultimul sau buchet a fost de o simbolistica evidenta pentru oricine, numai pentru el nu, un buchet de anturium care a stranit zambete, deoarece a avut un mesaj indraznet promitand sarutari fierbinti si imbratisari nebune).
   O sa spuneti ca nu se poate, azi nu mai este la moda limbajul florilor, acum cand informatia se transmite cu viteza gandului, cand exista e-mailul pentru a transmite mesaje, dar o sa va contrazic deoarece oricat ar evolua omenirea si oricate mijloace de comunicare vor aparea, florile vor fi mereu mesagerul iubirii si semnificatia lor va fi importanta pentru noi.  
    Vin si va arat ca tocmai informatia aceasta rapida ii faciliteaza lui Sebi apropierea de fata abordata, deoarece el intra imediat pe site-ul  Floraria Mobila de pe telefon  si se declara invins de multitudinea de aranjamente florale si de frumusetea lor. Succesul este garantat, deoarece la vederea superbelor flori fata este dezarmata si incapabila sa gaseasca motivul ascuns al indraznetului si asta datorita faptului ca da pagina dupa pagina in cautarea buchetului perfect, un buchet pe care eu sa-l descifrez ca pe un bilet de dragoste frateasca.
     De obicei fetele aleg  buchetele care contin orhidee ( a carei semnificatie este frumusetea, aprecierea frumusetii ),  fie orhidee cymbidium  alaturi de santini verde( o floare din familia crizantemelor ce degaja otimism , bucurie)

, fie orhidee dendrobium

, iar eu voi primi prin serviciul Livrare flori buchetul care ma va incanta zile la rand. 
    Puntea de legatura intre cei doi tineri este facuta si chiar daca nu va dura, sigur isi vor aduce aminte si peste mult timp  de Floraria Mobila si vor zambi .
     Intr-o cultura ca a noastra, care privilegiaza atat autenticitatea, cat si asumarea de roluri, spontaneitatea, dar si eficienta, mistificarea nu mai genereaza aceeasi dezaprobare care l-a discreditat pe flusturaticul din Sevilla, asa ca se ajunge pana acolo incat minciuna este justificata. Aceasta pentru ca are si ea partea ei de adevar si vorbeste de visele unui om, pentru ca demonstreaza sinceritatea unui sentiment si s-a recurs la ea pentru o cauza buna. 
      Va las, suna curierul, voi avea o surpriza placuta!!!

4 comentarii la „Flirtul cu Floraria Mobila

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.